Stefan Löfven anklagas för kopplingar till organiserad brottslighet – ska ha fått tjänster från Hells Angels

Är det en sådan statsminister vi ska ha? Riksrätt vore mer passande!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

29 december, 2019


https://samnytt.se/stefan-lofven-anklagas-for-kopplingar-till-organiserad-brottslighet-ska-ha-fatt-tjanster-fran-hells-angels/?fbclid=IwAR2XsG5BkZv5DwX10tPTwvoIWh2cTp5yczqgJ-eUT7f0UbDGBmKZhAJjkyA

sociala medier anklagas nu statsminister Stefan Löfven för att ha kopplingar till organiserad brottslighet. Man menar att statsministern ska ha fått tjänster av Hells Angels. Som potentiella bevis tar man upp muthärvor i Sydafrika och Brasilien i vilka Löfven varit inblandad.

SvD har tidigare tagit upp Stefans Löfvens kopplingar till den organiserade brottsligheten. Det är känt sedan flera år att Stefan Löfven sedan mer än 25 år arbetat med den tidigare kriminella Saab-konsulten Erik Larsson som är dömd för dråp och flera grova rån med skjutvapen i 70-talets Stockholm. Vid tidpunkten hette han Leif-Erik Valfridsson.

Erik Larsson har arbetat med Stefan Löfven på Metall då Löfven var internationell sekreterare. Sedan dess har de hängt ihop. Erik Larsson har kopplingar till organiserad brottslighet i Sverige – men också till den politiska eliten och SAAB:s ägare och ledning.

Kalla Fakta i Tv4 har i flera reportage tagit upp att Erik Larsson var med den svenska regeringsdelegationen i Sydafrika 1999 – som SAAB-konsult. Larsson var ansvarig för mutorna i JAS-affären som gjordes med Sydafrika.

Enligt utrikesjournalisten Nils Resare ska en sydafrikansk regeringsrådgivare ha fått minst 120 miljoner kronor i dolda betalningar i samband med Jas-affären.

Sydafrikansk aktivist tar upp Löfvens samarbete med Larsson

”Det har nu visat sig, i den andra delen av en tvådelad svensk tv-utredning som visades den 28 november, att en svensk affärsman med ett dåligt förflutet också var involverad med alla sidor som är inblandade i avtalet. Känd för Mayekiso som Leif Valfridsson, och för ett antal andra Sanco- och Numsa-medlemmar bara som Leif, hade han arbetat för det svenska metallarbetarförbundet IF Metall och arrangerat möten i Sydafrika för nuvarande chef för Sveriges socialdemokratiska parti, Stefan Löfven”, skrev en sydafrikansk kristen aktivist i samband med att svensk tv kunde avslöja delar av muthärvan.

Aftonbladet tog år 2008 upp kopplingen till organiserad brottslighet och att det finns kopplingar till Hells Angels tidigare ledare Thomas Möller som också var med den svenska regeringsdelegationen i Sydafrika 1999. Möller bodde vid tillfället på samma hotell som de övriga deltagarna.

Mutor kan ha ägt rum under Nelson Mandelas begravning

Erik Larsson har och har haft flera bolag. I ett av de svenska bolagen satt Nelson Mandelas dotter i styrelsen i flera år tillsammans med sin man och Erik Larsson. Erik Larsson flög med Stefan Löfven till Nelson Mandelas begravning 2013 i ett privatplan som lånades ut av IT-miljardären Dan Olofsson.

När Löfven och Larsson deltog i begravningen i Sydafrika förhandlade de med Brasiliens president, Lula da Silva, som senare fängslades för mottagandet av mutor vid köpet av 63 Jas Gripen. Hans ombud ville att Stefan Löfven skulle kallas som vittne i muträttegången. Stefan Löfven vägrade att vittna eftersom han påstod att han inte hade något med det att göra. Lulu da Silva dömdes till fängelsestraff.

SvD har tidigare skrivit:

Bland andra är Saabs agent, Mauro Marcondes, och Brasiliens förre president, Lula da Silva, åtalade för maktmissbruk och för att med olagliga metoder ha påverkat upphandlingen till det svenska stridsflygplanets fördel. Stora summor misstänks ha betalats till Lulas son via Saabs agent och alla åtalade riskerar fleråriga fängelsestraff.

Stefan Löfvens namn förekommer på flera ställen i det brasilianska åtalet men han är inte misstänkt för något brott. Löfven var under lång tid aktiv i försäljningskampanjen – bland annat under sin tid som ordförande i IF metall, som partiledare i socialdemokraterna och som statsminister.

Av åtalet framgår det att Stefan Löfven, under sin tid som ordförande i socialdemokraterna, skrev ett brev till expresidenten Lula da Silva. I brevet bad han honom att uppmana president Dilma Rouseff att välja det svenska stridsflygplanet. Löfven ska också ha träffat de båda i samma syfte. Enligt åtalet kan detta ha skett på Nelson Mandelas begravning i Sydafrika 2013.

I sociala medier ifrågasätts nu Stefan Löfvens kopplingar till organiserad brottslighet i Sverige och huruvida han bör ha det högsta ansvaret för att bekämpa just organiserad brottslighet.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: