President Assad i Syrien berättar sanningen om ISIS-Al Baghdadi, för alla som bryr sig om att lyssna

Av Mark Taliano
Global forskning, 3 november 2019
https://www.globalresearch.ca/president-assad-syria-tells-truth/5693785

Västerländska politiker är uppfattningschefer, dockor, underhuggare till Den djupa staten. De böjer sig för diktaturer från i stort sett icke valda politiker. De är ihåliga, betydelselösa figurer som säljer ut sina länder och de som de påstår sig representera med ett infall. De har misslyckats med att ”stå på vakt för dig”. De projicerar ”progressiva uppfattningar” när de stöder Al Qaida / ISIS och genomförandet av krigsförbrytelser under ett falskt humanitärt mandat.

Så det är uppfriskande när en politisk figur säger sanningen och tar en djärv ståndpunkt mot den internationella cancern som förstör internationell lag, nationalstatssuveräniteten och själva mänskligheten, med sina krigslögner och dess internationella terrorism.

President Assad i Syrien berättar sanningen för alla som bryr sig om att lyssna. I en intervju med al-Sourya och al-Ikhbarya TV diskuterar han ett antal viktiga frågor.

Med hänvisning till den Abu Bakr al-Baghdadi Hollywood-inspirerade berättelsen noterar han kortfattat:

”Detta är en del av allt trixande som amerikanerna spelar. Det är därför vi inte ska tro på allt de säger om de inte kommer med bevis. Amerikanska politiker är faktiskt skyldiga tills de har bevisats oskyldiga, inte tvärtom”.

Väldigt sant. Han kan ha lagt till att bevisen måste komma från icke-partiella källor, och verkligen inte från västerländska terroristinbäddade källor.

När han tillfrågades om det ryska-turkiska avtalet upprepade Assad omedelbart en annan viktig men försummad sanning.

”Ryska principer”, konstaterar han, ”har varit tydliga under hela detta krig och till och med före den ryska basen som började stödja den syriska armén 2015. Dessa principer är baserade på internationell rätt, syrisk suveränitet och Syriens territoriella integritet.”

Ryska principer utgör en skarp kontrast till den oförstådda västerländska skurkkoalitionen (Washington-ledda Nato och allierade) som dagligen begår oerhörda internationella krigsförbrytelser i sitt ”Regime Change-krig” mot Syrien och dess folk.

Medan de flesta västerlänningar vägrar se sanningen och därmed delar ansvaret för de brott som begås av dem som falskt säger att de representerar dem, belyser Assad grundläggande sanningar. Han förstår att roten till cancern förstör världen, och han förstår nödvändigheten av en korrekt ”diagnos”. I följande uttalanden sprider han lögnerna från ”Fake Progressives”, ”humanitära interventioner”, av dem som låtsas vara ”liberala” och samtidigt stöder al Qaida och ISIS:

”När det gäller Trump kanske du ställer mig en fråga och jag ger dig ett svar som kan låta konstig. Jag säger att han är den bästa amerikanska presidenten, inte för att hans politik är bra, utan för att han är den mest öppna presidenten. Alla amerikanska presidenter begår alla slags politiska grymheter och alla brott och ändå vinner Nobelpriset och projicerar sig som försvarare av mänskliga rättigheter och ädla och unika amerikanska värderingar eller västerländska värderingar i allmänhet. Verkligheten är att de är en grupp brottslingar som representerar intressen för amerikanska lobbyer, dvs de stora olje- och vapenbolagen och andra. Trump pratar öppet och säger att det vi vill ha är olja. Detta är verkligheten för den amerikanska politiken, åtminstone sedan andra världskriget. Vi vill bli av med sådana och sådan person eller vi vill erbjuda en tjänst i gengäld för pengar. Detta är verkligheten för den amerikanska politiken. Vad mer behöver vi än en transparent motståndare? Det är därför skillnaden endast är en form, medan verkligheten är densamma”.

På frågan om kurderna delade Assad orientaliska delade uppfattningar med dessa iakttagelser:

”När det gäller kurderna själva hade de flesta goda förbindelser med den syriska staten och de var alltid i kontakt med oss och föreslog äkta patriotiska idéer. På några av de områden vi gick in i var kurdernas reaktion inte mindre positiv, eller mindre glada än andra människors reaktion där”.

Han förstår de kejserliga intrigerna bakom balkaniseringsprojektet och vägrar att demonisera alla ”kurder”, särskilt eftersom de flesta förmodligen föredrar att stanna kvar i en suverän, pluralistisk, demokratisk syrisk stat.

Slutligen understryker Assad med hänvisning till konstitutionen vikten av internationell rätt och FN:s resolution 2254 som stärker grundläggande rättigheter till suveränitet och självbestämmande: FN:s resolution 2254 bekräftar på nytt.

”Det starka engagemanget för den syriska arabiska republikens suveränitet, oberoende, enhet och territoriella integritet och syftena och principerna i FN:s stadga … ”

I själva verket har FN och dess byråer misslyckats med att genomföra och upprätthålla sina egna uttalade principer i sig självt under hela detta hemska, förintelseskapande imperialistiska krig mot Syrien och mot själva civilisationen.

Obs till läsarna: vänligen klicka på delningsknapparna ovan eller nedan. Vidarebefordra den här artikeln till dina e-postlistor. Dela på din bloggsida, internetforum. etc.

Voices from Syria 

ISBN: 978-0-9879389-1-6

Author: Mark Taliano

Year: 2017

Pages: 128 (Expanded edition: 1 new chapter)

List Price: $17.95

Special Price: $9.95 

Click to orderKategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

2 svar

  1. Stig Fredriksson (Expressen) tycker att han tillräckligt kunnig att prata om diktatorer och länder i Mellanöstern/Afrika som han skall tillsätta ledare och system på egen bevåg… :)) – de länder utvecklas i sitt takt och man skall inte putta ditt sina ”kloka” åsikter – de är i den utvecklingsstadiet där de behöver sina ”diktatorer” i annat fall börjar de skära huvud från varandra och invadera Europa och med 8-10 barn per familjen de snart förvandlar EU i Mozambique och inte bara det de skar bort all vitt befolkning på 2 generationer och ingen ”demokrati” hjälper att assimilera vildar och primitiva underutvecklade raser – tvärtom de förvandlar hela EU i nomad djurisk mellanöstern/afrika med konstant krig, mord, korruption och slavregion…. – Saddam Hussein i Irak och Muammar al-Gaddafi i Libyen hållit den folk i ordning och debila försök att civilisera dessa slågitt de ännu mera tillbaka i utvecklingen samt förstörde utvecklings balans och slagit kraftig på världsekonomi, ordning, med detta skapade folkombyte och håller på att eliminera Europa och civilisationen…. – Stig Fredriksson saknar egen huvud tänkande utan hänger kvar i Clintons – Bush psykopatiska dogmer…
    https://www.expressen.se/kultur/putin-sorjer-inte-vast-nu-har-han-kina/

    Gilla

%d bloggare gillar detta: