Riksadvokaten William P. Barr tillkännager anklagelse av fyra medlemmar i Kinas militär för hackning i Equifax

Det tycks hända mycket ”angående Kina” numera! Hittade detta av en händelse idag.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Inbäddad miniatyrbild för kinesisk militär personal som debiteras med datorbedrägeri, ekonomisk spionage och ledningsbedrägeri för att ha hackat sig i Credit Reporting Agency Equifax

2020-02-10

https://www.justice.gov/opa/speech/attorney-general-william-p-barr-announces-indictment-four-members-china-s-military

God morgon. Jag är här för att tillkännage åtalet mot kinesiska militära hackare – specifikt fyra medlemmar av den kinesiska folkets befrielsearmé – för att ha brutit sig in i datasystemen hos kreditrapporteringsbyrån Equifax och för att stjäla den känsliga personliga informationen från nästan hälften av alla amerikanska medborgare och även Equifaxs hårt förvärvade immateriella rättigheter.

Detta var ett av de största dataöverträdelserna i historien. Det kom fram sommaren 2017, när Equifax tillkännagav stölden. Stöldens omfattning var häpnadsväckande. Som påstås i åtalet erhöll hackarna namn, födelsedatum och socialförsäkringsnummer på nästan 150 miljoner amerikaner och körkortet på minst 10 miljoner amerikaner. Denna stöld orsakade inte bara betydande ekonomiska skador på Equifax utan invaderade privatliv för många miljoner amerikaner och påförde dem stora kostnader och bördor eftersom de har varit tvungna att vidta åtgärder för att skydda mot identitetsstöld.

Som beskrivs i åtalet bröt hackarna in i Equifax nätverk genom en sårbarhet på företagets tvistlösningswebbplats. En gång i nätverket tillbringade hackarna veckor på att utföra rekognosering, ladda upp skadlig programvara och stjäla inloggningsuppgifter, allt för att ställa in scenen för att stjäla stora mängder data från Equifax system. Samtidigt som hackarna stalde också Equifax affärshemligheter, förkroppsliga av den sammanställda informationen och komplexa databasdesign som används för att lagra den personliga informationen. Dessa affärshemligheter var produkten av decennier av investeringar och hårt arbete från företaget.

Image result for Wang Qian, Wu Zhiyong, Xu Ke och Liu Lei - ha

Dagens tillkännagivande kommer efter två års utredning. Enligt åtalet om nio-räkningar som lämnats av en storslagen jury i Atlanta påstås fyra medlemmar av den kinesiska folkets befrielsearmé eller PLA – Wang Qian, Wu Zhiyong, Xu Ke och Liu Lei – ha konspirerat för att hacka Equifaxs dator system och bedriver ekonomiskt spionage. På så sätt påstås de ha skadat Equifaxs datorsystem och har begått trådbedrägeri.

Denna typ av attack på amerikansk industri är en bit med andra kinesiska olagliga förvärv av känsliga personuppgifter. I åratal har vi bevittnat Kinas glupiga aptit för amerikanernas personuppgifter, inklusive stöld av personaldokument från US Office of Personal Management, intrång i Marriott-hotell och Anthem-sjukförsäkringsbolaget, och nu grossiststöld av kredit och annan information från Equifax. Dessa uppgifter har ekonomiskt värde, och dessa stölder kan mata Kinas utveckling av verktyg för konstgjord intelligens såväl som skapandet av intelligensinriktningspaket. 

Förutom stölder av känslig personlig information, avslöjar våra fall ett mönster av statligt sponsrade datorintrång och stölder av Kina som riktar sig till affärshemligheter och konfidentiell affärsinformation: hacks av en grupp känd som APT 10, som arbetade i samarbete med det kinesiska ministeriet för State Security, eller MSS, för att rikta in sig på hanterade tjänsteleverantörer och deras kunder över hela världen; hacks av MSS: s underrättelsetjänstemän som försökte stjäla immateriella rättigheter relaterade till turbofanmotorer genom att använda både insiders och datoroperationer, och; hacks av PLA-tjänstemän som riktade sig till offer inom kärnkrafts-, metall- och solproduktionsindustrin till ekonomisk fördel för kinesiska företag. I själva verket har cirka 80 procent av våra åklagare för ekonomisk spionering påverkat den kinesiska regeringen,

Vi väcker normalt inte straffrättsliga anklagelser mot medlemmarna i ett annat lands militära eller underrättelsetjänster utanför USA. I allmänhet är traditionell militär och underrättelseaktivitet en separat uppförandesfär som inte borde omfattas av inrikes strafflagstiftning. Det finns naturligtvis undantag från denna regel. Till exempel har vi väckt anklagelser mot underrättelsetjänstemän som är verksamma undercover i USA. Och mer nyligen har vi anklagat statligt sponsrade aktörer för datorintrång i USA för syftet med immateriell äganderätt för användning av deras privata sektor, bankrån och störande våra demokratiska val. Liksom dessa fall kan inte den avsiktliga, oskärpa stölden av stora mängder känsliga personuppgifter från civila, som inträffade här, inte tolkas.   

Förenta staterna har, liksom andra nationer, samlat underrättelse genom sin historia för att säkerställa att nationella säkerhets- och utrikespolitiska beslutsfattare har tillgång till aktuell, korrekt och insiktsfull information. Men vi samlar in information endast för legitima nationella säkerhetsändamål; vi kränker inte på ett diskriminerande sätt integriteten för vanliga civila. 

 Dagens åtal skulle inte ha varit möjligt utan hårt arbete från ett dedikerat team av FBI-agenter och federala åklagare i Atlanta och här i Washington, DC. Dessutom gav departementets kontor för internationella frågor värdefullt stöd i att arbeta med andra länder för att säkra bevis som finns utomlands. Det var särskilt viktigt att Equifax-samarbetet under hela utredningen var avgörande för vår utveckling av ärendet.

Jag skulle vilja bjuda in den amerikanska advokaten BJay Pak att lämna synpunkter.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. ”Försvarets radioanstalt (FRA) har tillsammans med amerikanska signalspaningsmyndigheten NSA utvecklat system för att göra dataintrång och installera spionprogram” -vidare- ”I programmet vill FRA inte kommentera sina arbetsmetoder, inte heller NSA. Om FRA genomfört sådana här intrång, också kallat aktiv spaning, kan det strida mot de besked som FRA-chefen Ingvar Åkesson gett till riksdagens försvarsutskott”.

    !Allan Widman, Folkpartiets försvarspolitiker, röstade för FRA-lagen som 2008 gav myndigheten utökade befogenheter”. NSA har väl redan alla uppgifter om varenda svensk! Det är ju NASA:s programvara XKEYXSCOR som man installerat! Hur kunde den dåvarande regeringen tillåta detta? Man går ”oavbruttet” bakom ryggen på det svenska folket! Vad säger NI alla ”Alliansanhängare”, var ER röst ”bra för Sverige”? Det är inte bara Kineserna UTAN alla underrättelsetjänster efter politikers direktiv, alternativt Kapitalet, som ”tar sig in ” hos länders medborgare, på ett eller annat sätt. När ska vi få läsa om vad man gett USA?

    https://www.svd.se/intimt-samarbete-mellan-fra-och-nsa.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: