Den globala regeringen förbereder en global skatteregim

Global Government

Den nya världsordningens globala (ist) regering har just föreslagit en ny global beskattningsregim för att stärka deras kontroll över skatteboskapen på den mänskliga plantagen vi kallar planeten Jorden. …

Men kanske missade du den historien när den publicerades i den kontrollerade företagsmedian i förra månaden. Det kanske beror på att New York Times gick ut med rubriken “Tech Giants Shift Profits to Avoid Taxes. There’s a Plan to Stop Them”.

Och kanske du missade det när den globala regeringen lade fram sitt pressmeddelande som tillkännagav sina avsikter i oktober. Kanske beror det på att globalisterna gömmer sig bakom monikern ”Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling” (OECD) och satte titeln på sitt dokument som tillkännager schemat “Secretariat Proposal for a ‘Unified Approach’ under Pillar One.”

I själva verket kan du förlåtas för att du missade den här berättelsen med tanke på hur den har meddelats och inte rapporterats. “Secretariat Proposal for a ‘Unified Approach’ under Pillar One”?  Vad betyder den ens i djupet av ett byråkratiskt fikonspråk?

Om du likt 99,9 % av allmänheten, skulle dessa ord, när de presenteras utan sammanhang, betyda absolut ingenting för dig. Och om du likt 99,99 % av allmänheten, skulle du antagligen slumra till bara av att läsa den titeln.

(Och om du tycker att den är dålig, vänta bara tills du kommer till den actionfyllda, informativa första meningen i dokumentets introduktion: ”Skatteutmaningarna för digitaliseringen av ekonomin identifierades som ett av basens huvudområden Handlingsplan för erosion och vinstförskjutning (BEPS), vilket leder till 2015 års BEPS åtgärd 1) ”

Ja, de viktigaste och förskräckliga lagförslagen presenteras för allmänheten under falskt skydd, antingen genom att namnge det motsatta till vad de är – USA FREEDOM Act, eller? – eller genom att ge den en obegriplig och grundligt ointressant titel som stavas med ett ogenomtränglig juridiskt språk.

Så vilken är den verkliga historien här, och vad betyder den för den fria mänsklighetens framtid? Låt oss rulla upp ärmarna och ta reda på det, eller hur?

Första en sak: Ja, det finns en global regering. Tricket är att globalisterna inte hänvisar till den som ”global regering”. I stället har de delat upp den i ett antal olika men sammankopplade organisationer som samarbetar och koordinerar åtgärder på ett antal olika nivåer i olika ekonomiska, finansiella och politiska sfärer.

Det finns Världshandelsorganisationer:
IMF och Världsbanken
och BIS och FSB. Förenta nationerna. G7 och G20. BRICS och Shanghai Cooperation Organization.

Världs Ekonomiskt Forum:
Bilderberg  och CFR och Royal Institute for International Affairs. The Council of the Americas. Och till synes en miljon andra organisationer, inklusive OECD.

I detta fall har OECD fått ”global skatt” -fotbollen av G20. Föreställ dig det här: G20 är anfallsspelaren och de vill få bollen till OECD för att få den uppåt. Anfallsspelaren G20 överlämnar det till “OECD / G20 Inclusive Framework on BEPS,” som sedan överlämnar den till Task Force on the Digital Economy.

Om du inte tittar noga, vet du inte ens vem som har bollen. Men du behöver inte titta särskilt noga för att finna att alla dessa organisationer bara är olika spelare i samma lag: Team Globalist. Och bollen håller på att sparkas in i mål.

OK, tillräckligt med metaforer nu. Här är poängen: G20 och OECD har drivit på för att genomföra en global beskattningsregim under förutsättningen av – som det ärliga NYT uttrycker det – “förhindra stora multinationella företag som Apple, Facebook och Amazon från att undvika skatter genom att flytta vinster mellan länder”.

Det är ett klassiskt problem – reaktion – lösning som skapas som kommer att leda oss oundvikligen in i det globalistiska odjuret.

Problem – Tekniskjättar flyttar sina vinster till länder med lägre skattesatser.

Reaktion – Allmänheten, som redan är arg på Big Tech i synnerhet och företagens feta katter i allmänhet, skriker över att någon ska följa med och verkställa strängare regler för att förhindra dessa multinationella företag från att agera multinationellt.

Lösning – Den globala regeringen kommer att rädda oss alla med ett globalt skattenät!

Men som du kanske redan gissat handlar det inte bara om Big Tech och multinationella företag. G20 och OECD har arbetat i flera år nu på att få bollen att rulla för att bygga ut infrastrukturen för ett totalt globalt beskattningsnät.

Denna process går tillbaka till USA och dess genomförande av lagen om överensstämmelse med utländskt konto (FATCA) redan år 2010. Då framstod FATCA som ett sätt för IRS att borra sina klor i alla dessa irriterande internationella skattesmitare.

Som påpekades vid den tiden, slutade FATCA i huvudsak med allt anspråk på bankhemlighet, vilket krävde att alla utländska finansinstitut skulle avslöja all den information de hade om amerikanska personer.

Det tog några år, men år 2013 hade ett antal stater undertecknat avtalet (ja, till och med Schweiz) och börjat öppna upp sina bankirers böcker för inspektion av IRS. Detta följdes upp av lanseringen av ett IRS-drivet ”International Data Exchange” år 2015, vilket gjorde det enklare än någonsin för underordnade vasallstater att spilla de finansiella bönorna på någon inom Uncle Sam’s hårkors.

g20
När G20 såg hur bra allt detta fungerade ville de delta i handlingen. Vid G20-toppmötet i Ryssland i september 2013 gav de uppdraget till OECD att bilda ett eget organ för att undersöka ett ömsesidigt datadelningsavtal mellan de 36 OECD-undertecknarna.

Under 2016 avslutade OECD förhandlingarna om den förutsägbart synnerligen tråkiga titeln “Multilateral Convention to Implement Tax Treaty Related Measures to Prevent Base Erosion and Profit Shifting” som ledde till ett mandat från G20-toppmötet 2017 för en arbetsgrupp att utfärda en interimsrapport om digitaliseringen av ekonomin som ledde till ytterligare omgångar av möten och förhandlingar som ledde till det senaste “Public consultation document.”

Klart som korvspad? Jag trodde väl det. Och det är det som är poängen.

Den globala regeringen kommer inte att komma ut ur garderoben och erkänna att det finns en global regering som håller på att sätta ett globalt skatternätverk på plats.

Nej, du kan vara säker på att när de äntligen kommer ut ur garderoben, kommer hela saken att vara klar. En fullständig bragd. Och du kommer inte att kunna klaga eftersom det hela ägde rum just där. Hur i all världen såg du det inte?

Låt oss vara tydliga: Det här är inte slutet på historien. Den här historien är fortfarande mycket på väg att utvecklas. Och även när och om denna OECD-arbetsgrupp lyckas få någon version av den föreslagna globala minimikraften för företagsskatt på plats kommer detta att användas för att utfärda ett globalt skatte-ID till alla på jorden och får in dem i nätet nästa dag.

Nej, den här processen kommer att ta flera år att uppnå det slutliga målet. Men däri ligger faran. Detta är ett utskottskrig som pågår med list bakom en rökridå av byråkrati och juristspråk. Och inte ens en person på tusen känner till eller vet att det händer.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

2 svar

  1. Reptilian-Satanic-New-World-Order ända ut i fingerspetsarna ..

    Gilla

%d bloggare gillar detta: