Bard till familjen Bonnier: ”Oacceptabelt” att era tidningar leds av stalinister

Publicerad 20 januari 2020 kl 20.21

MEDIA. Kändisprofilen Alexander Bard riktar sig nu direkt till Bonniers efter bråket med den liberala ägarfamiljens tidningar Dagens Nyheter och Sydsvenskan.

”Kära Bonniers, kan vi vara ense om att det i ett demokratiskt Sverige är helt oacceptabelt att Peter WolodarskiDagens Nyheter och Pia RehnquistSydsvenskan bedriver stalinistiska utrensningar mot alla som inte håller med dem istället för att ha civiliserade debatter med riktiga argument?” skriver Alexander Bard på engelska på Twitter.

Bakgrunden är att DN:s chefredaktör Peter Wolodarski ifrågasatt att Bard tillåts sitta i juryn i TV4:s underhållningsprogram ”Talang” trots att han förra året deltog i en debatt mot Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand.

Alexander Bard svarade med att kalla DN-redaktören för ”lilla kräket” och ”en falsk jävel” som man borde ställa inför rätta.

Wolodarski fick sedan uppbackning av Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan, en tidning som också ägs av Bonnierkoncernen.

Kanske något förvånande valde dock Moderaternas partiledare att ta ställning för Alexander Bard i konflikten. I TV4 Nyhetsmorgon kallade M-ledaren det för en ”förfärlig situation” att Bard inte skulle få vara med i ett program bara för att han ”deltar i en debatt mot andra människor”.

– Vad är det för samtalsklimat vi håller på att skapa i Sverige? frågade sig Kristersson i TV4.

Bard: ”Fascismen på 2020-talet kommer från gammelmedia”

Publicerad 16 januari 2020 kl 11.30

INRIKES. Ett häftigt ordkrig har som vi tidigare rapporterat om brutit ut mellan Alexander Bard, aktuell som jurymedlem i TV4:s ”Talang”, och DN-bossen Peter Wolodarski. Bard anklagar bland annat den senare för att vara ”det öppna samhällets allra största fiende”. Programledaren menar nu också att gammelmedia är den nya fascismen.

Det var i söndags som DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i en ledare bland annat skrev att TV4 för fem år sedan ”inte hade tillåtit att ett av deras mest populära familjeprogram rymmer en profilerad medverkande som bland mycket anmärkningsvärt förra året deltog i en talkshow arrangerad av framträdande högerextremister”.

DN-chefen syftar på Alexander Bard, som förra året deltog i en tre timmar lång filosofisk och politisk debatt med AFS-partiledaren Gustav Kasselstrand, som arrangerades av Palaestra Media.

Detta fick journalisten Thomas Gür att reagera:

”Jag kan inte erinra mig att Wolodarski skrivit något liknande om alla de gånger stalinisterna Sven Wollter och Pia Sundhage uppträtt i TV. Men jag antar att han från och med nu kommer att skriva krönikor även om denna företeelse. Jag utgår från att han tänker och agerar konsekvent”, skrev han på Facebook.

Och sedan reagerade Alexander Bard själv på sin egen Facebook:

”Det är verkligen dags att dra det där lilla kräket Peter Wolodarski på DN Inför rätta snart. Fy fan vilken falsk jävel han är. Och det öppna samhällets allra största fiende. Men man måste bara älska Thomas Gür och hans tusentals lojala och härliga följare här på Facebook. Följ Thomas Gür, folk, följ honom! Och fortsätt slåss för ett öppet Sverige som fungerar och inte går åt helvete för att totalitära dårar som Wolodarski ska leka fina och tjusiga pojkar inför mamma.”

Wolodarski har svarat på Twitter, genom att klippa in halva Bards Facebook-inlägg samt kommentaren ”TV4:s profil i familjeprogrammet Talang.”

Nu får Wolodarski uppbackning av bland andra Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan.

”Helt obegripligt att TV4 väljer att fronta Alexander Bard i ett familjeprogram”, skriver hon på Twitter.

På detta har Bard återigen svarat. Han menar att gammelmedia utgör nutidens fascism och försöker tysta oliktänkande. På Twitter skriver han (fritt översatt från engelska) på torsdagen att Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet ”nu öppet är ute efter yttrandefriheten på nätet och kräver att de mest populära och viktigaste rösterna tystas. Fascismen på 2020-talet kommer från gamla media själva”.

”Dags att dra det lilla kräket Wolodarski inför rätta snart”

Publicerad 15 januari 2020 kl 21.18

MEDIA. Kändisprofilen Alexander Bard går till hårt angrepp mot Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.
”Fy fan vilken falsk jävel han är. Och det öppna samhällets allra största fiende”, skriver Bard om den liberale redaktören.

Peter Wolodarski har den senaste tiden fått fortsatt ris för sina uttalanden och publiceringsbeslut.

Häromdagen valde till och med en annan liberal medieprofil att kritisera en artikel av Wolodarski i vilken chefredaktören beklagade att DN ”av misstag” hade publicerat en insändare som var kritisk till tiggeriet.

I samma artikel anklagade Wolodarski också TV4 för att de låtit en person vara med i ett av sina program, trots att personen förra året deltog ”i en talkshow arrangerad av framträdande högerextremister.”

DN-redaktörens uttalanden får kändisprofilen Alexande Bard, som uppenbarligen tolkar det som att det är han som åsyftas, att se rött.

”Det är verkligen dags att dra det där lilla kräket Peter Wolodarski på DN Inför rätta snart. Fy fan vilken falsk jävel han är. Och det öppna samhällets allra största fiende”, skriver han på Facebook.

Bard uppmanar också sina följare att fortsätta ”slåss för ett öppet Sverige som fungerar och inte går åt helvete för att totalitära dårar som Wolodarski ska leka fina och tjusiga pojkar inför mamma”.

Det är inte första gången Alexander bard går till verbalt angrepp mot Peter Wolodarski. I februari 2018 beskrev han chefredaktören som ”yttrandefrihetens värsta fiende”.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

1 svar

Trackbacks

  1. Bard till familjen Bonnier: “Oacceptabelt” att era tidningar leds av stalinister — Bakom kulisserna – Life, Death and all between
%d bloggare gillar detta: