Assad: Epstein, Bin Laden & Baghdadi ”likviderades” eftersom ”De visste viktiga hemligheter”

by Tyler Durden
Fri, 11/15/2019
https://www.zerohedge.com/geopolitical/assad-goes-red-pill-interview-epstein-bin-laden-baghdadi-liquidated-they-knew-vital?utm_campaign=&utm_content=ZeroHedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter

 

 

I en omfattande ny intervju med Rysslands TV på Rossiya-24 på torsdagen behandlade den syriska presidenten Bashar al-Assad White Helmets grundare James Le Mesuriers död. Han hade hittats död den 11 november efter ett uppenbart fall från en tre våningar hög balkong utanför hans kontors i Istanbul.

Le Mesurier var en före detta brittisk militär underrättelseofficer och grundare av den kontroversiella gruppen White Helmets (Vita Hjälmarna) som Assad tidigare har kallat ”räddningsstyrkan för al-Qaida” och hans rapporterade självmord under mystiska omständigheter är fortfarande föremål för en pågående turkisk utredning. I en ovanlig och sällsynt konversation för en statschef jämförde Assad Le Mesuriers död med de dumma omständigheterna kring Jeffry Epsteins dödsfall, Osama bin Ladens och ISIS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi.

Assad sa vad som förbinder dessa män är att de ”visste stora hemligheter” och därför ”likviderades” av ”underrättelsetjänster” – troligen CIA, i den nu virala intervjun som hämtats av Newsweek och andra mainstream-medier.

”Den amerikanska miljardären Jeffrey Epstein dödades för flera veckor sedan, de sa att han hade begått självmord i fängelse,” sa Assad under den ryska programföretagens intervju.

”Men han dödades eftersom han kände till mycket viktiga hemligheter kopplade till mycket viktiga människor inom de brittiska och amerikanska regimerna, och eventuellt också i andra länder.”

”Och nu har grundare av de vita hjälmarna dödats, han var en officer och han hade arbetat hela sitt liv med NATO i Afghanistan, Kosovo, Irak och Libanon,” förklarade han.

”Båda av oss vet att de [representanter för de vita hjälmarna] naturligtvis är en del av
Al Qaida. Jag tror att dessa människor, liksom den tidigare likviderade bin Laden och al-Baghdadi, dödades främst på grund av att de visste stora hemligheter. De förvandlades till en börda när de hade spelat upp sina roller. Ett stort behov av att undanröja dem dyker upp efter att de hade uppfyllt sina roller, fortsatte Assad.

När det gäller White Helms grundare Le Mesurier död pekade han på CIA eller en allierad underrättelsetjänst, såsom Turkiets MIT:

”Naturligtvis är det här arbetet med de hemliga tjänsterna. Men vilken hemlig tjänst? När vi talar om västerländska underrättelsetjänster i allmänhet, om turkiska och några andra i vår region, är det inte de hemliga tjänsterna från suveräna stater, snarare är dessa avdelningar för den viktigaste underrättelsebyrån – CIA. ”

”Det är mycket möjligt att turkiska underrättelsebyråer gjorde jobbet enligt instruktioner från utländska underrättelsetjänster,” kvalificerade han.

Den syriska presidenten spekulerade sedan i att ”Möjligen hade grundaren av de vita hjälmarna arbetat med sina memoarer och på sin biografi, och detta var oacceptabelt. Detta är ett antagande, men ett mycket allvarligt, eftersom andra alternativ inte låter övertygande för mig just nu.

Även om Assad har genomfört stora medieintervjuer rutinmässigt under de senaste åren relaterade till det nu åtta år långa kriget som han har kommit ut på toppen, har den senaste redan fått mest synlighet och är för närvarande viral – sannolikt med tanke på den enorma allmänna misstänksamheten och tvivlet kring Epsteins död i sin fängelsecell.

Till och med Newsweek vägde in och kommenterade: ”Syriens president Bashar al-Assad vred sig in i konspirationsteorierna kring Jeffery Epsteins självmord och sade att finansmannen och den dömda sexöverträdaren mördades som en del av en västerländsk komplott för att eliminera högprofilerade människor som visste för mycket”.

Mer från Newsweek:

https://www.newsweek.com/syria-assad-jeffrey-epstein-didnt-kill-himself-1471868

Bin Laden och Baghdadi dödades av Special Operations Forces i maj 2011 respektive oktober i år. Medan Le Mesuriers död fortfarande undersöks av turkiska myndigheter, beslutade New York City medicinska granskare att Epsteins död i augusti var ett självmord – ett beslut som har gjort lite för att avskräcka en rad alternativa teorier om hans bortgång.

Epstein var känd för att ha navigerat inom elitens sociala kretsar som inkluderade president Donald Trump, fd president Bill Clinton och olika kändisar när han antog ett antal på varandra följande positioner i världen inom bank och finans. Han dömdes först 2008, för att ha anskaffat mindreåriga prostituerade, men avtjänade bara ett drygt år plus husarrest innan myndigheterna, säger att den registrerade pedofilen fortsatte att bedriva olaglig sexuell aktivitet med minderåriga.

Han arresterades igen i juli och, senare samma månad, hittades Epstein i hans  Metropolitan Correctional Center-cell på Manhattan med skador på halsen efter ett uppenbart självmordsförsök som fick anläggningen att placera honom under en speciell uppsikt. Efter att den lyfts, borde uppsikten ha obligatoriska check-ups varje halvtimme. Epstein hittades dock död mitt i det som riksåklagare William Barr kallade ”allvarliga oegentligheter” i det han höll på med.

De misstänksamma omständigheterna kring Epsteins död har sedan dess varit ett mycket debatterat ämne och ämnet för otaliga tungt markerade internetmemorandum har spridits av individer från alla samhällsskikt. På onsdag verkade den republikanska representanten Paul Gosar från Arizona väga in genom att stava ”Epstein dödade sig inte” med hjälp av den första bokstaven i en sträng av 23 annars ej relaterade tweets.

Le Mesuriers död har också föranlett samtal om konspiration. Bara tre dagar innan han hittades död, citerade det ryska utrikesministeriet – en allierad till den syriska regeringen – talesman Maria Zakharova för att kalla Le Mesurier för ”en före detta agent för Storbritanniens MI6, som har upptäckts över hela världen, inklusive i # Balkan och #MiddleEast. ” Det påstods att han hade ”anslutningar till terroristgrupper tillbaka under hans uppdrag i #Kosovo.”

Medan Le Mesurier tjänade inom den brittiska armén från 1990 till 2000 har det inte funnits några offentliga uppgifter om honom när han arbetade med Storbritanniens hemliga underrättelsetjänst. De vita hjälmarna – som är föremål för en Oscar-vinnande dokumentär 2016 – har länge försvarat sin inspelning om räddningsarbetare som ”verkar på de farligaste platserna på jorden och har räddat mer än 100 000 liv under de senaste fem åren,” och gör det ”oavsett deras religion eller politik”.

Moskva har också stöttat Damaskus i att fördriva påståenden om att den syriska militären har använt kemiska vapen under hela landets åttaåriga inbördeskrig mot rebeller och jihadister. Båda regeringarna har ofta påstått att de vita hjälmarna arrangerade sådana händelser som ”falska flagg” -attacker avsedda att dra amerikanska och allierade ingripanden mot Assad.

Ryssland, som president Donald Trump tackade för att ha tillåtit USA att använda syriskt luftrum under rysk militärkontroll, har också känt tvivel om Bagdadis död, även om hans död tillkännagavs av gruppen dagar senare. I en intervju i slutet av förra månaden förnekade Assad att han spelat någon roll i den amerikanska operationen – och betraktade det som olagligt på syriskt territorium – och uppmanade USA att avslöja militärledarens kvarlevor, som USA:s centralbefälchef, Kenneth McKenzie, sade hade begravt till sjöss, vilket även var fallet med bin Laden 2011.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

1 svar

Trackbacks

  1. Assad: Epstein, Bin Laden & Baghdadi “likviderades” eftersom “De visste viktiga hemligheter” — Bakom kulisserna – Life, Death and all between
%d bloggare gillar detta: