Chefen för Harvards kemiavdelning och två kinesiska medborgare arresterade av FBI för att ha ljugit om kinesiska kopplingar, smugglat ”biologiskt material”

Charles Lieber

av Tyler Durden 
Tis, 01/28/2020 – 13:19
https://www.zerohedge.com/markets/harvard-chemistry-chair-2-chinese-nationals-arrested-lying-about-china-ties-smuggling

Kommer denna Harvard Chemistry Department chef att kommas ihåg som Aldrich Ames i dagens ”kalla krig”?

I ett chockerande avslöjande som gjordes på tisdag eftermiddag – ett avslöjande som nästan säkert kommer att skaka om i de USA-Kina-relationerna vid en redan ömtålig tidpunkt – har en federala domstol brutit tystnaden för ett åtal mot Harvard-professorn och kemiavdelningschefen Charles Lieber, tillsammans med två kinesiska medborgare. Den ena är en forskare från Boston University, han var en gång löjtnant i People’s Liberation Army, uppger åklagare, och den andra var en cancerforskare som påstås ha försökt smuggla 21 flaskor med biologiskt material i sin socka. Lieber har arresterats, men det är inte klart om han fortfarande hålls i förvar. Även om han i den officiella anklagelsen ljög för utredarna, ser Liebers handlingar ut som ett osmikat försök till spionage, kompletterat med en extremt förförisk monetär belöning.

Professor Lieber

Lieber betalades enligt uppgift 50 000 dollar per månad av Wuhan University of Technology för att ha deltagit i sitt ”Thousand Talents” -program och fick mer än 1,5 miljoner dollar för att etablera ett labb och göra forskning vid Wuhan University of Technology, uppger federala åklagare i Boston, enligt till WSJ.

Enligt åklagare ljög Lieber medvetet för försvarsdepartementets tjänstemän om hans ”utländska forskningssamarbete.”

När försvarsdepartementets utredare frågade Herr Lieber 2018 om hans utländska forskningssamarbeten, sa han till dem att han aldrig hade blivit ombedd att delta i Thousand Talents-programmet, sade åklagaren. Men Herr Lieber hade tecknat ett sådant talangkontrakt med Wuhan universitet 2012, sade åklagaren..

NIH frågade också Harvard om Herr Liebers anslutning till Wuhan samma år, säger åklagaren. Efter att ha intervjuat Mr. Lieber, berättade Harvard till NIH i januari 2019 att Mr. Lieber inte hade någon formell anknytning till Wuhan efter 2012 och att han aldrig hade deltagit i Thousand Talents-programmet, även om Lieber hade ett formellt förhållande till universitetet genom 2017 , sa åklagaren.

I samband med programmet blev Mr. Lieber en ”strategisk forskare” vid Wuhan tekniska universitet, enligt åklagaren. För ”betydande perioder” från 2012 till 2017 krävde hans kontrakt en lön på 50 000 dollar per månad på toppen av $ 150 000 i levnadskostnader som betalats av WUT, sade det. Han tilldelades också mer än 1,5 miljoner dollar av WUT och den kinesiska regeringen för att inrätta ett forskningslaboratorium, heter det.

”De anklagelser som den amerikanska regeringen har väckt mot professor Lieber är extremt allvarliga”, säger en talsperson från Harvard på tisdagen. ”Harvard samarbetar med federala myndigheter, inklusive National Institute of Health, och inleder sin egen granskning av det påstådda missförståndet. Professor Lieber har placerats på obestämd administrativ ledighet. ”

Trump-administrationen har gjort nedbrytningen av kinesisk akademisk och företagsspionage prioriterad och har utfört flera arresteringar av kinesiska medborgare som arbetar i kritiska roller och trattar information tillbaka till Kina. Men detta är förmodligen det mest profilerade fallet hittills, eftersom en av de misstänkta är en banbrytande amerikansk forskare.

Intressant nog, inte långt efter att nyheterna om arresteringen nådde pressen, dök en annan rapport upp som hävdar att Kina hade avvisat president Trumps erbjudande om hjälp för att binda coronaviruset – även om Wuhan befinner sig i ett desperat behov av leveranser.

Är det bara av en slump?Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

4 svar

 1. Robert Kennedy Jr berättar om riskerna med HPV-vaccinet –
  https://www.vaken.se/robert-kennedy-jr-berattar-om-riskerna-med-hpv-vaccinet/

  Medicin företag vill känna pengar på corona-virus och denna vaccin som de framställer vill de göra obligatorisk – därför är de intresserade att flera skall bli sjuka och sedan skaffa panik och under dessa premisser tvinga vaccin på befolkningen som skall förgifta ännu mera…. typisk NWO strategi enligt planläggning ….
  De muppar som arbetar med vaccin är bedragare— vaccin mot detta finns inte – det enda som finns och redan finns hos NWO är läkemedel vid sjukdom- dvs motgift, men ingen förhindrande profylaktisk vaccin mot skapad influensa är ren och skär LÖGN!!!! – likasom det existerar ingen profylaktisk vaccin mot HIV (som är skapad av mängd medel på samma sätt inne i militära laboratorier och det sprids avsiktligt) – finns bara läkemedel för att mildra eller bota den när man redan insjuknat…… koppla logisk tänkande och kunskap de som kan

  Gilla

  • det hela är strategi på att känna enorma Pengar /Vinster på att förgifta/mörda människor och samtidigt råna samhällen/länder på pengar…..

   Gilla

 2. Är Johan Carlson frimurare eller NWO sekt tillsatt till posten som generaldirektör för Folkhälsomyndighet?- som önskar corona-virus (innehållande HIV mutation, som kan tillverkas bara i militära laboratorier) spridning i Sverige då de spelar ”rysk roulette” med hälsofara för Sveriges befolkningen – alldeles lättsinnig inställning till militärt framställd virus…. /men detta är inne i Illuminati kretsar där de så hjärntvättade med satanism att de och tidigare utsatte sig själva med spel vid sex-orgier med smittade…… satan är lömsk och tar sina egna….
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/organisation/gd-och-ledningsgrupp/

  – målsättningen enligt plan att ta bort 26% av den Svenska befolkningen… enligt Illuminati plan…
  – enligt den globala planläggningen:

  Gilla

%d bloggare gillar detta: