Flygplanskraschen, nya uppgifter tyder på två missiler. Varför är Kanada så rädd för den svarta lådans hemligheter?

Kanada, Frankrike och USA har avböjt Irans begäran om att hjälpa till med att hämta data från den svarta lådan på det ukrainska planet! Varför?

En ny video, inspelad av en övervakningskamera, släpptes av iransk media och publicerades av Sputnik International, bekräftar att det ukrainska planet som sköts ned i Iran den 8 januari träffades av två missiler avfyrade med 23 sekunders mellanrum.

Bilderna publicerades tidigare av New York Times som har verifierat dess äkthet.

Kryssningsraketerna skulle ha sjösatts från en IRGC-militäranläggning cirka 12 mil från planet. Men under tiden öppnar sig frågan om den svarta lådan till det kraschade Boeing.

Image result for Hassan Rezayeefar

«Kanada, Frankrike och USA har avslagit Irans begäran om att hjälpa till med att hämta data från den svarta lådan på det ukrainska flygplanet som gick en hemsk olycka till mötes på onsdagen», meddelade chefen för olycksfallsundersökningsnämnden för Civil Aviation Organization Hassan Rezayeefar på måndagen.

Enligt de iranska medierna FarsNews sade Rezayeefar att Iran har bett Kanada, Frankrike och USA om att ta med sig sin mjukvara och hårdvaruutrustning till Teheran för att extrahera data från den svarta lådan på det ukrainska planet som sköts ner i en luftförsvarshändelse i sydvästliga utkanten av Teheran på onsdagen, men de har nekat till Irans begäran.

Boeing 737-800 flygplan PS752 Ukrainian International Airlines föll ner nära Teheran under de första timmarna på natten den 8 januari och 176 personer dog: 82 iranier, 63 kanadensare, 11 ukrainare (hela besättningen) 10 svenskar, ytterligare afghaner, tyskar, och britter.

Under många dagar bad olika länder om att få inspelningarna från den svarta lådan för att förstå orsaken till kraschen. På lördagen den 12 januari erkände iranska myndigheter att planet hade skjutits ner av en oavsiktlig sjösättning av luftförsvarsmissiler.

Fruktansvärda mänskliga misstag! IRGC Aerospace Commander förklarade att operatören som ansvarar för den manuella kontrollen hade haft bara några sekunder på sig för att välja hur man skulle göra när han såg det oidentifierade objektet på radarn.

Han kunde inte kontakta Boeing-piloterna eller ledande överordnade för att ett oväntat avbrott i kommunikationen inträffade. Han beslöt, felaktigt, att skjuta av två missiler, kanske sovjet-tillverkade Tor M1, som sprängdes bredvid planet, vilket är typiskt för kryssningsraketer då de gör mer skada på det påstådda fientliga flygande föremålet som man antog var en flygande fiende eller en missil.

Nu sprider Sputnik International bilder som togs bort av iransk media men som visar dubbelattacken. Under tiden vägrade Kanada, nationen som drabbades värst av det största antalet offer (efter Iran), att hjälpa Iran med att undersöka de svarta lådornas hemligheter. Varför???

Angående denna konstiga ”fire-friend” från det iranska luftförsvarssystemet till den civila flygningen förekom många olika hypoteser, förutom det enkla mänskliga misstaget.

Någon föreslår ett mänskligt sabotage inuti Pasdaran utförd av några korrupta tjänsteman  från USAs underrättelse, andra misstänkte att en cybernetisk eller elektronisk störning utfördes mot Boeing-transpondern med avsikt att kapa och gömma planets identitet för luftförsvarets radar. Eller ytterligare en attack mot transpondern och mot kommunikationen från IRGC Aerospace med avsikt att förorsaka det fruktansvärda misstaget.

Det är anledningen till att det är väldigt konstigt att Kanada vägrar att hjälpa Iran med att undersöka den svara lådans hemligheter.

Iran erbjöd Ukraina, Sverige, Storbritannien, Kanada och USA att skicka den svarta lådan till ett opartiskt laboratorium och Frankrike var landet som de alla fem länderna enades om, tilllade tjänstemannen.

Svarta lådan-inspelningar från det ukrainska flygplanet kommer att laddas ner i Frankrike, meddelade chefen för Irans civila luftfartsorganisations olycksutredningsstyrelse på lördagen.

Han tillade att även om Iran använde alla dess anläggningar för att undersöka innehållet i den svarta lådan i landet gav dessa ansträngningar inget gott resultat. Den kommer att skickas till Frankrike så att den svarta lådan kan laddas ner där och för att undvika skador på den.

Som Rezayeefar sa, har Iran och Frankrike gjort en överenskommelse om att ladda ner flygplanets svarta lådor. Alla dessa beslut fattades emellertid före lördagens uttalande från generalstaben för den Islamiska republiken Irans väpnade styrkor angående flygplansolyckan, konstaterade tjänstemannen.

Därför är det nödvändigt att förstå detta beslut att överlåta avkodningen av den svarta lådan till ett främmande Nato-land som Frankrike, står det fortfarande i Teherans intresse, som börjat misstänka att det har förekommit störande åtgärder i luftkommunikationen.

Men gåtan kvarstår: varför verkar Kanada vara rädd för att upptäcka svarta lådans hemligheter?Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. Förmodligen visar den på ”fjärrstyrning av flygplanet”. En het potatis, alltså.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: