Vad står bakom terrorattacken i Sverige?

Ibland, när jag går in på nån sida, lägger jag in ”Sweden” för att se vad de har skrivit om Sverige. Den här gången hittade jag något märkligt…

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

drottningg1

By Prof. Marcello Ferrada de Noli

Global Research, April 08, 2017

The Indicter

http://theindicter.com/whats-behind-the-terrorist-attack-in-sweden/

Tidningen “Izvestia” kontaktade mig för en kommentar om terrorattacken som gjordes i Stockholm den 7 april 2017. Detta är min åsikt, som jag riktade till journalisten Anna Khalitova för tidningen ”Izvestia”:

Donald Trump har visat sig ha misstagit sig i några viktiga frågor. Den sista missilattacken som han beordrade mot Syrien i vedergällning av en oklar (minst sagt) händelse är den senaste av sådana misstag i det geopolitiska scenariot. Det handlar om en påstådd gasattack som tillskrevs de syriska styrkorna, och där – till det bästa av min kunskap – inga väsentliga bevis har framförts. Risken är att historien om just denna artikel kan sluta att placera president Trump i samma låda som Bushs ”massförstörelsevapen”.

Men Donald Trump hade verkligen rätt när det gäller Sverige. För några veckor sedan förutspådde han att Sverige naturligtvis skulle följa Tyskland eller Belgiens öde, som ett mål för terrorism. Vid den tiden skrattade statsminister Stefan Löfvén och Sveriges politiska elit tillsammans med honom, åt Trump och förnekade också med bestämdhet att lugnet i det ”svenska paradiset” var hotat.

Den senaste attacken idag i Stockholm var istället helt förväntad. Och som i sin operativa form var den bara en upprepning av en till synes standard jihadist-terroristattack (Nice, Berlin etc) är tyvärr de övriga av den typen som man kan förvänta sig. Denna kommentar analyserar möjliga orsaker ur ett problematiskt integrationsperspektiv:

Vem, och varför i Sverige

Sveriges regering, liksom andra inom EU, har kritiskt stött ”Hillary Clinton-doktrinen” som syftade till att avsätta sekulära regeringar i Mellanöstern och ersätta dem med fundamentalistiska diktaturer. På det sättet, till exempel, deltog Sverige med flygvapenstöd i bombningen av Libyen, och de har gett sitt söd till de Vita Hjälmarna (som representerar de ”rebell”-styrkor som motsätter sig den syriska regeringen) etc.

På detta sätt har Sveriges regering och de flesta av de svenska ”oppositionspartierna” (med en ännu mer uttalad högerideologi än den som regeringen har) varmt välkomnat ”flyktingarna som har undkommit Assads krig”.

De svenska myndigheterna, och naturligtvis den svenska pressen och TV – en ankedamm av pseudo-reportrar som journalistikens historia kommer att minnas som den mest fogliga och mindre kritiska någonsin i något demokratiskt land – arbetade hårt för att ge allmänheten uppfattningen att ”flyktingar” som anlände till Sverige under det dramatiska migrantåret 2015 kom huvudsakligen från Syrien, eller flyktingarna var en orsak till ”Assads krig”.

statement

(Klicka på bilden för att läsa artikeln)

I oktober samma år publicerade jag i SWEDHR Research & Reports, ”svenska läkare för mänskliga rättigheter föreslår att EU omdefinierar begreppet flykting och kriterierna för asylberättigande”.

Utdrag ur min text ovan:

”Den nuvarande endemiska migrationen mot Europa kännetecknas av:

 

a) en felaktig uppfattning om migranternas enhetliga och selektiva ursprung – med felaktig beskrivning som främst syrisk [se nedan];

b) en selektiv inriktning på vissa EU-länder som invandringsmål

c) en hög rörlighet och / eller osäkerhet när det gäller många flyktingers avsikt om huruvida eller var de skulle begära asyl.

En vanlig missuppfattning angående den nuvarande ”flyktingkrisen” är att den främst orsakas av krigsituationen i Syrien.

På motsvarande sätt antas att:

i) den raka huvudströmmen för migrantflödet är av syriskt ursprung;

ii) migranter är följaktligen krigsflyktingar;

iii) krigsrelaterade flyktingar har rätt till asyl ”enligt Genèvekonventionen”;

Den slutliga riksdagsledamoten, Peter Östman (ordförande för den kristna demokratiska riksdagsgruppen), förklarade dock nyligen att migranter från Syrien utgör mindre än en tredjedel av de 350 000 till 400 000 migranter som har kommit till Europa hittills i år.

Återstoden, säger P Östman, utgörs av en blandning av människor från Afrika, Mellanöstern och Sydasien. Vidare – som granskas nedan – är tanken att migranter som är fördrivna efter eget val (krigsrelaterade eller inte) ska likställas med ”flyktingar” enligt internationella förbund misstolkas”.

Vem är migranterna å ena sidan, och å andra sidan vem är terroristerna? Vem är vem i Sverige?

Under den kritiska ”migrantkrisen” 2015 antog Sverige cirka 160 000 migranter, i tron att alla dessa migranter var ”offer för grymheterna i Assad-regimen”.

Av dessa migranter tillkom 80 procent in i Sverige utan att presentera identitetshandlingar.

Vem är dessa 128 000 migranter? Varifrån kommer de? I vilka organisationer var de aktiva?

Visst är många bland dem, kanske de flesta av dem, oklanderliga flyktingar enligt Genèvekonventionen.

Jag kommer att fortsätta arbeta med detta antagande på hypotetisk grund, och tills någon kan bevisa med fakta att ett sådant antagande är fel. Fakta nu, är att ingen verkligen vet. Förresten, bara 2015 gick över 40 000 migranter som hade kommit in i Sverige ”under jord”. Den svenska polisen har inte kunnat lokalisera dem …

För det andra. Med tanke på att den syriska regeringen under 2015 och framåt har besegrat terroristerna, uppstår frågan, vart åker de jihadist-stridande tillbaka? Vissa rapporter säger att de åkte till Libyen. Men många andra säger att en betydande skara tog sig till Europa, via Italien och vidare. År 2015 läste jag en insändare i International Business Times som rapporterade att ISIS-kadrer infiltrerade sig bland flyktingarna som så småningom försökte göra Balkanvägen mot Europa.

Återigen, vem vet med säkerhet vem som är vem bland dessa 128 000 migranter som får komma in i Sverige utan pålitlig identifiering?

Vad som ligger bakom

Runt de tragiska incidenterna i Paris där terrorister samtidigt attackerade en teater och flera mål, lyckades en av jihadisterna som så småningom omkom under polisens antiterroraktioner före sin bortgång publicera en video på YouTube. Där kallade han sina muslimer som bor i Europa att göra ”motstånd”. Hans tal innehöll i grund och botten, att muslimer lever främjade och värdelösa liv mitt ibland deras ”europeiska förtryckare”.

Av många muslimer i Europa, antar jag, arbetar majoriteten av dem hårt med att försöka bedriva anständiga liv inom de samhälleliga normerna i de länder som har accepterat dem. Men å andra sidan är främlingsfientlighet och kulturell rasism endemiskt på många nivåer inom det europeiska samhället.

Runt samma Paris-händelse, förekom ett uttalande av Barak Obama som jag gillade så jag gjorde ett tweet om saken. Det var att ”bästa sättet för att förhindra muslimsk terrorism i Europa, är att arbeta för en bättre integration av muslimska minorieter i Europa”. 

Ingen annan jag känner gillade Obamas uttalande och jag räknar definitivt med, att jihadisterna varken gillade eller ogillade Obamas uttalande. Varken någon av de kända terroristinformatörerna som opererar i Syrien, Mellanöstern eller i Europa hatade Obamas uttalande.

Vad vill jihadisterroristerna ha? Att vi européer diskriminerar muslimer ännu mer.

Terroristattacker, som den idag i Sverige, igår i Belgien eller Frankrike, kommer att främja den europeiska allmänheten, vilket i sin tur förväntas främja de muslimska minoriterna ytterligare. Det som jihadist-terroristerna verkligen inte behöver är rekryteringen; ersättningen av decimerade skaror för den militära kampanjen mot terrorism.

Terroristerna vinner när de lyckas öka den kulturella och medborgerliga konfrontationen i det europeiska samhället.

drottningg2

Vem står bakom

På det här stadiet sa den svenska polisen att de har arresterat terroristen. Pressen rusar till för att informera om att han är en medborgare från Uzbekistan (en före detta republik i Sovjetunionen), 39 år gammal sympatisör för organisationen ISIS.

Vad regeringen, varken polisen eller media utarbetar är huruvida den arresterade misstänkta är eller inte en ”flykting”; när och hur han kom och etablerade sig i Sverige; om han hade giltiga legitimationshandlingar osv. Information från grannar säger att den misstänkta migranten är far till fyra barn. Att han är bosatt med sin familj i Stockholm? Vi fick inte veta från media i detta skede.

Samtidigt är resultatet av terroristattacken den 7 april i Stockholm fyra döda och nio personer skadade. Denna bild skulle strida mot den ”lyckade integrationen av glada invandrare” som myndigheterna så villigt ger. Särskilt efter den berömda observationen av Donald Trump, ”Se vad som händer i Sverige”.

Ett mönster som långsamt uppstod i dessa terroristhandlingar som inträffade nyligen i Europa är att förövarna är migranter som bor och eller arbetar i våra länder. Anslutningen till ISIS eller andra jihad-terrorister som verkar i Syrien eller Mellanöstern behöver inte vara organiskt-militant. Det räcker nog med att denna förening är ideologiskt-militanta. Det handlar snarare om migranter som känner sig tolkade av den mörka prognosen som ges på YouTube från den som dödades av den franska polisen i Paris-attacken.

Men det faktum [som nyligen informerades av DN, köpt av SVT] att en påse med sprängämnen hittades i lastbilen [lastbilen som ses på bilden ovan] skulle indikera på operativt deltagande av terroristens utbildade kadrer.

För vår del är det viktigt att påpeka att jag här använder begreppet ”ideologiskt-militant”, och inte ”religiöst-militant”, liksom extrema högerformationer i Sverige gör.

Statsminister Löfven, sade i den första pressdeklarationerna (cirka klockan 16.00 den
7 april), antingen är han mycket försiktig i sina uttryck, eller så vill han inte erkänna att det är en terroristattack. Han sa istället, ”allt pekar på att det här är terrorattack”.

Slutligen, något som inte har förtjänat korrekt täckning i media, varken inhemsk eller internationellt, är att denna terroristattack sammanföll med inledningen av den nationella kongressen för det regerande socialdemokratiska partiet som skulle firas i Göteborg. Statsminister Löfven var tvungen att avbryta sin resa till Göteborg; där han skulle delta i den nämnda kongressen.

Relaterat:

https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/?s=ole+dammeg%C3%A5rd

https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/?s=terrorattacken+i+stockholmKategorier:Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: