”Hjältar” och offer för 1980-talets amerikansk desinformation ger ledtrådar till dagens rysskräck – och Palmemordet

Sanningen börjar krypa fram om CIAs och NATOS inblandning i den svenska rysskräcken – och om varför Olof Palme förmodligen mördades…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CIA, NATO och svenska militärens komplott förändrade Sverige på 1980-talet

Alexei Pankin
Global forskning, 19 februari 2016

Ryssland Insider 16 februari 2016
https://www.globalresearch.ca/cia-nato-and-swedish-military-plotted-regime-change-in-sweden-in-1980s/5508970

För att vinna det kalla kriget bildade president Ronald Reagan en hemlig ”bedrägeri-kommitté” för en desinformationskampanj mot Sovjetunionen.

Vid flera tillfällen försatte ‘disinformationen’ världen på randen till ett kärnvapenkrig.

Den ”sovjetiska” U-båtsskräcken som skakade Sverige på 1980-talet förorsakades av amerikanska och brittiska ubåtar som penetrerade svenska territoriella vatten förklädda som ryska.

Den svenska militären var helt medveten om dessa operationer men rapporterade inte det till statsminister Olof Palme.

Antalet svenskar som trodde på att ett sovjetiskt hot ökade fyrfaldigt.

Duvan Palme hade inget annat val än att inta en anti-sovjetisk hållning.

Han mördades dagen före sin resa för att träffa Gorbatsjov som han såg som en likasinnad person.

Den 52 minuter långa dokumentären ”Deception: The Methods of Reagan” av den tyska regissören Dirk Pohlmann hade premiär i maj förra året (2015) på ”ARTE”, den franska / tyska highbrow-kanalen. Sändningen sent på natten och tidig morgon gav den ingen reaktion.

Den har inte visats i Sverige, även om den kastar ljus över två av de mest dramatiska avsnitten i modern svensk historia – den sovjetiska U-båtsskräcken på 1980-talet som plötsligt upprepades 2014, och mordet på den svenska statsministern Olof Palme år 1986. Denna film är inte en Hollywood-thriller, utan en sekvens av berättelser som berättas av människor som har ansikten, namn, titlar och rangordningar.

Flera månader efter att denna dokumentär sändes hör vi att Ryssland planerar att invadera de baltiska staterna,  i mars 2013:

”Rysslands flygvapen utövade en kärnkraftsattack mot Sverige enligt en rapport från Natos generalsekreterare.”

USA och Nato ökar försvarsutgifterna och startar en massiv uppbyggnad vid de ryska gränserna …

Bedrägerikommittén

Enligt dokumentären, efter en period av avspänning på sjuttiotalet, kom ”höken” Ronald Reagan till makten år 1981, fast besluten om att vinna det kalla kriget. Arméupprustningen gav den amerikanska militären överlägsenhet och utmattade Sovjetunionen. Den kompletterades av en stor desinformationskampanj och ett nervkrig som syftade till att undergräva sovjetledarnas vilja.

Image result for william caseyFör att uppnå detta bildades en informell grupp, känd som ”bedrägerikommittén”. Den svarade direkt till president Reagan och leddes av CIAs direktör, William Casey. Militär- och underrättelsetjänstemän var ansvariga för den operativa verksamheten och avledde ansvaret från Vita huset ifall de blev avslöjande.

Verksamhetens omfattning var imponerande. Bland de kupper som analyserades i detalj i filmen höjde USA fartygsaktiviteterna nära Kola-halvön, som är värd för Rysslands viktigaste kärnbåtsbas. Militära övningar kompletterades med desinformation som avsevärt överskattade manövreringen, vilket ledde till att Kreml trodde att USA planerade en kärnvapenattack.

Den amerikanska marinens sekreterare, John Leman, berättar för filmskaparna:

”Vi visste att varje misstag kunde provocera ett oavsiktligt krig”.

Image result for able archer 83

Sovjetiska strategiska bombplan stod redo för motattacker år 1983 under manövren med kodnamnet ”Able Archer” – Endast ett mirakel räddade världen från kärnkrig.

”Sovjetiska” U-båtar kom från Nato

Det svenska avsnittet (se videon) av ”Deception: Methods of Reagan” inleds den 27 oktober 1981 när den sovjetiska dieselelektriska Whiskey-klass ubåten C-363 körde upp på en undervattensklippa i svenska territoriella vatten. Den sovjetiska militären sa att ubåten felnavigerat, svenskarna sa att ryssarna genomför rekognosering. Händelsen förorsakade mycket rabalder men avgjordes slutligen på diplomatiska vägar.

Ett år senare blev socialdemokraten Olof Palme, som myntade tanken på ”gemensam säkerhet” och utmanade Reagans kalla krigsstrategi, den svenska statsministern. Två veckor senare upptäcktes ett periskop i svenska territoriella vatten …

Dokumentaren visar det oidentifierade objektet som ansågs vara en ubåt som jagades. Militära helikoptrar och krigsfartyg släppte sjunkbomber och lade ut anti-ubåtsminor inför världens kameror. Ingen ubåt förstördes och ingenting hittades.

Under Palmes tjänstgöring förekom det mer än hundra varningar om ubåtar: media rapporterade om berättelser med människor som bevittnade hur sovjetiska grodmän manipulerade något nära en svensk flottbas och man publicerade undervattensspår från de mystiska ubåtarna.

Varje gång anklagades Sovjetunionen, och även om de förnekade allt, trodde ingen på dem. Från 1981 till 1983 ökade antalet svenskar från 27 % till 83 % som uppfattade ett sovjetiskt hot.

Fredsmäklaren Palme tvingades framföra hårda anti-sovjetiska uttalanden istället för att främja hans ”gemensamma säkerhets” -koncept. Min far, Boris Pankin, som var sovjetisk ambassadör i Sverige under dessa dagar, sa att detta förorsakade Palme nästan fysiskt lidande, men han hade inget val.

Många år senare visade det sig att det fanns ubåtar i svenska vatten, men de var amerikanska och brittiska! De genomförde manövrar i svenska territoriella vatten förklädda som sovjetiska fartyg. De svenska militära myndigheterna var medvetna om detta, men berättade inte för regeringschefen. Tidigare USA:s försvarsminister Caspar Weinberger och hans motsvarighet i Royal Navy sa att de var noga med att inte träffa någonting.


Jag gick för skojs skull in på CIAs hemsida och googlade på om de hade något om Sverige. Här hittade jag ett nyligen avklassificerat dokument som visade på Sverige varit allierat med USA och NATO sedan 1950-talet även om avtalet aldrig undertecknats! CIA-sverige Red.anm


Poängen var att ett officiellt neutralt och icke-allierat Sverige var i verkligheten en amerikansk militärallierad, dessa manövrar genomfördes med samtycke från den svenska militären. Det var tänkt att det skulle finnas en ”osänkbar flygplanstransport” nära den sovjetiska gränsen, ett system som genom valet av Palme förstördes. Det åsamkade honom ett bestående hat mot amerikanska politiker, den svenska militären och de konservativa eliterna. Han var en ”femte kolonnare”, ”en offentlig fiende” och de var redo att använda ”vad som krävs”, säger Ola Tunander, professor vid Internationella fredsforskningsinstitutet i Oslo.

Den 28 februari 1986 sköts Olof Palme i Stockholms centrum. Mordet har aldrig lösts.

”Det här kunde inte ha gjorts av en ensam varg. Det var ett politiskt kontraktsmord”, berättar Mikhail Gorbatsjov för filmskaparna.

Palme dödades dagen före sitt besök i Moskva, där han skulle träffa Gorbatsjov, hans ”gemensamma säkerhetsmedarbetare”.

Världen togs på en tur

… Chefen för den svenska regeringskommissionen för undersökningen av ubåthändelser beskriver sabotagen utförda av sin egen militär:

”Sverige togs på en tur. Den svenska riksdagen och den svenska regeringen togs såväl som den svensk media på en tur. Vilken typ av värld lever vi i? ”

Dessa frågor ställer denna dokumentär och är mycket aktuell idag. Ser du det, inser du att det är lättare att förstå Europas efterkrigskrigshistoria när det gäller konspirationsteorier snarare än sådan som den för närvarande presenteras av den ‘fria’ västerländska pressen. Och du inser varför det inte finns några nya ”Olof Palme” på den europeiska politiska scenen idag.Kategorier:Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: