Den tredje statsmakten

Image result for svenska tidningar

Olle Ljungbeck
2019-12-10

Tredje statsmakten är sedan mitten av 1800-talet en informell benämning på massmedia i Sverige. Den första makten är regeringen och den andra riksdagen.

Med benämningen tredje statsmakten avses den kontrollerande funktion som massmedia har (eller borde ha) när det gäller politiken och makthavarna. En förutsättning för detta är vår grundlag som garanterar tryckfrihet och yttrandefrihet. Trots att vår grundlag fortfarande i sin skrivning garanterar medborgarna tryckfrihet och yttrandefrihet agerar massmedia idag som om grundlagen i dag saknade dessa garantier.
 
Med hänsyn till att minst nittio procent av massmedia i dag är helt okritisk till såväl den första som andra statsmaktens agerande trots att dessa båda tillsammans under de senaste tio åren utövat sin makt på ett sådant sätt att Sverige är nära en såväl ekonomisk som en samhällelig katastrof vad gäller medborgarnas trygghet till liv, lem och egendom. Detta pga en helt oförsvarlig invandring som genererat det värsta våld svenska folket någonsin utsatts för under fredstid. Men vissa forskare påstår att vi inte längre kan tala om fred utan att Sverige och dess folk pga av massinvandringen lever under förhållanden som kan likställas med krig.

 
En bidragande orsak till detta, ja kanske den enda, är att den tredje statsmakten (journalisterna), har i stället för att kritiskt granska makten och vara en nagel i ögat på politikerna, ersatts med individer med måttot; ”Vi slickar er gärna i röven bara vi får presstöd och inbjudan till era fester där vi kan umgås som de kolleger vi är”.

Om det i stället vore så att den tredje statsmakten/journalisterna använde sina grundlagsenliga rättigheter att kritisera statsmakterna skulle de ju ha ställt sig på folkets sida och inte mot detta. Och inte minst skulle de vara ett skydd för demokratin som vi inte längre har. I bästa fall kan vi tala om en formell sådan.

Trots att vi idag har en regeringschef som är på väg att krossa välstånd och trygghet i vårt land ger nästan 90 procent av media-journalisterna dem denne tydligt psykopatiske individ sitt stöd. Trots att denne mentale dåre är på väg att slå ut möjligheterna till att driva skola, åldrings- och sjukvård på en nivå som kan accepteras, låter de honom hållas!

Att söka förklaringar till dessa journalisters kollektiva moraliska och intellektuella bankrutt är inte lätt. När det i en population som massmedias journalistkår endast finns högst tio procent som vågar se eller alternativt vågar redovisa verkligheten är det skrämmande. Ja, det är så skrämmande att jag anser att vi passerat Orvells 1984 med råge.

I detta sammanhang vill jag också påstå att även om hela sju-klövern mer eller mindre är ansvariga för dagens katastrof för Sverige och dess folk, så är det två partiledare som är värst pga av sina personligheter. Självklar måste också Reinfeldt som flytt fältet räknas till dessa.

Två så helt olika men ändå så lika.

Dessa båda är Stefan Löfven och Annie Lööf. Hon med en jur.kand han med en icke fullgången svetsar-kurs. Trots denna skillnad är de häpnadsväckande lika i sina personligheter. Dessa präglas framförallt av två klart negativa egenskaper som gör dem olämpliga som ledare. Den ena egenskapen är maktfullkomlighet för vilken de är beredda till att svika sitt folk även om de därmed förorsakar detta en katastrof. Den andra egenskapen är känslokyla som kan ta sig uttryck i ren grymhet som saknar allt vad medkänsla heter.
Det kan emellertid hos sådana människor finnas en överdriven ”ömsinthet” mot de allra närmaste som t ex egna barn eller tom egna djur, medan de samtidigt kan vara helt okänsliga för vilket lidande de än utsätter andra människor för. Det finns många exempel om detta t ex bland krigsförbrytare m fl. Bland de tyska krigsförbrytarna  som dömdes vid Nürnbergsrättegången fanns det ett flertal som uppvisade en sådan personlighet. Göring var en sådan. En överdriven känsla för djur, men en djävul mot andra människor än de allra närmaste. Sådana kunde han utan minsta känsla låta människor plågas till döds i koncentrationsläger. Detta är en karaktäristik som överensstämmer med individer med personligheter som Löfven och Lööf. Därför har dessa förstört Sverige och kommer att förvärra katastrofen om de får fortsätta. Denna personlighet kallas psykopati.

Att bla dessa människor kan sitta kvar och ”regera” Sverige visar bilden av en totalt korrupt och rövslickande journalistkår. Varje dag när vi öppnar en tidning eller lyssnar på Radio och TV kommer någon av dessa till tals.

Sofia Mirjamsdotter

Här nedan ett exempel av en av de värsta Sofia Mirjamsdotter: ”Lika obehaglig är den allt mer accepterade förklaringen till detta påstådda tillstånd. Att det skulle bero på invandringen. Det finns en uppenbar förklaring till att vi hamnat här. Förklaringen heter Sverigedemokraterna, och deras genomarbetade, långsiktiga och tålmodiga strategi för att sprida dessa påståenden och få människor att tro på dem”.
En person som på heltid sysslar med att studera samhällsutvecklingen och uttalar sig på detta sätt kan helt enkelt inte vara mentalt frisk. Och tyvärr ”bärs” medierna upp av dessa sjuka individer. Den regering som efterträder den nuvarande måste om den vill kallas demokratisk stryka allt massmedialt stöd från budgeten.

 Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, , , ,

5 svar

 1. visst är det märkligt att Moderaterna ändrade sig gällande redovisningar av ”Partidonationer” inom ett år efter NUON-affären! Kan det ha med att DE betalade ett överpris på 57 MILJARDER. Man betalade över 90 MILJARDER KONTANT! Frågan är hur mycket pengar kom fram och HUR många MILJARDER lyfte man in i Moderaternas partikassa? Man har i alla tider VÄGRAT att redovisa sina ”bidragsgivare”, varför har man ändrat sig? Försöker M bvi en (skugg)DEMOKRAT?

  Gilla

 2. ……………. visst är det märkligt att Moderateran ändrar sig gällande redovisnang av ”Partidonationer” inom ett år efter NUON-affären! Kan det ha med att DE betalade ett överpris på 57 MILJARDERNA, som man dessutom betalade KONTANT! Frågan är hur mycket pengar kom fram och HUR många MILJARDER lyfte man in i Moderaternas partikassa? Man har i alla tider VÄGRAT att redovisa sina ”bidragsgivare”, varför har man ändrat sig? Har M blvit en DEMOKRATI!

  Gilla

 3. Nya tunnelbanan – nio miljarder dyrare än beräknat
  https://www.expressen.se/nyheter/nya-tunnelbanan-nio-miljarder-dyrare-an-beraknat/
  ”- Di har tidigare berättat om turerna kring Förbifart Stockholm. Motorvägsbygget är kraftigt försenat och kostnaderna har i stort sett fördubblats.
  Och här är en ny ekonomisk chock för för regionen: Utbyggnaden av tunnelbanan.
  Det är förvaltningen i region Stockholm som gjort en ny kartläggning av kostnaderna för att bygga ut tunnelbanan till Nacka, Barkarby och Solna.
  De första beräkningarna indikerade att kostnaden skulle landa på 23 miljarder kronor. En ny översyn ger dock vid handen att notan nu är blir 32 miljarder.”

  – Detta mångmiljardbelopp stoppas i fickorna på ohämmad korruption i alla led … och okunniga konsultföretag som blivit hajar på fel jobb och konstruerade kostnader mellan fingrarna… samhället är genomrutten!!!!

  Gilla

 4. Bordellhärvan, Hallandsåsen, John-Olle, Tsunamibanden, Palme, Anna Lindh, NUON-affäen, kolkraftsaffärerna, SEB och Swedbank, ska någon få fängelse för pennigtvättningen?, Kristerssons illegala vapen, kom den från Rosenbad?, Skottet i Sageska palatset, var det vakten som sköt sig själv eller var det sonen Anders Thornberg?, Karolinska!! Vilka var det som fyllde sina ”fickor”?, och inte minst konsekvenserna på det svenska samhället som borttagandet av Tjänstemannaansvaret medförde.Investor var ”anlitad” av Scb men gav medvetet felaktiga siffror! O.s.v. Vad jag vill ha sagt, När får VI de riktiga ”Operation Granskning” artiklar om vilka politiker som utnyttjar sin immunitet för att begå riskfria korrupta handlingar. De sitter i Riksdagen och bestämmer villka företag som skall kontrakteras, samtidigt som de själva sitter med i styrelsen eller äger aktier i de kontrakterade företagen! Är det någon i Riksdagen som agerar efter den vördnad som anda som detta ämbetet åsyftar utifrån ”Sveriges Befolknings Bästa”? Gör man inte det då skall man förpassas till Af. Man har m.a.o. misskött sitt Ämbete och därmed förbrukat sin plats i Riksdagen.

  Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: