Näthatsgranskaren på skattefinansierad skräckturné – ska hota pensionärerna med polisen

Sprid detta till alla du känner så ni kan mobiliser er i Skåne! Gå dit och säg vad ni tycker, ska svenska staten finansiera denne man?

https://samnytt.se/nathatsgranskaren-pa-skattefinansierad-skrackturne-ska-hota-pensionarerna-med-polisen/?fbclid=IwAR1mrocGB4gmlECNuJL3HmXP9ztTPnXghPFUggsx_wmLTGbgGTgLZcgUSQo

Samhällsnytt kan idag berätta att den framgångsrika näthatsgranskaren Tomas Åberg har kammat hem nya uppdrag: i mitten av mars kommer han att turnera i en rad skånska kommuner med föredrag riktade mot äldre svenskar. Arvodet till mannen kommer att betalas ut av de hårt ansträngda kommunerna.

Bilden kan innehålla: text

Nu kan Samhällsnytt avslöja att mannen kommer att ta sin verksamhet till en ny nivå. Den 11e och 12e mars kommer han att tala till de äldre invånarna i fyra skånska kommuner – Simrishamn, Ystad, Sjöbo och Tommelilla – bland annat om vilka rättsliga påföljder de kan komma att utsättas för om de ska yttra sin åsikt på internet. Av en mejlväxling mellan bibliotekarier som Samhällsnytt har tagit del av följer att de kommunala arbetarna inte hymlar med att målgruppen för föreläsningarna är äldre svenskar över 50.

I ett mejl från den 29 oktober 2019 skriver eventansvarig på Simrishamns bibliotek Jakob Haväng följande till sina kollegor:

”Eftersom vi generellt har en lite äldre publik, och la föreläsningen på dagtid så kommer föreläsning vara riktat lite mot målgruppen 50+”.

Tomas Åberg har gjort sig ett namn genom att polisanmäla så kallat näthat på internet som fångas upp genom ett automatiskt verktyg. Verksamheten har visat sig vara lukrativ i och med att staten har gått in med bidrag för att säkerställa att den storskaliga angiveriverksamheten ska fortsätta och utvecklas. Det blev främst äldre personer som föll offer för Thomas Åbergs massanmälningar.

Av mejlväxlingen följer att han ser det som mycket angeläget att näthatsgranskaren ska få framsträda på de bibliotek han är i kontakt med samt kallar sig själv hans kontaktperson. När Samhällsnytt pratar med honom över telefon visar det sig att valet av målgruppen inte är någon slump, utan målet är att träna upp de äldre svenskarna i självcensur på sociala medier:

 • Jag tycker att det är viktigt att kunna prata om näthat, det är en intressant diskussion, tycker jag.

I ditt mejl skriver du uttryckligen att detta engagemang ska rikta sig mot äldre människor. Varför det?

 • Det är främst för att vi har märkt att det finns mycket näthat bland äldre människor. Mycket hat på sociala medier som kommer just från äldre personer.

Man kan säga att näthatsgranskaren har gjort sig ett namn på att hans anmälningar leder till åtal främst mot de äldre.

 • Ja.

Är syftet med dessa föreläsningar att skrämma de äldre till tystnad?

 • Nej, absolut inte.

Du medger dock själv att det är de äldre som är målgruppen samtidigt som näthatsgranskaren sysslar med systematiska polisanmälningar mot personer som uppfattas ha brutit mot lagen om hets mot folk grupp?

 • Vi uppfattar inte som att det är näthatsgranskarens uppdrag att gå efter specifikt äldre personer. Det får stå för dig i sådant fall. Däremot verkar det vara så att det är främst äldre som sysslar med näthat och då är det väl inte så konstigt att det blir så.

 Kommer han att tala om de rättsliga följderna av näthat?

 • Jag förutsätter att han kommer att prata om vad som händer om vad som kommer att hända om man blir polisanmäld för näthat.

En av föreläsningarna som kommer att genomföras i Ystad fick rubriken: Näthatsgranskaren – rättsaktivism i demokratins tjänst:

LÄS ÄVEN: Så här försökte Näthatsgranskaren sälja in sig till regeringen

I de alla fyra kommuner där Tomas Åberg kommer att framträda är det kommunerna som kommer att stå för arvodet vilket utgår med 3 tusen kronor per föreläsning – trots att ekonomin är hårt ansträngd.  I Simrishamns kommun där bibliotekarien Jakob Haväng är anställd måste man säga upp lärare för att sänka kostnaderna på kommunala skolor. Totalt tio miljoner kronor behöver sparas på skolorna i Simrishamn nästa år. Jakob Haväng ser dock inga konstigheter med att kommuninvånarna måste betala för Åbergs turné – och flaggar för att slutnotan kan komma att bli ännu högre.

Hur rimligt är det att er kommun att er kommun måste sparka lärare för att hålla budget och istället bjuda in en näthatsgranskare från Stockholm?

-Men det är ju inte samma budget, det är olika avdelningar (skratt).Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

6 svar

 1. Man får hoppas att Nätjönsen begår sina misstag och blir själv ÅTALAD därefter.

  Gilla

 2. -Men det är ju inte samma budget, det är olika avdelningar (skratt)!!! Inkompetenta svar brukar man få leta efter, men här serverar de sin inkompetens med ett skratt! Pengarna behövdes mera till Nätjönsen än att flytta över dem till skolornas behov. Vad har de själva för LÖNER?

  Gilla

 3. -Men det är ju inte samma budget, det är olika avdelningar (skratt)!!! Inkompetenta svar brukar man få leta efter, men här serverar de sin inkopetens med ett skratt! Pengarna behövdes mera till Nätjönsen än att fltta över dem till skolornas behov. Vad har de själva för LÖNER?

  Gilla

 4. Det är lättare att lyra på den yngre befolkning med etablerad media och de äldre med längre livserfarenhet, har mera kunskap, som märker mera och kan någorlunda skilja vad som är falsk… ! Äldre människor redan diskrimineras och dumförklaras just därför att de efter många löner och politiska/samhälles bedrägerier blivit frågeställande mer än unga …. – och klart de måste tystas av alla bedragare vid den ockuperade makten. Just därför även teknikföretag och vetenskap fungerar inte längre och vidare degraderas med dummies….

  Gilla

  • – detta enligt planen – de bästa elimineras, resten förlöjligas och dumförklaras… – även sataniska planen att eliminera 90% av befolkningen säger om destruktiv utveckling

   Gilla

 5. Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Yttrandefriheten, vart tog den vägen?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: