Uppföljning Ole Dammegård om Arlanda. Ny terrorbrottslag kom igår

2019-11-27

Samtidigt som Ole och jag skapade gårdagens video om en potentiell terrorattack på Arlanda i Stockholm så gick regeringen ut med ett förslag till ny terrorlagstiftning. Två dagar innan ny storskalig ”terrorövning” som inte sällan går live mitt i övning eller dagen efter.

Detta är genomgående kring den här typen av operationer att man gör klart nya dokument och i kölvattnet av det kaos som sker efter en eventuell attack så inför man nya restriktioner på våra friheter.

Vi vill med denna videon belysa detta samt andra tips som kom in efter gårdagens video. I den nya lagstiftningen vill man bredda vad man anser som terrorism och drar bl a in vit makt rörelsen som ett potentiellt terror hot. Det som är farligt här är att man ofta vill knyta alternativ media som exempelvis SwebbTV som vit makt anhängare vilket naturligtvis är ren lögn.

Det är ett tydligt hot mot vår yttrandefrihet det man nu gör och vi behöver belysa det och prata med våra vänner och bekanta så att vi får ett stopp på denna attack på det fria ordet. Tusen tack till alla som delar. Det är väldigt viktigt i den fasen vi nu går igenom.

Vi förstår kritik och dom som ifrågasätter det vi gör men vi uppmanar alla att informera sig alternativt och dra sina egna slutsatser så att vi kan få stopp på mer kaos och mer restriktioner. Nu vill vi ha ordning och fritt flöde av information. En värld baserad på kärlek och bra kunskap.

Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Utredning föreslår en ny terroristbrottslag

Publicerad 

I dag, tisdagen den 26 november, tog justitie- och migrationsminister Morgan Johansson emot betänkandet En ny terroristbrottslag. I betänkandet föreslås att den nuvarande lagstiftningen på området upphävs och ersätts av en ny uppdaterad terroristbrottslag.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/11/utredning-foreslar-en-ny-terroristbrottslag/

Terroristutredningen har haft i uppdrag att genomföra en systematisk över­syn av den straffrättsliga lagstiftningen på terrorismområdet och föreslå en ny reglering som är ändamålsenlig, effektiv och långsiktigt kan möta hotet från terrorismen. Utredningen har också haft i uppdrag att föreslå skärpta straff för brott som omfattas av terrorismlagstiftningen. Särskild utredare har varit departementsrådet Maria Kelt.

Den nya terroristbrottslagen innebär bland annat att

  • Terroristbrottet ska kunna omfatta gärningar som riktas mot en del befolkningen, till exempel en etnisk minoritet, människor med utländsk härkomst eller hbtq-personer.
  • Alla svenska brott ska kunna betraktas som terroristbrott om de begås med terrorismavsikt och allvarligt kan skada ett land. Idag kan bara vissa särskilt uppräknade brott göra det.
  • Straffansvaret för terrorismutbildning och uppmaningar till terroristhandlingar görs mer heltäckande.
  • Straffen skärps för nästan alla brott som ingår i lagstiftningen och det införs en generell straffskärpningsgrund för brott som begås för att främja terrorism.

– Terrorismen utgör ett allvarligt hot mot vårt öppna samhälle och måste bekämpas med full kraft. Utredningen har tagit ett välbehövligt helhetsgrepp. En mer överblickbar och tydlig lagstiftning ger bättre förutsättningar för polis och åklagare att bekämpa terroristbrottslighet, säger Morgan Johansson.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2021.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

2 svar

  1. – enligt astrologiska beräkningar – tiden kommer under 2 månader präglas av följden av apokalyptiska planet paraden (hela 6-7 planeter i samma linje ) och förmörkelser (efter sista nymåne under 2019 den 26 November blir en kaskad sol- och månförmörkelser – solförmörkelsen blir 26.12.2019 kl 05:18, sedan följer förmörkelserna under Januari 2020) – tiden som utnyttjas av kabbalister och sekter…. . Tiden som präglas av transformation / ändringar etc.

    Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: