Svantesson om januaripartierna missade chans – ”Obegripligt”

Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Deadlinen för att tillsätta en utredning för att se över hur de kritiserade kompetensutvisningarna ska kunna stoppas gick ut vid årsskiftet, skriver tidningen Dagens Industri.

Meningen var att landa i ett förslag om att ta fram ett särskilt visum för högkvalificerade personer som vill söka jobb eller starta företag i Sverige.

Det har nu misslyckats eftersom januaripartierna inte lyckats komma överens om hur den breda framtida politiken för arbetskraftsinvandring ska se ut.

I punkt 21 i januaripartiernas 73-punktsprogram står det visserligen att ”Dagens regler för arbetskraftsinvandring ska värnas” men här vill S och L vill se en åtstramning, medan C och MP vill behålla systemet som det är.

Den moderata riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson anser att det är mycket beklagligt.

– Det är obegripligt hur man kan krångla till särskilt frågan om kompetensutvisningar. Här finns det ju en solklar majoritet i riksdagen för att stoppa det här och ändra lagen, så det är bara att klubba och köra, säger hon till Dagens Industri.

Samtidigt har Moderaterna själva inte presenterat en samlad förslagsbunt på arbetskraftsinvandringsområdet utan uppger till DI att partiet ska återkomma under 2020 med sina förslag för hur arbetskraftsinvandringen ska se ut.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: