Europa var den främsta spelaren i att förstöra Syrien och skapa flyktingkrisen

Jaha, nu börjar sanningen om Syrien-kriget komma upp. Ett verk som utförts av EU, NATO, USA. Är det inte dags att fängsla dessa marodörer och ställa dem inför krigsrätt? Detta inbegriper förstås även Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén, Sverige, som drabbats hårt av denna fabricerade konflikt.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Denna artikel publicerades ursprungligen på Mideast Discourse .

Steven Sahiounie är en politisk kommentator.

Videon är på engelska med arabisk undertext. Se den här!

Monica Maggioni är en italiensk journalist och VD för Rai.com, som sänder bland annat Rai News 24 TV. Hon intervjuade den syriska presidenten, Bashar al Assad , den 26 november, och intervjun skulle sändas den 2 december; emellertid skjuts den upp på ett mystiskt sätt. 

Bakom kulisserna, på Rai.com, pågick det en konflikt om intervjun, med Fabrizio Salini som förklarade att intervjun inte hade beställts, därför skulle den inte sändas, medan Antonio Di Bella , nyhetschef, förklarade att den inte var lämplig att sändas, och den italienska senatorn Alberto Airola bad Maggioni att förklara sin roll i intervjun och besvara anklagelserna om att skapa en diplomatisk incident.

Vad var så explosivt i intervjun att de italienska nyhetsmedierna ville gömma sig för de italienska tittarna? Många tror att det har att göra med frågorna 8 och 9 och president Assads svar.

Fråga 8:  I detta ögonblick, när Europa tittar på Syrien, förutom överväganden om landet, finns det två huvudfrågor: den ena är flyktingarna, och den andra är jihadisterna eller utländska krigare som kommer tillbaka till Europa. Hur ser du på dessa europeiska bekymmer?

President Assad:   Vi måste börja med en enkel fråga: vem skapade detta problem? Varför har du flyktingar i Europa? Det är en enkel fråga: på grund av att terrorismen som stöds av Europa – och naturligtvis Förenta staterna och Turkiet och andra – men Europa var den främsta aktören för att skapa kaos i Syrien. Så det som går runt kommer runt.

Fråga 9:  Varför säger du att de var huvudaktörerna?

President Assad:   Eftersom de offentligt stödda stödde EU terroristerna i Syrien från dag ett, vecka ett eller från början. De beskyllde den syriska regeringen, och vissa regimer som den franska regimen skickade vapen, de sa – en av deras tjänstemän – jag tror att deras utrikesminister, kanske Fabius sa: ”vi skickar.” De skickade vapen; de skapade detta kaos. Det är därför många människor har svårt att stanna i Syrien; miljoner människor kunde inte bo här så de var tvungna att komma ut från Syrien.

Attacken mellan Syrien, Nato och EU mot Syrien är aldrig tidigare skådad.  General Wesley Clark fick höra att det fanns en plan att ” ta ut Syrien” långt innan de första protesterna ägde rum i Deraa. Detta var en internationellt samordnad attack mot Syrien av USA och Europa. Detta var ett klassiskt ”regimförändringsprojekt”, som inleddes mellan USA och Israel , men som EU och Nato-medlemmarna enades om. Från de tidiga stadierna av konflikten i Syrien gav USA och Europa politiskt, militärt och logistiskt stöd till ”rebellerna” i Syrien och vägrade att kalla dem terrorister.

Den 18 augusti 2011 sade president Barack Obama: ”Syriens framtid måste bestämmas av dess folk, men president Bashar al-Assad står i deras väg. För det syriska folket är det dags för president Assad att gå åt sidan. ”Detta uttalande från USA stöddes fullt ut av Europa.

År 2013 uppgav president Assad att han var redo för en dialog med beväpnade terrorister, men bara om de överlämnar sina vapen. Planen USA-Nato och EU för att stödja terroristerna inkluderade emellertid aldrig ett fredligt överlämnande av vapen, följt av en nationell dialog, som skulle sluta i en fredlig lösning på konfliktenPlanen krävde endast att vapen, utbildning och europeiska officerare kontinuerligt skulle finnas tillgängliga för terroristerna för ”regimbyte”Europa ville bara driva bränderna i Syrien och planerade aldrig att vara fredens och internationella lagens röst.

Det som i första hand fakturerades som ”rebeller” och ”frihetskämpar” omvandlades snart till sektariska extremister och radikala islamiska terrorister som fyllde slagfälten under många namn och uniformer, men som alla i princip var samma terrorister. Deras namn sträckte sig från ”Den fria syriska armén  till ISIS. Radikal islam är en politisk ideologi och är inte en religion eller en sekt. Många experter har kallat Radical Islam en ” Death-Cult” , som förhärligar dödandet av obeväpnade civila, såväl som beväpnade motståndare, till och med för att äta mänskligt kött medan de spelar in det på video .

Presidenterna Obama och Sarkozy övertygade EU om att följa sin ledning. Men det syriska folket och de väpnade styrkorna kämpade tillbaka.

Några av flyktingarna lämnade Syrien av ideologiska skäl, de gav sitt stöd mot terroristerna och följde det Muslimska brödraskapet .

Andra åkte till Europa eftersom deras hem och försörjning förstördes av terroristerna, men många var bara ekonomiska migranter och hade inte förlorat sitt hem, de kom från säkra områden och kanske aldrig sett några strider, men de lämnade för att söka sin inkomst från den välgörenhet som erbjuds dem inom EU.

EU-Nato stöd för terrorism i Syrien

Image result for boïko borissov

Boïko Borissov och NATOs generalsekreterare Jens Stoltenberg

Bulgarien : Boïko Borissov, premiärminister från 2014, levererade drogen ‘Captagon’ till terroristerna i Syrien på order av CIA. Läkemedlet får terroristerna att förlora hämningar och medan de är under påverkan kan de utföra förfärliga grymheter.

Tyskland : Ett fartyg med underrättelseanmälan och satellitfunktioner befann sig utanför Syriens kust och gav terroristerna platser och rörelser till den syriska militären samt avlyssnade telefonkommunikationerna. Wolfgang Ischinger , ordförande för säkerhetskonferensen i München, sade: ”Om väst själv levererar vapen  finns det en större chans att påverka hur de används.”

Image result for Wolfgang IschingerItalien : Den 28 februari 2013 höll ”Syriens vänner” sitt möte i Rom, och bland de 11 medlemmarna var Frankrike, Tyskland, Italien, Storbritannien och EU. I en studie som publicerades 2019 var antalet terrorister från Italien som befann sig i Syrien 135 st från juli 2018.

Wolfgang Ischinger , ordförande för säkerhetskonferensen i München, sade: ”Om väst själv levererar vapen  finns det en större chans att påverka hur de används.”

Här kan du läsa studien i sin helhet: https://icct.nl/wp-content/uploads/2019/03/Marone-Vidino-Italys-Foreign-Fighters-March2019.pdf

Storbritannien : Brittisk underrättelse tillhandahöll terroristerna information om syriska militära rörelser. 2012 genomförde SAS Commandos dolda operationer inom syriskt territorium och gav terroristerna militärhjälp, inklusive kommunikationsutrustning och medicinsk utrustning, och tillhandahöll underrättelsestöd från Cyperns baser, vilka avslöjade syriska militära rörelser som överfördes till terroristerna.

A Free Syrian Army fighter with a smoke device intended to blind Syrian Army soldiers during fighting in Aleppo on Friday. The rebels want arms from abroad.

En fri syrisk armékämpe med en rökanordning avsedd att förblinda den syriska arméens soldater under striderna i Aleppo på fredag. Rebellerna vill ha vapen från utlandet. Stöd …

Premiärminister David Cameron sa år 2013 att Storbritannien skulle skicka vapen till terroristerna. I augusti 2016 publicerade BBC fotografier som visade brittiska specialstyrkors soldater som bevakade omkretsen av terroristens bas vid al-Tanf, vid gränsen mellan Syrien och Irak, och terroristerna visade sig vara utrustade med fyrhjulsdrivna Al-Thalab-fordon och vapen som sniper rifles, anti-tanks vapen och tunga maskingevär.

Image result for al thalab land cruiser

Al-Thalab-fordon

Frankrike : ”Syriens vänner” initierades av den dåvarande franska presidenten Nicolas Sarkozy 2012. De förklarade att de var avsedda att stödja terroristerna i Syrien, ”Om regimen inte accepterar villkoren för det politiska initiativ som anges av Arabförbundet och slutar våldet mot medborgarna, bör Syriens vänner inte begränsa enskilda länder från att hjälpa den syriska oppositionen med hjälp av militära rådgivare, utbildning och vapenförsörjning för att försvara sig. ”2013 sa Frankrikes president François Hollande att Frankrike var redo att börja leverera dödligt stöd till terroristerna och senast 2014 bekräftade Hollande att Frankrike hade levererat vapen till terroristerna och senast 2015 hade påbörjat flygattacker i Syrien.

Italien : Den 28 februari 2013 höll ”Syriens vänner” sitt möte i Rom, och bland de 11 medlemmarna var Frankrike, Tyskland, Italien, Storbritannien och EU. I en studie som publicerades 2019 var antalet terrorister från Italien som befanns sig i Syrien 135 från juli 2018.

EU : Bryssel beslutade att ge sitt stöd till terroristerna 2013 och skulle omfatta vapenutbildning. Jane’s Defense Weekly rapporterade att en amerikansk sändning med 994 ton vapen och ammunition i december 2015 från Östeuropa till syriska rebellgrupper, inklusive 9M17 Fleyta-antitanksmissiler, RPG-7s, AK-47S, DShKs och PKM. I början av mars 2013 avslöjade en jordansk säkerhetskälla att USA, Storbritannien och Frankrike utbildade terrorister i Jordanien för att börja bygga en milis som skulle ta över efter Assads fall.

År 2019 utfärdade EU  ett uttalande om Syrien där de nu hävdar att de kräver fred och politiska förhandlingar för att lösa konflikten med nästan 9 års varaktighet och för att ha stött humanitärt och ekonomiskt bistånd där. Men när man möter en dokumenterad historia, är detta uttalande en skaldig lögn.

EU:s ståndpunkt från början av konflikten var att stödja de väpnade terroristerna och att förhindra att även kemoterapimedicin skulle importeras till Syrien på grund av EU-sanktionerna, vilket i dag förhindrar eventuell återuppbyggnadsinsats.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , , ,

%d bloggare gillar detta: