När vi får oväntat besök…

polisbil

Peter Krabbe
2019-12-07

https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/12/07/nar-vi-far-ovantat-besok/

Det är lätt att bli lite dyster när vintermörkret sänker sig över vår tillvaro. Kanske skulle man då hellre skriva om lite hoppfulla och glädjande nyheter? Men tyvärr kan jag inte hitta några, så det är bara att fortsätta med den vanliga klagovisan. I Frankrike går folket man ur huse och demonstrerar mot utvecklingen, här tänder vi våra juleljus istället och tröstar oss med det kommande julbordets fröjder. Kanske en snaps eller två lättar upp tillvaron?

Mord, misshandel, våldtäkter, ungdomsrån, skjutningar, bomber och bilbränder hör numera till varje dags händelser. Vi inrättar oss motvilligt efter de nya direktiven och lämnar smycken och värdesaker hemma när vi skall gå ut, låser dörrarna med dubbla slag och funderar över vilka larmsystem som passar bäst. Chockerade läser vi om hur den som råkar få in en fullträff på en inbrottstjuv i hemmet riskerar att bli åtalad för misshandel och riskerar dryga skadestånd till den stackars inbrottstjuven, som har gjort sig så illa bara för att han ville ha tillgång till våra bankkonton och en eller annan dator. Med lite lågaffektivt bemötande hade vi ju lika gärna kunnat bjuda på kaffe och lugnt förklara att lönen inte sätts in förrän nästa vecka på kontot, så det går kanske bra att återkomma då istället? Vi kanske kan bjuda på en Tramadol så länge?

Det värsta som kan hända ett väletablerat samhälle är när rättssystemet upphör att fungera. Det leder ofrånkomligen till anarki och i slutänden till inbördeskrig.

Det finns inga andra alternativ, eftersom var och en måsta välja mellan att försvara sig själv utan hjälp från samhället eller att bli misshandlad till döds. Då slåss man för sitt eget liv, oavsett priset. Den som ingriper för att hjälpa den som är utsatt får räkna med att bli ruinerad genom åtal och skadeståndskrav. På den vägen är vi nu i Sverige. Vi kan inte räkna med att få hjälp i akutsituationer av en nedmonterad polismakt. Vi kan inte heller räkna med att få rättvisa i våra domstolar, som konsekvent dömer till förövarens fördel på offrets bekostnad. Hur har det kunnat bli så här?

Har polisledning och åklagarmyndigheter blivit befolkade av aliens som inte tillhör oss? Eller lyder de bara order från andra högre upp, som i sin tur lyder dem som står över nationsgränser och propsar på att äga hela vår värld?

Har vi inte valt politiker som är beredda att uppfylla sina vallöften om Ordning och reda, fler poliser och fler fängelser för dem som redan är dömda? Men istället får de kriminella gå hem och fundera över nästa inbrott eller övergrepp. Jo, du är dömd och du skall få en fängelseplats som jag ser blir ledig om två år. Så gå hem och var lite snällare under tiden, så får du snart ditt straff. Du har nr 258 i kön. Thomas Bodström anser att brottslingarna mår dåligt av att sitta i fängelse. Men Thomas, syftet med fängelser är inte bara att ”bota” kriminella, utan också att skydda oss andra från att behöva möta dem på gatan eller i våra hem på natten. Tids nog kanske de inser att det är trevligare att vistas ute i frihet än att sitta inlåsta på anstalt. Då agerar de kanske också därefter, till allas vår glädje.

I min hemkommun hade vi först en liten polisstation i närmiljön, där det bodde cirka 5.000 personer. Den lades ner. Sedan hade vi en polisstation i huvudorten, som omfattar cirka 35.000 personer. Den lades också ner. Nu har vi en polisstation på länsbasis, som betjänar cirka 500.000 personer. Ring så kommer polisen (eventuellt) om en till två timmar…

Från Frankrike kan jag leverera en jämförelse, där har en by med 5.000 invånare en permanent polisstation med 3- 4 poliser. De finns alltid i byn och man träffar dem dagligen när man rör sig i centrumområdet. De kallas Police Municipal och ser likadana ut som alla andra poliser och är ständigt beväpnade. Insatstiden vid en händelse lär inte överskrida 3- 5 minuter.

Det man måste fråga sig är – varför är det annorlunda i just Sverige?

Eller om man vänder på det – varför är kriminalitet i Sverige en sektor som medvetet tillåts växa och breda ut sig på invånarnas bekostnad (i dubbel bemärkelse)? För att detta är medvetna beslut tror jag inte att någon i det här landet längre betvivlar. Vi har verksamhetschefer som flyttas horisontellt från verksamhet till verksamhet med uppdraget att montera ner all trygghet och säkerhet i landet. Vi ser det hända inför våra ögon och bara suckar och rycker på axlarna. Är det OK?

DET FÅR VARA NOG NU – AVSÄTT VÅR ”REGERING”, SPARKA UT GLOBALISTERNA OCH TILLSÄTT EN NY REGERING SOM TILLVARATAR FOLKETS INTRESSEN!!!

INNAN DET ÄR FÖR SENT!!!

Det här vill medierna att vi ska tycka:

Sofia Mirjamsdotter: Jag är så obeskrivligt trött på svartmålandet av Sverige

Foto: Mikael Fritzon

Det är faktiskt djupt oroväckande att vi hamnat i ett läge där det verkar ha blivit någon form av allmän sanning att Sverige är mer eller mindre laglöst land. Att kriminaliteten slår all time high och att myndigheterna helt har tappat kontrollen.

Lika obehaglig är den allt mer accepterade förklaringen till detta påstådda tillstånd. Att det skulle bero på invandringen.

Det finns en uppenbar förklaring till att vi hamnat här. Förklaringen heter Sverigedemokraterna, och deras genomarbetade, långsiktiga och tålmodiga strategi för att sprida dessa påståenden och få människor att tro på dem. Saken är bara att det inte gör dem mer sanna.

Varken det faktum att SD klättrar i opinionen, eller att flera av de övriga partierna och medierna låter deras verklighetsbeskrivning dominera det politiska samtalet gör den mer korrekt.

Sverigedemokraterna kallar sig för Sverigevänner. Det är också obegripligt med tanke på att knappast några andra verkar tycka så genuint illa om Sverige. Inte minst verkar de ogilla den värdegrund som vår regeringsform utgår ifrån.

De ägnar i stort sett all sin tid på att försöka svartmåla Sverige genom exempelvis överdrifter gällande kriminaliteten.

Våldsbrotten minskar. Det dödliga våldet minskar. Detta är fakta. Det dödliga våldet var som högst runt 1990 och sedan dess har det sjunkit, sett till antal mördade personer, även om det förekommer stora avvikelser enskilda år. Stora, eftersom antalet mördade personer är ganska lågt från början. Om man dessutom tar hänsyn till befolkningsutvecklingen är det dödliga våldet mindre per capita.

Våra myndigheter har rätt bra koll och polisen har tillförts resurser för att stävja den grova gängkriminaliteten som finns. I Malmö, som blivit känt som en av Europas farligaste städer, och som i vissa sammanhang beskrivs som mer eller mindre en krigszon, har brottsligheten minskat. Färre personer blir utsatta för brott i Malmö nu än på 20 år. Det är fakta.

Det råder heller ingen tvekan om att Sverige i de allra flesta internationella mätningar hamnar i topp över bra länder att leva i.

Eftersom det inte finns något fog för beskrivningen av Sverige som ett land med extremt hög kriminalitet och våldbrottslighet är det inte heller intressant att försöka förklara varför det är så, eftersom det inte är så. Men Sverigedemokraterna har en tydlig agenda och den är att krympa invandringen till nära noll, och få redan invandrade personer att flytta härifrån. För att komma i mål med den agendan behöver de måla upp invandringen som något destruktivt och negativt, och det är här berättelsen om ett våldsamt Sverige kommer in i bilden.

Det gör den inte mer sann.

Sverigedemokraterna har talat om massinvandring sedan de bildades. Det spelar ingen roll om vi har 5000 eller 150000 asylsökande per år, i SD:s ögon är all invandring massinvandring. Och även om vi är beroende av den för att klara välfärden vill SD få det att se ut som om invandringen slår sönder Sverige. Även om den inte gör det.

Antalet anmälda våldtäkter ökar. Men det är inte invandrarna som står för ökningen. Den har ingenting att göra med flyktingvågen 2015. Det är svenska gärningsmän som står för ökningen.

Det är inte invandringens fel att regioner och kommuner går på knäna. Det är snarare så att de mindre och fattigare kommunerna är de som är mest välkomnande och snarare har problem med att få behålla de nyanlända som kommer.

Det är inte invandringens fel att skolor och vårdinrättningar måste slås igen på landsbygden. Däremot skulle lite större invandring kunna rädda kvar dessa.

Vi har massor av problem i Sverige. Förbättringspotentialen är enorm. Men om vi bara fokuserar på SD:s verklighetsfrånvända verklighetsbeskrivning kommer de faktiska problemen i skymundan, och ängsliga opinionskänsliga politiker kommer att ägna sin tid att åtgärda problem som kanske inte ens finns.

Sverigedemokraterna är ett betydligt större hot mot Sverige som vi känner det än vad invandringen är. När de talar om ”förändring på riktigt” så menar de det. Kom inte och säg att ingen varnade dig.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

1 svar

  1. Varför finns det bara ETT enda parti som öppet går ut med att återinföra ”Tjänstemannaansvaret”? Partiet heter ÖrebroPartiet! Ska inte alla vara ”lika” inför lagen?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: