Kristdemokraterna: ”Skatteverket bör få i uppdrag att makulera samtliga samordningsnummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig och visa korrekta ID-handlingar.”

dec 9, 2019
Merit Wager

http://meritwager.nu/allmant/kristdemokraterna-skatteverket-bor-fa-i-uppdrag-att-makulera-samtliga-samordningsnummer-savida-inte-personerna-bakom-kan-installa-sig-och-visa-korrekta-id-handlingar/

Kristdemokraterna Hans Eklind, migrationspolitisk talesperson och Ingemar Kihlström, riksdagsledamot i justitieutskottet skriver i en debattartikel i Expressen bland annat följande:

Skatteverket bör få i uppdrag att makulera samtliga samordningsnummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig och visa korrekta ID-handlingar.

Kommentar: Ja, men inte bara korrekta ID-handlingar utan också att de kan visa att de har faktiska jobb som de har ansökt om samordningsnummer för att kunna utföra eller om samordningsnumret behövs och enligt lag får ges för något annat specifikt.

Vidare ur debattartikeltexten:

För det andra ska de samordningsnummer som utfärdas tidsbegränsas.

Kommentar. Bra och borde ha varit självklart från början. Korrespondens mellan en migga och mig den 26 augusti 2016, där miggan har skrivit sin text i ett svep och jag har svarat och kommenterat efteråt.

 

Kommentar: När miggan för drygt tre år sedan skrev:

Journalister och riksdagsmän med flera läser din blogg, men varför kommer då aldrig de skevheter i lagstiftning och praxis som du beskriver år efter år upp i gammelmedias rapportering?

så var det något jag också undrade över i början av min tid på den här sajten från att jag började skriva i maj 2005 och kanske fem år framåt. Men sedan snart tio år har jag inte längre undrat utan har bara konstaterat att det som miggor rapporterar om inte har något värde. Trots att de är de personer som verkligen vet vad som händer och hur det går till på deras beslutsenheter. Svensk kommer jag aldrig att förstå…

Till slut:
Det är bara att hoppas att det lyssnas mer på Hans Eklind och Ingemar Kihlström än det under ca 12 år (sedan 2007, då miggorna började berätta för mig och jag började återge deras berättelser) lyssnats/lyssnas på miggorna och mig. Men jag ska ärligt säga att det hoppet är svagt. Mycket svagt.

Läs också:
•  Om samordningsnummerfusket och -bedrägerierna igen, väl kända sedan mer än ett decennium. – 8 december 2019.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

3 svar

 1. I just like the valuable information you supply in your articles.

  I’ll bookmark your blog and check again right here regularly.
  I am reasonably certain I’ll be told many new stuff right right here!
  Best of luck for the next!

  Gilla

 2. Detta blir utan stop tills man lagligt avbryter migrant mottagning från Afrika och Mellanöstern:
  Vilken beredskap har Sverige inför nya flyktingkriser som hotar Europa?
  https://katerinamagasin.se/vilken-beredskap-har-sverige-infor-nya-flyktingkriser-som-hotar-europa/
  – Medan det svenska etablissemanget är upptaget med att tjafsa om oväsentligheter ökar åter trycket på Europa med flyktingströmmar som tilltar från flera olika håll. Svensk mainstreammedia undviker dock att rapportera om detta och fokuserar hellre på att beskriva hur ovetande och naiva våra styrande politiker har varit. För den som är intresserad av fakta kan det dock säkert vara intressant att veta en ny flyktingkris är under uppseglande på de tidigare redan hårt ansträngda grekiska öarna Lesbos, Samos och Chios. Samtidigt varnar de ungerska myndigheterna att en ny migrantkris liknande den 2015 kan vara i antågande. På Balkanhalvön ska 100 000 migranter ha samlats med målet att ta sig vidare norrut.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: