MOHAMED OMAR: Barnen i islamiska skolor riskerar att fastna i ett mentalt utanförskap

Redaktionen   
Mohamed Omar

https://detgodasamhallet.com/2020/02/09/mohamed-omar-barnen-i-islamiska-skolor-riskerar-att-fastna-i-ett-mentalt-utanforskap/?fbclid=IwAR3HZnq3W1LCc43mlFVmeih59cXWwfMq2OfPsnj15ADXNQ6OC2tNnskjB9c

OPINION Forskaren Sameh Egyptson i Lund har gjort mycket för att kasta ljus över Muslimska Brödraskapets verksamhet i Sverige. Brödraskapet grundades i Egypten 1928 med målet att upprätta en islamisk stat.

I boken Holy White Lies citerar Egyptson ur massor av arabiska dokument. Det som gör honom som värdefull är att han förutom sitt ämne, till fullo behärskar både svenska och arabiska. Han kommer från Egypten. Det är viktigt att kunna båda språken, då islamister ofta säger en sak på svenska, en annan på arabiska.

Jag har intervjuat Egyptson i min podcast Tankar från framtiden vid två tillfällen: här (5/12 2018) och här (5/1 2019).

I ett nytt inlägg på Egyptsons blogg den 8 februari i år, ”Så lyckades islamisterna tysta socialdemokrater i hedersförtrycksfrågan”, citerar han ur en intern rapport på arabiska om varför muslimska föräldrar väljer islamiska skolor för sina barn:

I dag finner vi ingen svensk flicka som vill förbli jungfru, och det är viktigt i kompisarnas ögon att flickan ska vara sexuellt aktiv! Det noteras att mängden aborter bland flickor i Sverige är mycket hög. Den smittan har infekterat utländska flickor, som har sex i hemlighet och sedan genomgår mödomshinneoperationer med hjälp av svenska läkare och socialarbetare, utan föräldrarnas kunskap, av rädsla för mord om deras föräldrar få veta det. Trots kunskap om dessa fruktansvärda omständigheter som plågar svenska skolor förvånas officiella svenska myndigheter av flykten av muslimer med sina barn från denna ruttna miljö till säkerheten och tryggheten i de islamiska skolornas famn.”

Den arabiska rapporten är skriven av Sveriges Muslimska Råd som grundades och styrs av Islamiska Förbundet. Organisationerna finansieras av svenska skattepengar.

Den arabiska originaltexten:

Från etablissemangs politiker och journalister har det hetat att en stor del av invandrarna som kommer hit ”flyr från förtryck”. Min erfarenhet av moskémiljöer i Sverige har dock gjort mig övertygad om att en stor grupp muslimska invandrare snarare vill återuppbygga hemländernas islamiska samhällen här.

Det är inte den svenska kulturen med dess frihet för individen som lockar. Nej, den vill man snarare skydda sig själv och sina barn för. Citatet i den arabiska rapporten visar den ”västofobi” som finns inom den muslimska invandrarmiljön. Det finns en nidbild av väst, särskilt västerländska kvinnor.

Jag minns en predikan i Uppsalamoskén då imamen sade: ”Vill ni att era döttrar ska bli som svenska kvinnor? Utan respekt, som gör vad de vill? Som ligger med vem de vill? Dom kommer att stoppa er i helvetet. För Allah kommer att fråga er vad ni gjort. Ni är ansvariga.”

Vad imamen ville ha sagt i sin predikan, som var riktad till fäderna i församlingen, var att om de inte ser till att deras döttrar uppför sig islamiskt, så kommer de också att straffas av Gud. Döttrarnas synder kommer att läggas på fäderna. Här ligger en av förklaringarna till hedersförtrycket.

Egyptiern Sayyid Qutb (1906-1966) är en av den moderna islamismens viktigaste ideologer. På 1940-talet reste han till Amerika. Det han framför allt reagerade på – med fasa – var det könsblandade sociala umgänget och de lättklädda kvinnorna.

Qutb kom inte hem till Egypten för att berätta om Amerikas demokrati eller dess blomstrande vetenskap, litteratur och musik. Han kom hem för att berätta vilket vidrigt samhälle det var eftersom kvinnorna var lättklädda!

”Jag minns en predikan i Uppsalamoskén då imamen sade: ‘Vill ni att era döttrar ska bli som svenska kvinnor? Utan respekt, som gör vad de vill? Som ligger med vem de vill? Dom kommer att stoppa er i helvetet. För Allah kommer att fråga er vad ni gjort. Ni är ansvariga.’”

Detta synsätt är vanligt i islamvärlden: man ser sin kultur som mer moralisk eftersom kvinnorna är beslöjade, deras liv är reglerat och könen lever segregerade.

Två konvertiter till islam, Pernilla Ouis och Anne Sofie Roald, publicerade 2003 boken Muslim i Sverige. Bägge har sedermera lämnat islam. Men de var akademiskt skolade muslimer när de arbetade med boken, vilket gav dem en unik inblick i muslimska miljöer i förening med ett kritiskt resonerande forskarperspektiv. På flera ställen tar de upp muslimernas syn på svenskar.

Många muslimer, förklarar de båda författarna, ”definierar sig utifrån den icke-muslimske västerlänningen”. De nämner sedan en händelse som ett ”typexempel” på hur vad de kallar ”västofobi” kan se ut:

På en muslimsk fest i invandrarförorten Rosengård (Malmö) i februari 2003, talade en man om vad den muslimska högtiden Eid al-Adha står för. Han förklarade att på den muslimska högtiden samlas muslimer för att dyrka Gud medan ’svenskarna’ under sina religiösa högtider ’dricker’, och är ’otrogna’ och lever ett allmänt utsvävande liv.”

En viktig aspekt av det västofobiska synsättet bland muslimer, menar de två forskarna, är sexualiteten:

Svenskar ses som sexuellt dekadenta, de kan ha sex med vem som helst inklusive sina familjemedlemmar och folk går halvnakna på gatan. Detta är vanföreställningar som inte bygger på egna erfarenheter, utan på fördomar som har sitt ursprung i tolkningen av det som visas i media. Få muslimer verkar känna till de svenska koderna och att de flesta svenskar har en moral i sitt sexuella beteende.”

För två decennier sedan delade fyra Rinkebykillar med sig av sin syn på svenska tjejer. Reportaget, ”Det kan hända den snällaste kille”, publicerades i Dagens Nyheter den 11 februari 2000.

Men det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej”, säger Hamid. ”Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig.”

”En tjej som går ut på kvällen utan någon kille som kan skydda henne får skylla sig själv”, fortsätter Hamid, ”särskilt om hon är full.”

Hur har det gått för Rinkeby sedan dess? Det har inte blivit bättre.

Det är egentligen inte så stor skillnad mellan vad Rinkebykillarna säger till Dagens Nyheter och vad som sägs av vissa imamer i Sverige. I en föreläsning med rubriken ”Kvinnan i islam” säger imamen Muadh Zamzam att flickor måste täcka sig för att inte väcka männens lust. Och männen måste vakta på sina kvinnor.

Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara.”

Så jämför imamen kvinnor med choklad. De som är insvepta i papper ska man ta, de som ligger utan förpackning tar flugorna.

Dessa imamer, även om de inte uppmanar till sextrakasserier och våldtäkter, underblåser föraktet för västerländska kvinnor och muslimska kvinnor som valt en västerländsk livsstil. De islamiska skolorna i Sverige riskerar att bli miljöer där västofobi och kvinnoförakt kan frodas. Barnen riskerar att fastna i ett mentalt utanförskap.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

1 svar

Trackbackar

  1. MOHAMED OMAR: Barnen i islamiska skolor riskerar att fastna i ett mentalt utanförskap — Bakom kulisserna – Life, Death and all between
%d bloggare gillar detta: