Nu varnar till och med FBI för säkerheten med din smarta TV

Konsumentelektronikshow 2012 visar de senaste tekniska innovationerna

Zack Whittaker 

https://techcrunch.com/2019/12/01/fbi-smart-tv-security/

Om du precis har köpt en smart-TV på Black Friday eller planerar att köpa en på Cyber ​​Monday i morgon, vill FBI att du ska veta några saker.

Smarta TV-apparater är som vanliga TV-apparater men med en internetanslutning. Med tillkomsten och tillväxten av Netflix, Hulu och andra strömningstjänster såg de flesta internet-anslutna TV-apparaterna ut som en cord-fräsardröm. Men precis som allt som ansluts till internet öppnar de smarta TV-apparaterna upp för säkerhetsproblem och hackare. Inte bara det, många smarta TV-apparater har en kamera och en mikrofon. Men som fallet är med de flesta andra internet-anslutna enheter, sätter tillverkare ofta inte säkerheten som en prioritet.

Det är den viktigaste inhämtningen från FBI:s Portland-fältkontor, som strax före några av de största shoppingdagarna på året publicerade en varning på sin webbplats om riskerna med smart- TV:n.

”Utöver risken att din TV-tillverkare och apputvecklare lyssnar och tittar på dig, kan TV också vara en inkörsport för hackare att komma in i ditt hem. En dålig cyberaktör kanske inte kan komma åt din låsta dator direkt, men det är möjligt att din osäkra TV kan ge honom eller henne ett enkelt sätt att gå genom bakdörren på din router, ”skrev FBI.

FBI varnade för att hackare kan ta kontrollen över din osäkra smart TV och i värsta fall ta kontrollen över kameran och mikrofonen för att titta på och lyssna på dig.

Aktiva attacker och exploateringar mot smarta TV-apparater är sällsynta, men inte okända. Eftersom alla smarta TV-apparater levereras med sin tillverkares egen programvara och är förlåtna av deras ofta opålitliga och oregelbundna säkerhetsuppdateringsscheman, är vissa enheter mer sårbara än andra. Tidigare i år visade hackare att det var möjligt att kapa Googles strömpinne för Chromecast och sända slumpmässiga videon till tusentals offer.

Faktum är att några av de största utnyttjandena som riktades mot smarta TV-apparater under de senaste åren har utvecklats av Central Intelligence Agency, men de är stulna. Filerna publicerades senare  online av WikiLeaks.

Men lika mycket som FBI:s varning är att reagera på äkta rädsla, är den utan tvekan en av de större frågorna som borde orsaka så mycket och som borde utgöra en större oro, är hur mycket spårningsdata som samlas in om smart TV-ägaren.

Washington Post upptäckte tidigare i år att några av de mest populära tillverkarna av smart TV – inklusive Samsung och LG – samlar in massor av information om vad användaren tittar på för att hjälpa annonsörer att bättre rikta annonser mot sina tittare och föreslå vad de ska titta på nästa gång, till exempel. TV-spårningsproblemet blev så problematiskt för några år sedan att den smarta TV-tillverkaren Vizio var tvungen att betala 2,2 miljoner dollar i böter efter att de i hemlighet avslöjats för att samla in kundvisningsdata. 

 

FBI rekommenderar att du lägger svart tejp över en oanvänd smart TV-kamera, håller din smarta TV uppdaterad med de senaste korrigeringarna och fixar och läser sekretesspolicyn för att bättre förstå vad din smarta TV kan göra.

Så bekvämt som det kan vara, kan den säkraste smarta TV:n vara den som inte är ansluten till internet alls.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

2 svar

 1. Svart tejp rekommenderas även på mobiler, ‘paddor’, bärbara etc., där inbyggd kamera finns. Dessa går precis som på en ‘smart’-tv att fjärraktivera utan att man märker något. (Microsoft blev avslöjade härom året, med att nyttja kameran hos XBox Kinect-användare … Den officiella ursäkten var att några anställda ägnat sig självmant åt detta, men med tanke på Microsofts historik med att vittja datorer på information sedan Windows 95, så saknas trovärdigheten i den förklaringen …)

  Man kan ställa sig frågan varför t.o.m. Mark Zuckerberg, Facebooks grundare [?], har gjort det med sin bärbara, med tanke på det foto som cirkulerade på Internet förra året, där det syns tydligt … Allt är inte vad det ser ut att vara …:
  https://m.techxplore.com/news/2017-06-facebook-patent-explores-smartphone-camera.html

  Facebook har uppenbart algoritmer för att hitta kopplingar mellan olika personer. Att de inte fungerar så bra med gissningarna som görs, är en annan sak … Den s.k. AI:n är inte smartare än den som skapat den … Samma sak beträffande vad som är ‘relevant’ för användaren. Problemet är dock att de misstolkat ordet ‘relevans’, då det handlar om betraktaren och inte förmedlaren. De är dock långt ifrån ensamna om denna missuppfattning – de allra flesta hemsidor, som har någon form av sökmotor, har detta problem.

  Att ordet ‘smart’ dyker upp i någon form av marknadsföring, borde få betraktarens varningsklockor att aktiveras på högsta volym. Ett sätt att nedvärdera den tänkte kunden. Sätts ordet ihop med ‘klimat’, så vet vi att det är en definitiv bluff som presenterats, då det omöjligt kan bevisas att så är fallet …

  Gilla

%d bloggare gillar detta: