Lördagsintervju 66 med docent Bilyana Martinovski om vänsteraktivismen inom våra myndigheter

Lördagsintervju 66 med docent Bilyana Martinovski om vänsteraktivismen inom våra myndigheter. from Swebbtv on Vimeo.

 

I det här programmet får vi, genom utbegärd mailkorrespondens, inblick i hur vänsteraktivister agerar inom Stockholms Universitet för att kicka en meriterad person och hur samma aktivister kan utnyttja universitetets resurser för spaning och politisk aktivism. Vi får också exempel på hur samma kretsar förmår polisen att genomföra ett till synes omotiverat och brutalt gripande, utan att presentera anmälan eller annan relevant information.
Vi har bett om kommentarer från personer på universitetet och svaren finns på vår blogg. Vi har även försökt nå Kajsa Klein för en kommentar, utan att lyckas. På vår blogg i artikeln från programmet finns också exempel på korrespondensen med befattningshavare på Stockholms Universitet.

Bilyana Martinovski är docent i ämnet människa- datorinteraktion samt doktor i lingvistik. Hon har arbetat med att ta fram beskrivningar av mänskligt beteende som används i produkter med artificiell intelligens.

Hon har ett gediget CV som sträcker sig mer än två decennier tillbaka och som visar på en dedikerad forskarkarriär med ett intensivt internationellt samarbete, frekvent deltagande i konferenser samt publicerande av ett stort antal forskningsartiklar.

Bilyana berättar i detta program en skrämmande historia som både handlar om hur hon själv har blivit utsatt men också på vilket sätt Sverige har kommit att bli. Hon blev under hösten 2019 gripen av ett stort antal poliser på Arlanda flygplats då hon anlänt efter en semesterresa. Gripandet utfördes bryskt och efterföljdes av i sammanhanget extraordinära polisiära åtgärder delvis initierade av åklagare.

Historien som Bilyana Martinovski berättar visar att begreppet att vara lika inför lagen inte gäller i Sverige längre. Det har stor betydelse vem som gjort vad och emot vem. Finns tecken på att någon inte håller sig inom rådande åsiktskorridor är det ett problem. Om kritik sedan framförs mot personer som är lierade med, eller kanske tillochmed utgör, befintlig åsiktshegemoni blir det direkt farligt.

I Bilyanas fall handlar det om ett engagemang i hur situationen gällande övergrepp mot kvinnor i Sverige ser ut. Hon råkade samband med detta trampa fel person på tårna. Denna person har det visat sig, också engagerat sig i samhällsfrågor utanför sin egentliga yrkesroll. Detta har emellertid inte på något sätt missgynnat dennes karriär utan snarast stärkt den.

I dag är Bilyanas möjligheter att arbeta inom sin profession i Sverige obefintliga. Trots hennes uppenbara yrkesskicklighet. Anledningen till detta är att stora delar av Sveriges myndigheter och institutioner har kommit att bli politiskt styrda. Tiden då åsiktsfrihet var reell, och inte bara ett tomt ord, har passerat. Det har Bilyana personligen fått erfara.

Denna historia visar hur hela myndigheter och rättsvårdande instanser kan fås att gå i ledband i viss politisk riktning, bara initiativet kommer från rätt person med de ”rätta” värderingarna. Bilyana Martinovski var affilierad med Stockholms Universitet. Detta innebär rent juridiskt ingen som helst arbetsrättslig trygghet. Affilieringen kan när som helst, utan några som helst skäl, brytas av universitetet. Utan en affiliering är det dock i praktiken omöjligt för Bilyana att fortsätta sin forskning, då forskningsanslag kräver en sådan. Stockholms Universitet som självklart är helt medvetna om detta, har dock helt negligerat detta i sin rädsla att associeras med någon utanför åsiktskorridoren.

På samma sätt har, helt uppenbart, den åklagare som beslutat om gripande av Bilyana på Arlanda flygplats sett henne som ett mycket allvarligt problem. Bilyana fick efter gripandet, då hon befann sig på en polisstation, veta att det brottet hon var misstänkt för normalt inte innebar topsning, dvs insamlandet av hennes DNA, men att åklagare i just detta fallet hade begärt att så skulle ske. Brottet hon misstänktes för var förtal. Man kan fråga sig hur det kommer sig att en åklagare agerar på detta vis.

Fallet med Bilyana Martinovski och de svenska myndigheternas behandling av henne är inte slut. Hon väntar fortfarande på beslut gällande en eventuell rättegång.
Om någon av de i programmet omtalade personerna vill ge en kommentar i vårt program går det bra att kontakta Swebbtv på mail.Kategorier:Svensk politik

Etiketter:,

4 svar

 1. White TV enda fria mediekanalen i Sverige, därför citeras den inte, Google och MSB mörklägger WTV
  http://www.whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/2375.html
  – Samtliga alternativmedia i Sverige är på ett eller annat sätt under kontroll av de negativa krafterna som vill förstöra landet. Bara den kriminella invandringspolitiken får kritiseras, då även den största idioten kan upptäcka att den är skadlig för Sverige.
  Det enda mediet som är helt fritt i Sverige är White TV. Så hårt förtryckt är detta fina och älskvärda land.
  Gammelmedia är under kontroll av samma krafter, bara att kontrollen är mera synlig och uppenbar.
  Ett bra bevis att alla media i Sverige är ofria är att ingen vågar citera WTV eller mig, Henning Witte. Pia Hellertz tycks vara enda undantaget. De enda som ytterst sällan refererar till ett inslag i WTV är ekorr-kanalerna som Alfheimr och Bakom Kulisserna. De samlar som ekorrar, i vissa fall för en uppdragsgivare, det som andra har producerat, men gör knappt något själva. Fram till 2015 tog Vaken upp artiklar från WTV, men sedan dess så gott som aldrig. Vaken har degraderats till total tandlöshet idag. Ännu djupare sjönk Newsvoice.

  Gilla

Trackbacks

 1. Swebbtv – Sverigekanalen Dalarna
%d bloggare gillar detta: