Studie: Nästan fem miljoner olagliga invandrare i Europa, de flesta är unga män

När ska våra politiken börja prata om detta och erkänna det samt göra något åt saken?
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

By   

Siffror från en ny studie har visat att hälften av de nästan fem miljoner olagliga invandrarna som bor i Europa finns antingen i Storbritannien eller Tyskland. De flesta är i militärför ålder och unga män.

Hela rapporten kan läsar här

Under 2017 var det uppskattade antalet olagliga invandrare som bor i Europa mellan 3,9 och 4,8 miljoner. Av det antalet valde den överväldigande majoriteten – 70 procent – av olagliga invandrare att bo i bara fyra länder, medan 50 procent bor i två, Storbritannien och Tyskland, trots att de var fria att flytta mellan europeiska länder utan hinder.

Samma studie, som genomfördes av Pew Research Center, upptäckte att drygt hälften av de nästan 5 miljoner illegala som bor i Europa var män, medan 65 procent är under 35 år.

Pew Research Center, som fann att av de 500 miljoner individer som bor i 32 europeiska länder var 3,9 till 4,8 miljoner olagliga invandrare. Det jämfört med 3 till 3,7 miljoner olagliga som registrerades 2014 och som är bosatta i Europa.

Fakta talar sitt tydliga språk i bilden till vänster.

Sedan 2012 har Tyskland varit det primära destinationslandet för asylsökande i Europa och fått 442 000 asylansökningar endast under 2015. Efter Tyskland fick Ungern
(174 000 ansökningar) och Sverige (156 000) det högsta antalet asylansökningar 2015. Samtidigt fick Frankrike (71 000) och Storbritannien (39 000) ungefär samma antal ansökningar 2015 som under år strax före flyktingvågen 2015. Sverige hade 1 600 sökande per 100 000 personer.

Sverige mottog det tredje högsta antalet asylansökningar 2015. Och även om Grekland inte var den slutliga destinationen för de flesta flyktingar 2015, var det deras viktigaste inresepunkt, med cirka 850 000 flyktingar endast 2015.

Sverige var också det mest populära destinationslandet för ensamkommande asylsökande under 18 år, och tog emot 35 000 sökande från denna grupp 2015. Det har dock haft stor inverkan i ledande destinationsländer som Sverige, Ungern och Österrike, vars utlandsfödda ökade med mer än 1 procentenhet på ett enda år

 

   

Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Italien – som tillsammans utgör hälften av den totala europeiska befolkningen – huserar 70 procent av det totala antalet olagliga invandrare. Storbritannien och Tyskland står tillsammans för cirka 50 procent av Europas olagliga invandrare.

Nästan 30 procent av de illegala invandrarna kommer från asiatiska muslimska länder som Afghanistan och Pakistan. 23 procent kommer från länder som anses vara europeiska, som Ryssland eller Turkiet. 21 procent kommer från länder från Mellanöstern och Nordafrika, som Irak eller Syrien, medan de sista 17 procenten kommer från länder söder om Sahara som Eritrea och Nigeria.

I genomsnitt är en av fem migranter som bor i Europa här olagligt. Denna siffra varierar emellertid från land till land med en av två migranter i Storbritannien som bor där gör det olagligt.Kategorier:Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:,

2 svar

 1. Brott lönar sig – när Södertälje tingsrätt dömer –
  https://samnytt.se/brott-lonar-sig-nar-sodertalje-tingsratt-domer/
  – Två armeniska män åtalades i Södertälje tingsrätt för organiserade stölder av kött och elektronik till ett värde av 126 988 kronor samt urkundsförfalskning, grov olovlig körning och brott mot knivlagen. En polis beskriver den milda domen som ”helt galet”.
  … Trots lång kriminell karriär i Sverige med flertalet fällande domar döms den ene mannen endast till tre veckors samhällstjänst medan den andre undkom med villkorlig dom. Tillsammans döms de även att betala 51 767 kr i skadestånd till de drabbade, vilket motsvarar cirka 40 procent av stöldgodsets värde.
  … -”Två stortjuvar grips.
  – Medborgare i Armenien med över 30 avsnitt i det svenska belastningsregistret, bland annat stöld- och vapenbrott.
  – De åtalas för 15 fall av systematiska och organiserade stölder av kött och elektronik till ett värde av 126 988 kronor”

  Gilla

 2. Morgan Johanssons reaktion på våldsbrottslighet: ”För mig spelar det ingen roll”
  https://samnytt.se/morgan-johanssons-reaktion-pa-valdsbrottslighet-for-mig-spelar-det-ingen-roll/

  Gilla

%d bloggare gillar detta: