Dr. Martha Stout:  – Det finns ingen skillnad mellan psykopater och politiker

Med tanke på vilka politiker som idag styr i Sverige, vore det av vikt att var och en läser detta och tar sig en funderare. Tror att de flesta av oss instämmer i de punkter som räknas upp för likheten mellan psykopater och våra politker (med ett undantag när). Och sedan, hur vi ska återta makten till folket.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Image result for martha stout the sociopath next door

Dr. Martha Stout med sin bok The Sociapath Next Door

2019.11.19
By John W. Whitehead, Guest author

http://humansarefree.com/2019/11/dr-martha-stout-politicians-are-more.html?lm=61568b9bf41488a3caeca28bd791f521&ls1=8fbe41eec6ca05bb17e3a778985302b415ba7048&ls2=ae52def4047b28e6db9f70c188470615aa128943229cf8be57252b8032978d4f


”Politiker är, mer troligt än människor i allmänheten, sociopater. Jag tror att du inte hittar någon expert på sociopati / psykopati / antisocial personlighetsstörning som skulle bestrida detta … Att en liten minoritet av människor bokstavligen inte har något samvete, var och är en besk medicin för vårt samhälle att svälja – men det förklarar väldigt många saker, med skamlöst bedrägligt politiskt beteende som en faktor. ”

– Dr. Martha Stout, klinisk psykolog och tidigare instruktör vid Harvard Medical School

För tjugo år sedan ställde en tidningsrubrik frågan: ”Vad är skillnaden mellan en politiker och en psykopat?”

Svaret, då som nu, förblir detsamma: Ingen.

Det finns ingen skillnad mellan psykopater och politiker.

politiker

 • Aggressiva, förhärdade, slipade
 • Fullständig avsaknad av samvete och empati
 • Mycket skicklig att manipulera andra, speciellt känslomässigt
 • Villighet att agera omoraliskt och kriminellt
 • Villighet att förese sig med vad de vill ha utan att bry sig om vem de skadar eller gör orätt emot
 • Bedräglig förmåga att verka välvilligt utåt
 • Vildledande förmåga att bete sig på ett ytligt charmigt sätt för att dölja rent själviska motiv
 • Villighet att använda hot och våld för att kontrollera andra för att tillgodose sina egna behov
 • Villighet att medvetet kränka andras grundläggande mänskliga rättigheter
 • Fullständig frånvaro av någon skuldkänsla eller ånger för den skada som deras handlingar har orsakat andra
 • Rationalisering av sitt eget omoraliska beteende
 • Kommer att försöka lägga skulden på någon annan för sitt eget beteende
 • Förnekande – kommer att förneka sin eget tillkortakommande direkt
 • Uttrycker sig föraktligt mot känslor och önskemål från sina kolleger
 • Patologisk lögnare – kommer att säga någonting utan oro för sanningen för att främja sin egen dolda agenda
 • Förmåga att simulera normala mänskliga känslor och empati
 • Allvarligt förvrängd känsla för konsekvenserna av sina egna handlingar
 • Totalt misslyckande med att ta något ansvar för sina egna socialt ansvarslösa sätt
 • Stark tro på att de aldrig kommer att ställas inför rätta för sitt kriminella beteende

Det finns inte heller någon stor skillnad mellan förstörelse utlöst på oskyldiga liv genom hjärtlösa, okänsliga, själviska, ansvarslösa, parasitiska brottslingar och valda tjänstemän som ljuger till deras väljare, handlar politiskt som gynnar kampanjbidrag, ögontjänar på önskemålen från väljarna, fuskar med av skattebetalarna hårt förvärvade skatter, gynnar företagseliten, förankrar det militär- industriellakomplexet och ägnar inga tankar på de effekter som deras tanklösa handlingar förorsakar.  Antar snabbt lagstiftningar som kan ha inverkan på försvarslösa medborgare.

Psykopater och politiker har båda en tendens av att vara själviska, ömtåliga, ångerlösa användare av andra, ansvarslösa, patologiska lögnare, talföra, lurande artister, saknar ånger och svaghet.

Karismatiska politiker, som kriminella psykopater, uppvisar ett misslyckande att ta ansvar för sina handlingar, har en hög känsla av egenvärde, är kroniskt instabila, har socialt avvikande livsstil, behöver ständig stimulans, har parasitiska livsstilar och har orealistiska mål.

Det spelar ingen roll om du pratar om demokrater eller republikaner.
(Eller som i Sveriges fall på vilket parti de tillhör. Bocka av för varje partiledare dessa egenskaper och det blir näst intill ”full pott” för alla med ett undantag. red.anm)

Politiska psykopater är alla till stor del klippta från samma patologiska modell, som fylls med till synes lätt charm och skryt med beräknande avsikter. Sådana ledare skapar så småningom patokratier: totalitära samhällen som böjs av makten, kontroll och förstörelse av både frihet i allmänhet och för dem som utövar sina friheter.

När psykopater väl når makten är resultatet vanligtvis någon form av totalitär regering eller patokrati.

”Vid den tidpunkten verkar regeringen mot sitt eget folk, förutom för att gynna vissa grupper,” konstaterar författaren James G. Long. ”Vi bevittnar för närvarande avsiktliga polarisering av amerikanska medborgare (och svenska, red.anm), olagliga handlingar och massiva och onödiga förvärv av skulder. Det här är typiskt för det psykopatiska systemet, och mycket liknande saker hände i Sovjetunionen när det blev för mycket och det kollapsade”.

Med andra ord, att välja en psykopat till det offentliga ämbetet motsvarar nationell hara-kiri, den ritualiserade handlingen av självförintelse, självförstörelse och självmord. Det signalerar den demokratiska regeringens undergång och lägger grunden för en totalitär regim som är formalistisk, militär, oflexibel, intolerant och omänsklig.

Otroligt, trots tydliga bevis på den skada som redan har påverkats vår nation och dess medborgare av en psykopatisk regering, fortsätter väljarna att välja psykopater till maktpositioner och inflytande.

Enligt den undersökande journalisten Zack Beauchamp: ”2012 utvärderade en grupp psykologer varje president från Washington till Bush II med hjälp av uppskattningar av psykopatiska drag som härrör sig från personlighetsdrag som har fyllts i av historiska experter för varje president.”De fann att presidenten tenderade att ha psykopatens karakteristisk rädsla och låga ångestnivå – drag som verkar hjälpa presidenterna, men också kan få dem att fatta hänsynslösa beslut som skadar andras liv”.

Viljan att prioritera makt framför allt annat, inklusive deras medmänniskors välbefinnande, hänsynslöshet, okänslighet och en fullständig brist på samvete är bland de definierande egenskaperna för sociopaten.

När vår egen regering inte längre ser oss som människor med värdighet och värde, utan som saker som ska manipuleras, manövreras, utvinnas för data, hanteras av polis, övertygas till att tro att de har vårt bästa för ögonen, misshandlar, fängslar oss om vi vågar kliva ut ur normen och straffas sedan orättvist utan ånger – hela tiden vägrar vi stå upp för dessa misslyckanden – då vi verkar inte längre under en konstitutionell republik.

Istället är det vi upplever en patokrati: tyranni i händerna på en psykopatisk regering, som ”verkar mot sina egna invånares intressen förutom för att gynna vissa grupper.

Värre är att psykopatologi inte begränsas till dem som har höga regeringsställningar. Det kan spridas som ett virus bland befolkningen. Som en akademisk undersökning om patokrati fastställde, “Tyrannin blomstrar inte för att förövarna är hjälplösa och okunniga om sina handlingar. Den blomstrar eftersom de aktivt identifierar sig med dem som främjar onda handlingar och ser dem som dygdiga”. 

Människor ställer inte bara upp och godtar. Det är genom ens egen personliga identifiering med en given ledare, ett parti eller en social ordning som de blir agenter för godhet eller ondska.

Mycket beror på hur ledare ”förankrar en känsla av identifiering hos sina följare”, säger professor Alex Haslam. ”Jag menar, en ganska uppenbar sak är att ledare som pratar om ”vi” snarare än om ”jag”. Faktiskt ledarskap handlar om att odla denna känsla av delad identitet, om en ”vi-känsla” och sedan få människor att vilja agera i termer av den ”vi-känsla”, för att främja allas våra kollektiva intressen. . . . [Vi] är det enda ordet som har ökat i presidentens invigningstal under det förra seklet. . . och det andra är ”Amerika”.

Målet för den moderna företagsstaten är uppenbar: att främja, odla och bädda in en känsla av delad identifiering bland medborgarna. För detta ändamål har ”vi folket” blivit ”vi polisstaten.”

Vi håller snabbt på att bli slavar i en ansiktslös, namnlös, byråkratisk totalitär regeringsmaskin som obevekligt eroderar våra friheter genom otaliga lagar, stadgar och förbud.

Allt motstånd mot sådana regimer beror på styrkan i åsikter i hjärnan hos dem som väljer att slå tillbaka. Vad detta betyder är att vi medborgarna måste vara mycket försiktiga så att vi inte manipuleras till att marschera in i inlåsning med en förtryckande regim.

Beauchamp skriver för ThinkProgress och föreslår att ”en av de bästa botemedlen mot dåliga ledare kan mycket väl vara politisk demokrati.”

Men vad betyder det egentligen i praktiken?

Det betyder att hålla politikerna ansvariga för deras handlingar och deras personalåtgärder med alla tillgängliga medel som vi har tillgång till: genom utredande journalistik (det som tidigare kallades den tredje statsmakten) som upplyser och informerar, genom visselblåsare som avslöjar korruption, genom rättegångar som utmanar missförstånd och genom protester och masspolitiska åtgärder som påminner om befogenheterna att det är ”vi folket” som är de som skjuter.

Kom ihåg att utbildning föregår åtgärder. Medborgarna måste göra det hårda arbetet med att utbilda sig om vad regeringen gör och hur man håller dem ansvariga. Låt er inte exklusivt existera i en ekokammare som är begränsad till vyer som ni håller med om. Exponera dig för flera mediekällor, oberoende och mainstream, och tänk själv.

Oavsett av din politiska lutning, så låt inte din partiska partiskhet trumfa de principer som fungerar som grunden för vår konstitutionella republik. Som Beauchamp konstaterar, ”Ett system som faktiskt håller människor ansvariga för samhällets bredare samvete kan vara ett av de bästa sätten att hålla samvetslösa människor i schack.”

Som sagt, om vi låter valurnan bli vårt enda sätt att skjuta tillbaka mot polisstaten, är slaget redan förlorat.

Motstånd kräver ett medborgarskap som är villigt att vara aktiv på lokal nivå.

Ändå, som jag påpekar i min bok Battlefield America: The War on the American People, om du väntar på att agera tills SWAT-teamet kraschar in genom din dörr, tills ditt namn är placerat på en terroristövervakningslista, tills du har rapporterats för sådana förbjudna aktiviteter som att samla in regnvatten eller låter dina barn leka utanför utan tillsyn, då är det för sent.

Så mycket vet jag: vi är inte ansiktslösa nollor. Vi är inte kuggar i maskineriet. Vi är inte slavar.

Vi är människor, och för tillfället har vi möjlighet att förbli fria – det vill säga om vi outtröttligt förespråkar våra rättigheter och motsätter oss varje regerings försök att placera oss i bojor.

Grundarna förstod att våra friheter inte kommer från regeringen. De gavs oss den inte bara för att ta bort den med statens vilja. Den tillhör oss. På samma sätt är regeringens utsedda syfte inte att hota eller undergräva våra friheter, utan att skydda dem.

Tills vi kan komma tillbaka till detta sätt att tänka, tills vi kan påminna våra med-amerikaner (och svenskar) om vad det verkligen betyder att vara fria, och tills vi kan stå fast inför hot mot våra friheter, kommer vi att fortsätta behandlas som slavar i en byråkratisk polisstat som drivs av politiska psykopater.

 

 

 Kategorier:Böcker, Svensk politik

Etiketter:,

2 svar

 1. Läste om de politiska psykopaterna att de har en ”Stark tro på att de aldrig kommer att ställas inför rätta för sitt kriminella beteende”. I och med att man i Sverige (efter Bordellhärvan) skapade en politisk immunitetslag på 1970 – talet, banade inte denna egenkonstruerade lag att de kommande politikerna är Psykopater? Genom att ”bli” politiker som psykopat det måste väl vara det bästa ”jobbet” man ges även immunitet, Man hamnar aldrig framför rättskranket! I sämsta fall blir det pension, fallskärm, avgångsvederlag o.s.v. Man belönas oavsett vad man orsakat det svenska folket. Politiker måste kunna fängslas eller ställas inför krigsrätt. Lever vi i en Demokrati eller inte?

  Gillad av 4 personer

  • Problemet med det är att även Jesus kan snärjas, dömas och korsfästas av ett folk som är vilselett av psykopatiska månglare.

   99% av folket är ex. idag medskyldigt till Julian Assanges långa tortyr och att Snowden är fast i Ryssland, samt att Manning sitter i fängelse. De vägrar t.o.m. skriva på upprop för deras upprättelse. Så fegt av folk. Så känslokallt. Så bisarra människor är.

   De är vilseledda av de psykopatiska journalister som INTE framhåller vad Assange verkligen står för, d.v.s granskande journalistik, avslöjande av krigsförbrytelser och avslöjad korruption, vilket skulle kunna möjliggöra att ett mentalt friskt folk organiserar och röstar på fredliga partier, som valsamverkar för världsfred och nedläggning av psykopatiska unioner som ex. NATO, EU och USA, vilket skulle leda till deras upprättelse.

   Gör folket och partierna detta? Gör du detta? Nej. Där har du källan till psykopatin i en gigantisk ond masspsykos.

   Se dig själv i spegeln!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: