Att stoppa Brexit handlar om att rädda EU

brexit

https://www.strategic-culture.org/news/2019/09/27/stopping-brexit-is-about-saving-the-european-union/

Brexit och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson drabbades av ännu ett bakslag efter att Högsta domstolen dömde hans ajournering av Parlamentet som  olagligt. Jag är ingen brittisk juridisk forskare och jag vill verkligen inte vara det heller, men utifrån vad jag förstår verkar de argument som används, vara otroligt farliga.

I själva verket hävdade målsägarna att om premiärministern kan stänga ner parlamentet under en längre tid, låt oss säga tre dagar, skulle detta juridiskt sett inte vara annorlunda än om han stänger ner parlamentet för ett år eller till och med på en obestämd tid.

Det är en farlig argumentation med tanke på den mer än 300 år långa historien i denna process, med att premiärministern har ajournerat parlamentet under mycket tveksammare förhållanden tidigare. Detta begränsar regeringens roll att bedriva affärer och att sätta dagordningen, särskilt om och när den dagen kommer att parlamentet inte längre är bemannat av människor som är lojala mot sin väljare och inte heller mot den politiska eliten.

Det är långt ifrån att denna ”anarko-libertarian” inte hejar på bristen till detta arrangemang, men den belyser vad som är fundamentalt fel med att sätta sin tilltro till ett system som drivs av män.

Den hastighet med vilken detta drogs samman är ledtråden till att det här var en ”stitch-up” från början. Tiden rinner iväg för att stoppa en No-Deal Brexit, eller någon form av en meningsfull Brexit för den delen, och därför måste allt vara turboladdat.

Det är därför jag anser att denna dom bakades in i pajen redan innan rättegången ens började.

Den borde inte vara ifrågasatt, att den processmässiga förändringen inträffar när det är nödvändigt med en processförändring för att hindra Brexit. Talman John Bercow har skrivit om Hansard för att ge parlamentet oöverträffad makt och Högsta domstolen gav just honom och vandalerna i parlamentet ännu mer.

Tidigare denna månad uttryckte jag min långvariga misstanke.

Resterande koalitionen inom Storbritannien har blivit vandaler.

De skulle förstöra allt som gäller sin regering, traditioner och vad de vet som är sant utanför Westminsters hallar för att säkerställa drömmen om att deras kassachefer blir verkliga.

Att de skulle lägga fram ett lagförslag {Benn Bill} som ger absolut kontroll över framtida förhandlingar med EU till Europeiska kommissionen är ett förräderi. Period.

Att de sedan skulle gömma sig bakom ett allmänt val som de vet skulle få en omvänd verkan i form av en kupp, är ren vandalism.

Det är höjden av arrogans mot människor som först stod på partimanifestet för att genomföra Brexit och sedan krävde en ”folket skulle rösta” för att stoppa det, för att förenkla och använda sina sista kvarvarande bitar av makt för att förneka att just dessa människor har möjligheten att ändra sin representation av rädsla för Brexit.

Och nu har de adjungerat till domstolarna för att säkerställa att folket nekats sin talan, även om de kraftigt signalerar att de styr på detta sätt för demokratins skull.

Så nu med detta avgörande på plats, vad är nästa och vad är det egentligen som händer taktiskt och strategiskt?

Johnson, för sin del vägrar att avgå. Han kan inte eller ingenting kommer att passera detta fientliga parlament. Parlamentet kommer att återinträda för att driva på mer lagstiftning för att försöka binda hans händer så att han inte kan förhandla med EU från alla kraftfulla positioner.

Kom ihåg vad det var som gjorde detta beslut nödvändigt. Parlamentet ville inte ha något meningsfullt Brexit och vägrade att acceptera Johnsons erbjudande om allmänna val för att låta folket bilda en ny regering för att bryta dödläget.

Varför? Eftersom de vet att ett nytt parlament skulle vara mer bestämt för ett ”Leave” än ”Remain”. Undersökningarna är helt tydliga i detta. Varken Jo Swinson från de liberala demokraterna eller Jeremy Corbyn från Labour har en bön i helvetet om att bli premiärminister.

Om de gjorde det, skulle de ha accepterat Johnsons erbjudande. I själva verket hölls hans erbjudande som ett billigt bespottat politiskt trick.

Om Johnson skulle avgå här och nu,  skulle han ersättas av en portvaktsregering under Corbyn, troligen, som då skulle lägga fram en andra folkomröstning med två versioner av ”Remain” i omröstningen.

Denna strategi kringgår snyggt den ursprungliga folkomröstningen för att säkerställa att hotet mot den Europeiska unionen upphävs.

Om han inte avgår, fortsätter gnabbet med att kastrera Johnson och gör honom till åtlöje. EU rör sig inte ur fläcken om villkoren för en överenskommelse och Johnson behåller makten på samma sätt som parlamentet gör det.

Johnson som inte avgår är dock hans enda hävstångseffekt. Så om han vill vara hjälten för Brexit måste han tvinga parlamentet till att ta bort honom via en Vote of No Confidence, som han helt klart inte har, och gå till allmänna val först.

I huvudsak vill Johnson ha ett val först, och resterande läger vill ha en andra folkomröstning som erbjuder ”ett icke-val först”. Ett val skulle med stor sannolikhet ge honom en majoritet i en koalition med Nigel Farages Brexit-parti och låter honom få det avtal han vill ha.

Farage vill naturligtvis ha No-Deal-alternativet eftersom han med rätta tror att Johnson inte vill ha en mycket annorlunda överenskommelse än den fruktansvärda som Theresa May kom överens om med Angela Merkel.

För skaran ”Remain” skulle en andra folkomröstning göra ett allmänt val irrelevant eftersom den nya regeringen, oavsett hur starkt pro-Brexit den är, skulle den vara bunden till villkoren för folkomröstningen.

Det är utspelet för ”Remain” och det är därför som domstolen kommer att avgöra mot regeringen. Det är den brittiska eliten och den offentliga förvaltningen som inte vill ha ett Brexit. De är alla ”EU-first” och förrädare av det brittiska folket de representerar.

Deras vilja att stödja alla konventioner om en civiliserad styrning är den ledtråd du behöver för att inse hur stora insatserna är.

När EU faller i en massiv lågkonjunktur är ECB:s president Mario Draghi villig att kasta åt sidan alla EU:s finanspolitiska regler för att bekämpa (Heja MMT!) när riskerna är akuta.

Eftersom, ”gör inget misstag”, skulle gå miste om Storbritanniens EU budget och kunde vara katastrofalt för ett EU som stirrar på stora kapitalutflöden när helikopterpengar inträffar och obligationsräntorna vänder tillbaka från deras nuvarande bubbelnivåer.

Brexit är symboliskt för västernas nedgång från regeln att styra enligt lag, till styrningen av män. Att spela på reglerna där man förankrar makten, som inte är folkeviljan, är receptet för en revolution av den typ som slutar mycket illa för dem som följer den.

Parlamentets omfattning i Storbritannien kan inte sjunka mycket lägre. Denna ilska kommer nu att överföras till domstolarna. Hela Brexit-processen har varit ett lager på lager som maskerat de autokratiska privilegierna för den härskande klassen. För varje bakslag i Brexit-processen, får det brittiska folket en synlig föreläsning i hur korrupt deras system är och hur illa de har förråtts.

Förhoppningen från The Davos Crowd är att de kommer att bli uttröttade och ställer in det hela, att de kommer att ge upp och låter Storbritannien bli överkört. Undersökningarna berättar däremot en mycket annorlunda historia.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: