Sveriges kriminalitetsproblem – Skäggdragning genom terror

Det är ingen förskönande bild som Süddeutsche Zeitung ger av Sverige, men sanningen finns ju utomlands. Artikeln är från 2017 så situationen idag är väl ännu värre… Översätter denna med google – med reservation för översättningsfel.

Missa inte videon längst ner – verkligen sevärd!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

polis

Det har varit en ökad larmkänsla i Sverige sedan en lastbil kraschade genom Stockholms gågata i april och dödade fem personer.

26. Dezember 2017
Von Silke Bigalke, Göteborg
https://www.sueddeutsche.de/politik/schweden-bartzupfen-gegen-den-terror-1.3804688

Polisen köper druvor i butiken intill moskén, han kommer att behöva dem senare.
Ulf Boström är en integrationspolis, den enda i Sverige där integrationen inte har fungerat bra på många år. Det är alltid något som händer framför Bellevue-moskén i Göteborg, den största i Skandinavien. Han skakar hand och stannar vid en grupp unga män och diskuterar fördelarna med att tugga tobak. Småprat, det är allt som förekommer, det vet han. Polisen vill testa stämningen, bygga förtroende. Han hoppas att folk kommer till honom om det finns problem. Antalet som Säpo publicerade för nyhetstjänsten under sommaren överraskade honom inte: mer än 2 000 potentiellt våldsamma islamistiska extremister bor i Sverige. Tio gånger så många som vid den senaste uppskattningen för sju år sedan. ”Vi har aldrig sett något liknande,” sa Säpochefen Anders Thornberg.

Mer än 70 procent av svenska jihadister kom från problemområden

”Jag ser mycket farliga saker hända i våra utsatta stadsdelar,” säger polisen Boström. Han menar de områden som polisen har klassificerat som mottagliga för brott och sociala problem. I media kallas de också för ”no-go zoner”, för där förekommer alltid allt från skjutningar mellan kriminella gäng, till attacker med handgranater, brandattacker och dödsfall. Antalet problemområden ökar, idag är de 61, varav 23 betraktas som ”särskilt utsatta”. Sex finns i Göteborg, i Ulf Boströms eget distrikt. Majoriteten av människorna där, säger han, längtar efter lag och ordning. Men utöver det uppenbara brottproblemet observerar han en annan fara: en växande radikalisering.

Image result for Bellevue-moskén
Bellevue-moskén i Göteborg

I caféet bakom fruktbutiken kan du titta på fotboll. Unga män, de flesta från Somalia, delar ut popcorn. Polisen fördelar sina druvor. ”Förmodligen hörde de alla dåliga saker om svenska poliser,” säger han senare. Att de tog druvorna ändå är ett gott tecken för honom. Bellevue-moskén intill har plats för 3 000 personer, ett konverterat lager, finansierat med miljoner från shejker från Saudiarabien, som den svenska TV-stationen SVT avslöjade. Moskén följer sin ultrakonservativa tolkningen av Sunni-islam. Men många muslimer kommer bara, säger Boström, för de har inget annat alternativ.

Image result for Mohamed Aziz Belkaid  Image result for Osama Krayem
Mohamed Aziz Belkaid

Magnus Ranstorp är Sveriges ledande terroristexpert, han var redan på väg med Ulf Boström. ”Extremister möter lite motstånd i Sverige”, säger han. Landet är ”mycket mer passivt än de andra europeiska länderna”, och ligger efter till förebyggande och åtal. Det var först i mitten av december som försvarsministern föreslog en lag som förbjuder medlemskap i en terroristgrupp. Enligt underrättelsetjänsten har cirka 300 personer rest från Sverige till Syrien och Irak sedan 2012 för att slåss tillsammans med terrorister. Cirka hälften har återvänt. Två var antagligen inblandade i attackerna i Europa: Mohamed Aziz Belkaid från Stockholm i november 2015 i Paris, Osama Krayem från Malmö några månader senare i Bryssel. ”Det är unikt.

Ulf Boström reser i ett område från vilket de flesta svenskar har flyttat bort. De som inte har råd med flytten lämnas kvar, människor som kom till Sverige för ett bättre liv. Boström säger att de inte hittar den där svensken i sitt grannskap eftersom det varken finns demokrati eller grundläggande rättigheter såsom religionsfrihet eller yttrandefrihet. Som polis måste han försvara dessa rättigheter. Men de som ansvarar för våld i grannskapen, säger han, höll resten ”som sociala gisslan” . Alla är tysta, av rädsla för vedergällning.

Man måste komma närmare folket för att lösa problemet, tror en polis

Terrorexperten Ranstorp beskriver en ”olycklig symbios” mellan dessa kriminella gäng och extremister som rekryterar sina supportrar där. I Sverige har det hittills förekommit två terroristattacker: 2010 sprängde en man sig själv i Stockholms centrum. I april körde en lastbil genom gågatan och dödade fem personer. Den påstådda gärningsmannen är en avvisad asylsökande. ”Jag misstänker att Sverige utgör utgångspunkten för attacker,” förklarar Ranstorp varför det inte har hänt saker i landet ännu. ”Om stämningen är så gästvänlig vill man inte pocka på uppmärksamhet.”

Efter lunchen kör Ulf Boström i den gamla stationvagnen till nästa moské. Han är klädd i uniform, men inte med polisbil, för han har redan rivits tre gånger. På parkeringsplatsen träffar han en vän, drar honom vänlig i skägget. Det är nytt, vad är flickvännens åsikt? Hon har ingen, säger mannen generad.

lipsillÄr det inte naivt, druvorna, skäggdragning, småprat? I Sverige har det diskuterats i flera år att polisen är underbemannad. ”Hjälp oss, hjälp oss,” sade polischef Dan Eliasson till myndigheterna och lokala organisationer när han presenterade rapporten om problemområdena. Ulf Boström har varit arg: ”Människor dödas, mycket droger, många vapen, och polischefen säger bara: ‘Hjälp mig!'”.

Han tror inte att fler poliser kommer att lösa problemet. Man måste komma närmare folket, säger Boström. Han tillbringade de senaste elva åren i moskén varje fredag. ”Jag förstod inte de första fem, men när folk litar på dem börjar de prata.” Ofta kan han inte hjälpa till om de ringer, för i grannskapet fanns ett barn som var tvunget att gifta sig, för att de har narkotikahandel, eftersom kriminella gäng tar pengar från sina gäster. Ofta saknas bevisen, eller så har han bara för mycket att göra. Han beskriver hur Sverige överger dessa människor. Och kanske driver in människan i radikalismen.

I Göteborg frågade en antirasistisk organisation i förra året 1 200 ungdomar angående deras uppväxt. En fråga var om de sympatiserade med extremister som Islamiska staten. 11,3 procent svarade ja. I Sverige har människor inte pratat om problem-områdena på länge, de ville inte betraktas som främlingsfientliga. Nu hotar stämningen att bli den motsatta. Hundratals nynazister demonstrerade i Göteborg under hösten, och det inträffade konflikter med polisen. I december sköts en brandbomb mot en synagoga, av dessa tre var två palestinier. Hatet kommer från många sidor: Förutom 2 000 islamistiska extremister räknar Säpo med tusen vänster- och högerekstremister.

Polismannen Boström går snart i pension. Han gick nyligen med i ett lokalt parti för att kanske göra en skillnad. ”Om vi ​​får Göteborg,” säger han, ”får vi också alla de andra städerna i Sverige.”

”Staten har inte monopol på att bygga samhällsstrukturer och rättssystem. I ett stort antal så kallade ”särskilt utsatta områden” har grovt kriminella nätverk och mäktiga familjer tagit över. Så vad krävs för att rättsstaten ska återta makten i dessa parallellsamhällen?” – Veckans JuridikKategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

5 svar

 1. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective.
  A lot of times it’s tough too get that ”perfect balance” between superb usability and
  appearance. I must say that you’ve done a awesome jjob wth this.
  Also, the blog loads vrry fast for me on Chrome. Superb Blog!

  Gilla

 2. Wow, wonderful bblog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as tthe content!

  Gilla

 3. Lösningen på problemet som dem själva skapat är givetvis mer kontroll, ända till det blir en polisstat 😦

  Gilla

 4. “Att skaffa sig en spökidentitet i Sverige är en barnlek”
  http://katerinamagasin.se/att-skaffa-sig-en-spokidentitet-sverige-ar-en-barnlek/
  – ”Enligt rapporter har nu 873,000 personer samordningsnummer, varav 45 procent inte har styrkt sin identitet, dvs 392,000 personer, vilket är lika många som alla invånare i Malmö och Karlskrona tillsammans. Vilka är de? Varifrån kommer de? Var finns de? Ingen vet.”
  https://newsvoice.se/2019/12/spokidentitet-samordningsnummer-parallellsamhalle/

  Gilla

 5. Detta är Sveriges nära framtid när islamisterna eller sionisterna ta äntligen över:
  – Kuppregimen i Bolivia lanserar dödspatruller: en av måltavlorna utlänningar som rapporterar om det pågående folkmordet på landets ursprungsbefolkning
  – … Bataljonen av svartklädda och tungt beväpnade män beskrivs av inrikesminister Arturo Murillo som en ”anti-terrorist styrka”. Verkligheten är att den enda terrorism Bolivia känner är den som inleddes med den ultrakristna xenofobiska Ustasja sektens statskupp mot den valde presidenten Evo Morales för ett par veckor sedan och som degenererat till vad som alltmer liknar folkmord på landets ursprungsbefolkning. I synnerhet varnar kuppregimen utländska människorättsaktivister från att rapportera om situationen…
  https://www.mintpressnews.com/bolivia-right-wing-govt-unveils-anti-terror-death-squads-foreigners/263249/

  Gilla

%d bloggare gillar detta: