Facebookbugg avslöjar: Greta Thunbergs pappa författar hennes inlägg

Eftersom Samhällsnytt inte ville att jag skulle publicera deras artikel gör jag det med den som förmodligen är ursprunget till den.


Facebook Glitch avslöjar Greta Thunburgs far som postar som tonårsklimataktivist

Profile picture for user Tyler Durden

 

En uppdatering av programvaran på torsdag kväll på Facebook tillät av misstag någon att se exakt vem som publicerar under konton för offentliga personer, företag och andra enheter, enligt Wired.

Resultatet? Till att börja med har cirka 3 miljoner följare av tonårsklimataktivisten Greta Thunberg läst inlägg skrivna av hennes far, Svante Thunberg, och en klimataktivist i Indien som fungerar som delegat vid FN:s klimatförändringsorganisation, Adarsh Prathap. Thunberg, Inc. hävdar att Greta fortfarande är den som skriver innehållet.

Greta, Inc. förklarade detta i ett Facebook-inlägg på lördag som påstods vara den unga klimataktivisten.

”Vissa har frågat vem som hanterar den här sidan. Först av allt, sedan förra våren använder jag bara Facebook för att publicera det jag skriver på mitt Twitter- och Instagram-konto,” läser inlägget, där ‘hon’ säger att hon försökte med Facebook ”tidigt, ”men tyckte inte om det, så hon använder” min pappa Svantes konto för att publicera innehåll. ”

”Resten som delas på Facebook publiceras om från Twitter och Instagram av killen som grundade Greta Thunberg Facebook-sidan långt innan jag visste att den fanns. Han heter Adarsh Prathap och han bor i Indien. Eftersom många tyckte att det var på min officiella sida i början frågade jag om jag kunde hantera den och han sa ja. ”

Greta påstår sig ha skrivit allt innehåll som publicerats av sin far och Prathap.

Med andra ord: ”Naturligtvis är det inte dumt av mig – du borde ha vetat att jag bara ‘medadministrerar’ fan-sidan.”

Undantaget – av alla yttre uppträdanden verkade det vara hennes sida ensamt.

Facebooks ”sidetransparens” visar Greta som den bekräftade ägaren – med den enda ledtråden som tyder på att hon kan ha hjälp av sidansvarig i Indien.

Enligt Facebook fixades bristen snabbt – men inte innan människorna bakom det berömda kontot avslöjades och delades det på offentliga forum som 4chan.

”Vi fixade snabbt ett problem där någon kunde se vem som redigerade eller publicerade ett inlägg för en sidas räkning när man tittade på dess redigeringshistorik,” sa företaget i ett uttalande. ”Vi är tacksamma för säkerhetsforskaren som varnade oss i denna fråga.”

Facebook säger att felet var ett resultat av en koduppdatering som det drabbades av på torsdag kväll. Det är inte något de flesta skulle ha stött på på egen hand, eftersom det tog sig till en sida, visade en redigeringshistorik och insåg att det inte borde finnas ett namn och en profilbild tilldelad redigeringar för att utnyttja den. Trots fixet på fredagsmorgonen cirkulerade skärmdumpar på 4chan, Imgur och sociala medier som visar kontona bakom de officiella Facebook-sidorna för den pseudonyma konstnären Banksy, den ryska presidenten Vladimir Putin, före detta USA:s statssekreterare Hillary Clinton, kanadensiska premiärministern Justin Trudeau, bland annat hackingkollektivet, klimataktivisten Greta Thunberg och rapparen Snoop Dogg.

Facebook påpekar att ingen information utöver ett namn och en offentlig profillänk fanns tillgänglig, men att informationen inte ska visas i redigeringshistoriken alls. Och för människor, säg, att de driver en anti-regim-sida under en repressiv regering, vilket till och med gör att mycket offentlig information är mycket oroväckande. –Wired

”Människor som driver känsliga sidor från sin egen Facebook bör nu överväga att deras identitet kan vara känd”, säger Lukasz Olejnik oberoende sekretessrådgivare och Oxford University Center for Technology and Global Affairs. ”Medan misstag inträffar är den här oväntad.”Kategorier:klimatet, Naturen, naturförstöring, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:

1 svar

  1. … de pushade fram sitt barn med sina egna hjärntvätt och åsikter som en docka som blind redskap i föräldrarnas politiska och peng samlings spel …. usla föräldrar har Greta …. som kan förstöra för barns utveckling och hälsa för deras privata vinning i samspel med globalist NWO….

    Gilla

%d bloggare gillar detta: