Undrar ni varför det saknas pengar i de statliga finanserna? 860 miljoner i lån till Ukraina – Bildt varnar Zelensky

Finner du detta eller något annat i ”regeringen Löfvéns förfaranden” som rättsvidrigt, har du nu en chans att göra en polisanmälan mot dem. Uppgifterna hittar du högst upp i det gula mittenfältet.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Stefan Löfven och Petro Porosjenko under presskonferensen

PUBLICERAD 

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/100-miljoner-dollar-i-lan-till-ukraina?cmpid=del%3Afb%3A20191209%3A100-miljoner-dollar-i-lan-till-ukraina%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR3HcBGI8Z7y5rg6Scft2lUKPwGX8KuStLdvYKLwuwuloODylIpxCdlPppQ

Sverige kommer att erbjuda Ukraina ett bilateralt lån på 860 miljoner kronor, som regeringen hoppas kunna betala ut om ett år. Samtidigt förnyas ett tidigare samarbetsavtal där Sverige ska betala ut 220 miljoner kronor i bistånd per år fram till 2020.

 

Statsminister Stefan Löfven har varit hemlighetsfull kring vad han skulle ha med sig till Ukraina. Men i dag får vi veta att Sverige erbjuder Ukraina ett villkorat lån på 100 miljoner US dollar (cirka 860 miljoner kronor). Innan det verkställs måste det också godkännas av den svenska riksdagen.

– Du är en verklig vän av Ukraina, sa Ukrainas president Petro Porosjenko till Löfven under en gemensam presskonferens.

Lånet kommer att vara kopplat till IMF:s nya stödpaket till Ukraina, som IMF:s styrelse väntas fatta beslut om i dag. Räntan på lånet kommer att subventioneras, vilket ger Ukraina en mer förmånlig ränta än vad landet hade fått betala på marknaden.

Sverige har tidigare erbjudit liknande statsfinansiella stödlån till Lettland, Island och Irland.

Humanitärt stöd

Samtidigt förnyar Sverige också ett tidigare samarbetsavtal med Ukraina, där det det ska betalas ut svenskt bistånd på 220 miljoner kronor per år fram till år 2020. Stödet ska syfta till att skapa ökad ekonomisk integration med EU och en utveckling mot marknadsekonomi i Ukraina.

Dessutom har regeringen beslutat om ett humanitärt stöd på 50 miljoner kronor, som går via organisationerna UNHR, Unicef och Rädda barnen.

Bildt warns Zelensky against Poroshenko's persecution

Bildt varnar Zelensky för förföljelsen av Poroscho

11.12.2019
https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/2835587-bildt-warns-zelensky-against-poroshenkos-persecution.html

Svensk politiker, diplomat, före detta premiärminister Carl Bildt har varnat Ukrainas president Volodymyr Zelensky mot omotiverad förföljelse av före detta Ukrainas president Petro Poroshenko.

Bildt kommenterade en rapport om att Ukrainas statsbyrå för utredning inledde straffrättsliga förfaranden mot Poroshenko angående undertecknandet av Minskavtalen på grundval av ett uttalande som inlämnats av Andriy Portnov, en tidigare biträdande chef för presidentadministrationen under president Viktor Janukovitj.

Han noterade att president Zelensky gick samma väg som Janukovitj i kampen mot politiska motståndare.

”Janukovitj satte Tymosjenko i fängelse på  konstruerade anklagelser, och nu verkar Zelensky gå samma öde tillmötes. Skam!”

SBI inledde straffrättsliga förfaranden mot Porosjenko på tal om eventuellt förräderi begått av honom när han undertecknade Minskavtalen 2015. Förfarandet inleddes enligt del 1 i artikel 111 (högförräderi) i Ukrainas strafflagar.

Utredningen inleddes på Portnovs begäran.

Tidigare öppnade SBI 13 brottmål med Porosjenko, de flesta på grundval av uttalanden inlagda av Portnov.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

2 svar

 1. Utbyggnaden av 5G drivs av militära behov – åker snålskjuts på den civila utbyggnaden
  … – Den militära aspekten på 5G handlar inte bara om möjligheterna att skada människor med farlig strålning, en masse eller individuellt. Militären behöver också den kraftigare bandbredden för kommunkation med och mellan sina avancerade vapensystem. Att bygga ett separat globalt militärt nätverk för detta kostar betydligt mer än att åka snålskjuts på ett civilt nätverk. Det är därför otänkbart att Kina levererar 5G nätverk i Europa och Nordamerika…”
  https://www.voltairenet.org/article199819.html?__cf_chl_jschl_tk__=d15cd74ce72a1fc1664a67a9e2aebe6b9fbcc5bd-1576356873-0-AYh-yweWN6sE-W2V4aWvkc61j4hAJdPNEyBWOdcJXslEd0DT_Ag03sMK0t9lxdKPHKzN-GhciQ-h-mezk2iZJ-oD43vhemL3THHliDyNeyOKVVbXfRmh6jpO_-5LsOL5wvwyicaM8rSm-_xUN9XFr4LTcWdcqLc7ywOeUMpcVoQ_6rg0ozO6rcNHlEiIx0MNFXn9j0ukW_vcdvUoMR8aczbBVCLLwYzwdR5oRwmTb2vIfAdTF9sXSB5KTgZk6uQ3CXsJ3Iu9jVHa_MTsHmZ11dh401VG1suFgb669RhCnQms

  Klicka för att komma åt 5G_Executive_Summary_2019-5.pdf

  Gilla

 2. VAD har Carl Bildt med svensk politik att göra, MEDIER? Vad har han TILLFÖRT? NÅGON?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: