MUF: Åtala Annie Lööf om Centerpartiet inte släpper fram Ulf Kristersson

 

Centerpartiets partiledare, Annie Lööf, bör åtalas för avtalsbrott om hon röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister istället för Ulf Kristersson. Det skriver Josefin Wicklund från Moderaternas ungdomsförbund och Moderat Skolungdom i Dagens Nyheter.

Att Annie Lööf säger sig vara beredd att släppa fram Stefan Löfven som statsminister istället för Ulf Kristersson bör leda till juridiska konsekvenser från det svenska rättssystemet. Det skriver Josefin Wicklund från Moderata Ungdomsförbundet i bland annat Dagens Nyheter. Enligt Wicklund bör Annie Lööf åtalas för avtalsbrott om Centern gör allvar med den nyliberala uppgörelsen med Socialdemokraterna.

“Detta är ett så grovt löftesbrott att det borde anses att Annie Lööf har brutit mot en av de mest fundamentala rättsprinciperna i Sverige” skriver Josefin Wicklund.

Men MUF slutar inte med att vilja åtala Lööf för brott mot avtalslagen. Enligt Josefin Wicklund som är juriststudent bör Centerpartiets väljare få en chans att ändra hur de röstade i riksdagsvalet. Hur denna omöjliga uppgift skulle gå till i praktiken är inget som framgår i MUF:s debattartikel.

“Enligt 3 kap § 30 avtalslagen ska avtal anses vara ogiltigt om det är uppenbart att endera avtalsparten förfarit svikligt. Det är just det som Annie Lööf gjort. Hon har med berått mod förlett sina väljare att tro på något som hon redan från början visste att hon inte kunde införliva. Hon har alltså agerat svikligt under själva ”avtalsprocessen” (valet), varför hennes väljare rimligen inte sk anses vara bundna till deras del av avtalet. Följaktligen bör Centerpartiets väljare få chans att ändra sin röst, avtalet bör hävas.” skriver Josefin Wicklund.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

2 svar

 1. Previously few decades, the world has seen super growth
  in these fields, from telephone networks to radio and tv,
  from extremely centralized big computer systems to the smart-phones
  and smart-watches of right this moment. These advantages and
  disadvantages of computer networking provide humanity the
  instruments that can be required for future growth.

  There are at all times new risks, security issues, and unforeseen problems that come
  with such development. Scientists need to determine how that happens,
  so they’re getting ready a mission to review the solar’s so-known as
  interface region, the realm between the solar’s photosphere and its corona.
  For example, it is usually a network covering all
  of the police stations in a giant city, local government authorities, a school with
  quite a lot of branches also can interlink their LANs and give you a Metropolitan Area Network.
  Solar energy can be utilized for heating homes effectively in chilly climates, as well as
  in warm climates. https://ma9.biz/

  Gilla

 2. …….och vem ska åtala Kristersson, då?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: