750 miljarder skäl till varför Goldman Sachs naglar sig fast i Greta Thunbergs framgång

Var rädd om dina sparade pengar! Investera dem INTE i ”hållbara” produkter eller något som Greta Thunberg står för – ni kommer att bli blåsta. Läs här varför!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DECEMBER 17, 2019
By Tyler Durden
https://www.activistpost.com/2019/12/750-billion-reasons-why-goldman-is-rooting-for-greta-thunbergs-success.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=3ed5a60530-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-3ed5a60530-388317605

Image result for RazakEfter att ha förlorat mycket av sina centralbankers inkubationskompetens under det senaste decenniet och överlämnat kronan till Wall Streets mest lönsamma handelsdisk Morgan Stanley, har Goldman Sachs under de senaste åren varit mest känd för att möjliggöra och tjäna enorma summor på Malaysias 1MDB-brottsbedrägeri, vilket kulminerade i gripandet av den före detta malaysiska premiärministern Razak (bilden), men inte innan Goldman fick miljarder i olagliga vinster från att ha sålt obligationer som erbjuds av landets suveräna förmögenhetsfond.

Image result for Matt Taibbi “The Great American Bubble Machine”Och medan Goldman fortfarande väntar på att lära sig av sitt kriminella och civila öde, och ännu viktigare, hur många miljarder kommer de att behöva betala till Malaysia / DOJ för att sätta sitt 1MDB-bedrägeri i bakspegeln, företaget – som för ett decennium sedan hoppades kunna tjäna miljarder på att aggressivt gå in på kolkrediter / kompensationsmarknaden som är så förtjusande profilerad i Matt Taibbis “The Great American Bubble Machine” – vilken redan är beräknande och drar nytta av den senaste omgången av eufori mot klimatförändringar, som så bekvämt har fått sitt upphov av ett 16-årigt barn med Aspergers syndrom.

I måndags sade Goldman Sachs att de kommer att tillhandahålla 750 miljarder dollar i finansiering, rådgivningstjänster och investeringar för initiativ som bekämpar klimatförändringar, liksom dem som främjar ekonomiska möjligheter för mindrebemedlade människor under det kommande decenniet. Vad Goldman inte sade, är att de kommer att gräva en generös provision, någonstans mellan 3-5 % i ungefärliga kostnader på obetydliga ”gröna” produkter till naiva investerare (inklusive centralbanker) som har fallit för hela ESG-godhetssignaleringen. (ESG = Environmental, social and corporate governance)

Banken uppdaterade också sin interna miljöpolitiska ram för att utesluta en finansiering till nya projekt som borrar efter olja vid Nordpolen eller som skapar nya termiska kolverk eller nya termiska kolgruvor. Naturligtvis skulle de destruktiva konsekvenserna av bankens engagemang i 1MDB-skandalen tyst uteslutas från denna godhetscharad.

Ironiskt nog kommer Goldmans policyförändringar precis när FN avslutar en konferens som inte lyckades öka ansträngningarna för att bekämpa den globala uppvärmningen, uppger Reuters.

Goldmans-vd David Solomon tillkännagav planerna i en ledare i Financial Times, där han skrev att det finns ”ett kraftfullt affärs- och investeringstillfälle” för banken att vidta åtgärder för att hantera klimatförändringarna och den växande globala möjlighetsklyftan. Mycket kraftfull: efter att ha misslyckats med att tjäna i det närmaste nästan inga pengar alls från bankens senaste plundringsräd avseende koldioxidskatt och ”cap-and-trade”, försöker Goldman nu direkt vädja till andra falska godhetssignaler, som de i sin tur hoppas kunna hämta kapital från naiva investerare som bedriver det
”O, så ädla målet” att bara investera i gröna, förnybara och ”rena” (vad det nu betyder) projekt.

Goldmans slutsatser, antar att en blandad 3 % provision på $ 750 miljarder i finansiella tjänster som de säljer till lättlurade kunder, resulterar i cirka 22,5 miljarder dollar – en ”kraftfull affärsmöjlighet”.

Dessutom betonade Goldman att de inte kommer att generera några betydande intäkter på grund av åtagandet på 750 miljarder dollar och förbudet mot finansieringen av vissa borr- och kolaktiviteter. Som en Goldman Sachs verkställande chef sade under ett samtal med reportrar, har banken inte finansierat några liknande projekt av vad de kommer ihåg. Men eftersom amerikanska skifferproducenter, de flesta av dem är finansierade genom den ultragenerösa amerikanska skräppobligationsmarknaden, ligger de knappast sömnlösa, vilket bara betyder att andra, mindre ”dygdiga” banker kommer att glädjas åt att få en mycket högre provision genom att gå in på den ”smutsiga” marknaden där ESG-godhetssignaler nu vägrar inträda.

Och på tal om borrningar och kolaktiviteter, sade banken att den har en strikt tvåstegsprocess som tar hänsyn till, bland annat, effekterna på hotade arter och ursprungsbefolkningar, säger verkställande direktören.

Engagemanget på 750 miljarder dollar kommer att användas på flera sätt, bland annat genom att investera och ge råd till företag för att vidta åtgärder till att minska sina koldioxidutsläpp och bli mer hållbara, sade banken. T.ex. tidigare i år, arbetade Goldman med det italienska elföretaget Enel för att samla in 1,5 miljarder dollar genom ett erbjuda obligationer som var kopplade till investeringarna i Enels åtaganden om att öka sin förnybara energibas med 25 % före 2022.

Översättning: Goldman tjänade ungefär 15 miljoner dollar på att sälja en knippa obligationer till ett gäng ”gröna” liberaler som hanterade andra liberalers pengar. För när centralbankerna har tagit över marknaden och Goldmans egen handelsdisk krymper kvartal efter kvartal, och när de kommande negativa räntorna kommer att göra Goldmans senaste investeringar inom detaljhandeln till en katastrof, kan man alltid tjäna pengar på att satsa på liberal skuld, och ingen vet detta bättre än Goldman Sachs … och Greta Thunberg.

Och ifall Thunberg visar sig vara otillräcklig för att tända nästa stora inkomstdrivare till Wall Street, finns ju alltid Fed. I måndags publicerade San Fran Fed en artikel med titeln ”The Economics of Climate Change: A First Fed Conference” där författarna drog slutsatsen att ”de ekonomiska konsekvenserna av klimatförändringar sannolikt kommer att vara betydande och kommer att kräva svar från ett brett spektrum av politiska institutioner”. Ännu viktigare är att de kommer att tjäna tiotals miljarder i inkomster från så idealistiska, progressiva, ”gröna” organisationer som Goldman Sachs.

Innan vi skiljs åt påminner vi läsarna om vad Matt Taibbi skrev om ”den stora vampyrbläckfisken som slingrade sig runt mänsklighetens ansikte” för nästan ett decennium sedan: ”Från teknikaktier till höga gaspriser har Goldman Sachs konstruerat varje större marknadsmanipulation sedan den stora depressionen – och de håller på att göra det igen. ”Spola tio år framåt, och se att Goldman med hjälp av Greta håller på att göra det igen.

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

1 svar

 1. UNITED FASCIST STATES OF AMERICA- Clintons korruption mafia och pedofilmördarna trycker massivt på alla möjliga kanaler för återta makten, men avslöjar allt mer (de är galna)….
  http://blueshift.nu/united-fascist-states-of-america-snart-har/
  – Sedan USA:s President Donald J. Trump vann valet hösten 2016 råder ett tillstånd av inbördeskrig inom landets politiska och mediala etablissemang.
  Trumps motståndare synes vara organiserade runt det Demokratiska partiet.
  I och med beslutet om riksrätt mot Trump har situationen tagit ett stort kliv närmare att inbegripa fler samhällsgrupper, så väl som en statskupp där Trump, för syftet att krossa monstren i USA:s till synes bottenlöst korrupta politiska träsk, av militären utses till diktator….
  Faktum är att militären, på Trumps order, redan intagit Washington D.C – eller i vart fall omgrupperats så att de snabbt kan ta kontroll över en situation där….

  Gilla

%d bloggare gillar detta: