Lördagsintervju 74 med f.d. polis Peter Springare – Vad är det som händer inom polisen?

I detta program förklarar Peter Springare varför polisen inte fungerar som den ska. Han pekar ut den centraliserade organisationen och att politikerna är otydliga med uppdraget eller till och med motarbetar kärnverksamheten genom målsättningar och rapportering som stjäl tid och resurser. Den ökande och allt grövre brottsligheten har koppling till invandring och etablering av klaner och utanförskapsområden. Detta är problem som man inte tar i p.g.a. politisk korrekthet. Istället har cheferna uppdrag kring jämställdhet, mångfald, HBTQ etc. Han menar också att det är fel att tala om kriminella gäng eftersom ungdomarna är en del av sin klan som kan fungera mer som traditionell maffia. På vissa platser är det dessa grupperingar som har våldsmonopol.

Peter Springare Blev rikskänd i samband med att han på Facebook skrev om hur hans arbetsdag såg ut. Eftersom han var polis och de flesta brott han arbetade med hade koppling till invandrare, blev detta kontroversiellt. Enligt myndigheten han arbetade på skulle han inte ha berättat om verkligheten.

I detta program får vi höra Peter Springare berätta om sitt arbete som polis. Han har haft många olika tjänster, ända från botten upp till toppskiktet. I början av sin karriär, när han var stationerad i Dalarna, fick han stifta bekantskap med en annan rikskändis, nämligen Dan Eliasson. Vi får höra en anekdot från den tiden då Eliason var punkare och blev gripen för skadegörelse. När Springare fortsätter sin berättelse kan man tolka det som att Dan Eliason har fortsatt i samma bana, men nu i en lite högre division.

Det Peter Springare skrev om i sitt berömda inlägg på Facebook i februari 2017 var hur överrepresenterade brottsmisstänkta med utländska namn var och att han blev trött på att se samma namn dyka upp igen och igen. Men detta var den polisiära verkligheten. Peter hade sett hur situationen i samhället och alltså också för polisen, gradvis hade förändras. Inte bara brottens art och råhet hade förändrats utan också polismyndighetens sätt att hantera kriminaliteten tog en annan bana. För en polis som varit med i flera decennier kändes det märkligt att från sina chefer få direktiven att lämna ”walk over” i situationer med kriminella. Men detta var och är verkligheten för poliser på fältet

Kriminaliteten i dag är en helt annan än den som fanns ett par decenniers sedan säger Peter. Den våldsanvändning med vapen ämnade för krig som används regelmässigt har polisen svårt att stå emot. Dels behövs stora polisiära resurser, dels skulle polisen behöva agera på ett väldigt osvenskt sätt. Så som Peter skrev, består brottsligheten i dag till stor del av utländska klaner som vill dominera platser i landet. I och med detta tenderar vittnen i mycket hög grad att utebli. Man vill helt enkelt inte stöta sig med klanen för man vet vad den besitter för våldskapital. Polisutredningar tar som regel, på grund av detta, betydligt längre tid och slukar ytterligare resurser. Sedan beskriver Springare hur det bland poliserna också upplevs som svårt att öka sitt våldsanvändande för att få verkan, då de trots sin fulla rätt, ändå riskerar jobbiga internutredningar eller att bli uthängda i pressen.

Peter Springare, som numera engagerar sig politiskt i Örebropartiet, har länge funderat över sambandet mellan polisens svaga agerande på fältet och de politiska direktiven som polisledningen får av de styrande politikerna. När Peters gamle bekant Dan Eliasson tillträdde som rikspolischef skulle en total omorganisation genomföras inom polismyndigheten. Peter, likt många andra poliser, är inte imponerade av resultaten. Dels har många chefer med genuin yrkeskunskap i brottsbekämpning på ett eller annat sätt fåtts att lämna organisationen, dels har den beryktade värdegrunden allt mer fått göra sig gällande. Myndigheter som tidigare hade en s.k. armlängds avstånd till politiken, har kommit att få allt mer politiska direktiv kring hur de ska arbeta. I detta perspektiv var den partianslutna socialdemokraten Dan Eliasson närmast perfekt som chef över polisen.

Inom polismyndigheten, likt i andra svenska myndigheter, har kärnverksamheten minskat. Men det beror inte främst på fotfolket utan på de direktiv om värdegrund, jämställdhet, mångfald och annat de anmodas följa. När diskussionen sedan kommer att handla om hur man ska lösa problemen nämner han politikernas och de höga polischefernas ansvar. För att kunna rätta till de grava bristerna med polisväsendet måste de prioritera brottsbekämpningen.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

2 svar

 1. Våra Politiker har totalt underminerat Polisens förtroende bland det svenska folket. Speciellt när man ”säger upp” en sådan uppskattad utredare inom GROVA BROTT, som inte bara Örebroarna utan även HELA Sverige visade sin uppskattning när han förmedlade VERKLIGHETEN!
  Rikspolischef Anders Thornberg: Vad var det för anledningar som medförde att Du Anders Thornberg (förmodligen) säger upp en Polis som HELA Örebro och det svenska folket UPPSKATTAR?
  Till: Rikspolischef, Anders Thornberg
  Det svenska folket vill veta om det var Reinfeldts son som sköt vakten eller om det var självmord! Till historien hör att sonen som kom hem några minuter efter det att skottet gick av och var ofta inblandad i bråk som bl.a. ledde till domstol. Ca 4 månader efter skottet i det Sagerska palatset går Reinfeldts ut med att de ska SKILJA sig! Detta medför att det svenska folket vill ha svar på en del frågor, eller hur (Reinfeldts och den då dåvarande) Anders Thornberg?
  Var det Reinfeldts son som sköt vakten eller var det självmord?
  Hade Filippa en relation med vakten? Om JA, visste sonen/sönerna om det i sådana fall?
  Bilder på vaktens kropp där kulan träffade vill vi se, liksom obduktionsprotokollen. Dessutom vill vi ha förhör med de som uttalat sig i media som genomgående flyttar fokus med koncentrationen på vakten. Inte sonen! Detta skall ske med hjälp av en lögndetektor för att försäkra oss om att vi inte har en f.d. statsministers son till mördare gåendes ute i det fria. Om så vore fallet, då har Reinfeldts och många andra begått grova brott där man försvarar gärningsmannen/mördaren (Reinfeldts son) till förmån för offret, den skjutne/mördade skyddsvakten. Sköts han av sonen eller inte, Anders Thornberg? En Poliskommissarie gick tidigt ut med att skyddsvakten HADE EKONOMISKA problem! Han hade varit skyddsvakt åt Reinfeldts i MÅNGA MÅNGA ÅR! Tänk vad tystnad måste ha betalat sig bra, speciellt om man senare blir utnämnd till Rikspolischef! Har VI en KORRUPT RIKSPOLISCHEF eller inte? Har vi det Anders Thornberg? Det hela verkar som om att du går politikernas ärenden i första hand på bekostnad av DIN EGEN PERSONALS LIV!
  Det borde ha varit DU RIKSPOLISCHEF Anders Thornberg som BORDE HA SPARKATS UT samma dag som du tillträdde. Vad säger NI övriga inom Poliskåren? Hade vi haft Peter Springare som RIKSPOLISCHEF, då kanske vi hade haft en HANDLINGSKRAFTIG Poliskår.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21qvGy/vakten-tog-sitt-liv-pa-toaletten
  https://www.expressen.se/nyheter/reinfeldt-om-sorgen-efter-sjalvmordet/
  Sök vidare själv och du skola finna både det ena och det andra.

  Gilla

 2. Våra Politiker har totalt underminerat Polisens förtroende bland det svenska folket. Speciellt när man ”säger upp” en sådan uppskattad utredare inom GROVA BROTT, som inte bara Örebroarna utan även HELA Sverige visade sin uppskattning när han förmedlade VERKLIGHETEN!
  Rikspolischef Anders Thornberg: Vad var det för anledningar som medförde att Du Anders Thornberg (förmodligen) säger upp en Polis som HELA Örebro och det svenska folket UPPSKATTAR?
  Till: Rikspolischef, Anders Thornberg
  Det svenska folket vill veta om det var Reinfeldts son som sköt vakten eller om det var självmord. Till historien hör att sonen som kom hem några minuter efter det att skottet gick av och var ofta inblandad i bråk som bl.a. ledde till domstol. Ca 4 månader efter skottet i det Sagerska palatset går Reinfeldts ut med att de ska SKILJA sig! Detta medför att det svenska folket vill ha svar på en del frågor, eller hur Reinfeldts och den då dåvarande SÄPO chefen Anders Thornberg?
  Var det Reinfeldts son som sköt vakten eller var det självmord?
  Hade Filippa en relation med vakten? Om JA, visste sonen/sönerna om det i sådana fall?
  Bilder på vaktens kropp där kulan träffade vill vi se, liksom obduktionsprotokollen. Dessutom vill vi ha förhör med de som uttalat sig i media som genomgående flyttar fokus med koncentrationen på vakten. Inte sonen! Detta skall ske med hjälp av en lögndetektor för att försäkra oss om att vi inte har en f.d. statsministers son till mördare gåendes ute i det fria. Om så vore fallet, då har Reinfeldts och många andra begått grova brott där man försvarar gärningsmannen/mördaren (Reinfeldts son) till förmån för offret, den skjutne skyddsvakten. Mördades han av sonen eller inte, Anders Thornberg? Man (kommissarie Pålsson tror jag han heter) gick tidigt ut med att skyddsvakten HADE EKONOMISKA problem! Han hade varit skyddsvakt åt Reinfeldts i MÅNGA MÅNGA ÅR! Tänk vad tystnad måste ha betalat sig bra, speciellt om man senare blir utnämnd till Rikspolischef! Vi vet alltså inte om Har VI en KORRUPT RIKSPOLISCHEF eller inte! Har vi det Anders Thornberg? Det hela verkar som om att du går politikernas ärenden i första hand på bekostnad av DIN EGEN PERSONALS LIV!
  Det borde ha varit DU RIKSPOLISCHEF Anders Thornberg som BORDE HA SPARKATS UT samma dag som du tillträdde. Vad säger NI övriga inom Poliskåren? Hade vi haft Peter Springare som RIKSPOLISCHEF, då kanske vi hade en HANDLINGSKRAFTIG Poliskår.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21qvGy/vakten-tog-sitt-liv-pa-toaletten
  https://www.expressen.se/nyheter/reinfeldt-om-sorgen-efter-sjalvmordet/
  Sök själv och du skola finna både det ena och det andra.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: