’Ensamkommande’ används som sexleksaker i utbyte mot uppehälle

https://samnytt.se/ensamkommande-anvands-som-sexleksaker-i-utbyte-mot-uppehalle/?fbclid=IwAR2TBCT_uBwx8A27RTTOQXYPXeqCfIVjz5Vei37axIeWrn7xmI6Gq2q4N2s

En frivilligorganisation i Göteborg uppger att man känner till ett 20-tal fall där omsorg av så kallade ensamkommande migranter har övergått till en sexuell relation. Samtidigt tror man att mörkertalet är ännu större. ”Det är vanligare än man tror”, berättar Ingela Sagman vid Frälsningsarméns stödboende.

Förra året uppmärksammades det att personal på ett HVB-hem i Örnsköldsviks kommun hade inlett nära relationer med afghanska och somaliska ’ensamkommande’ migranter. Även i Malmö larmade frivilligorganisationer om ’ensamkommande’ som blev utnyttjade av äldre personer i utbyte mot uppehälle.

LÄS ÄVEN: Kvinnlig personal på HVB-hem hade ”nära relationer” med ’ensamkommande’ – utreds av polis

Nu uppmärksammas fenomenet återigen men i Göteborg. Matilda Brinck-Larsen är verksamhetsansvarig för frivilligorganisationen Agape – hon känner till ett 20-tal fall där ’ensamkommande’ migranter ska ha fått kost och logi i utbyte mot en sexuell relation. Samtidigt tror hon att mörkertalet är stort, rapporterar Göteborgs-Posten (2019-03-27 bakom betalvägg).

– Det kan ha börjat med att de haft mardrömmar och fått sova bredvid sin familjehemspappa eller -mamma, säger Brinck-Larsen.

Brinck-Larsen ser även ett problem i hur många av de som hjälper kommunicerar med migranterna. Det handlar om ord som ”min sparv” och ”min fågelunge” vilket är något som hon anser förminskar migranten och gör det svårt att förstå vad som förväntas ur situationen.

LÄS ÄVEN: Kostnaderna för ’ensamkommande’ skenar – SKL behöver mer pengar

Sara Edvardson Ehernborg är engagerad i nätverket ”Vi står inte ut” som bedriver aktivism för ’ensamkommande’ migranter i landet. Hon berättar också att man har kännedom om flera fall där migranter hamnar i sexuella relationer i utbyte mot hjälp.

– Kvinnor ska ha utnyttjat dem och låtit sig bli gravida. Någon ska till och med ha fött barnet, berättar Edvardson Ehernborg.

Även Frälsningsarméns stödboende Lilla Bommen i Göteborg delar bilden av hur äldre personer som utnyttjar migranterna. Biträdande verksamhetschef Ingela Sagman berättar att ”det är vanligare än man tror”.



Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:

2 svar

 1. I like it when people get together and share thoughts.
  Great website, continue the good work! Greetings from Colorado!
  I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break.
  I love the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home.

  I’m shocked at how quick your blog loaded on my
  mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, wonderful site!
  These are really great ideas in about blogging.
  You have touched some good things here. Any way keep up wrinting.

  Gilla

Trackbackar

 1. Sexobject – Sverigekanalen Dalarna
%d bloggare gillar detta: