Allvarliga fel i IPCC Ocean Report avslöjas

Ja, vad ska Greta säga nu när ”experterna” har fel? Sanningen kryper allt närmare…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bildresultat för specialrapport om havet och kryosfären i ett förändrat klimat

London den 11 oktober: Global Warming Policy Foundation (GWPF) har uppmanat regeringskontrollpanelen för klimatförändringar (IPCC) att korrigera allvarliga fel i sin senaste specialrapport om havet och kryosfären i ett förändrat klimat .

I ett brev till IPCC har Dr Benny Peiser, GWPF: s direktör, påpekat ett antal fel och misstolkningar i IPCC: s rapport, som till stor del bygger på en bristfällig studie som nyligen togs tillbaka.

I sitt brev påpekar doktor Peiser att IPCC: s övergripande slutsats om uppvärmning av havsvärmen.

”i stor utsträckning bygger på ett papper av Cheng et al. (2019) som själv förlitar sig på en felaktig uppskattning av Resplandy et al. (2018). En författares korrigering av detta papper och dess uppskattning av havets värmeupptag var under granskning under nästan ett år, men i slutändan  begärde naturen att papperet skulle återkallas (Retraction Note, 2019).

”Även om [IPCC: s] slutsats att hastigheten för uppvärmning av havsvärmen har ökat under de senaste åren kan antagligen vara rätt, är bevisen du citerar för att det finns” högt förtroende ”och” hög överenskommelse ”ganska tveksamt på grund av att ni inkluderar felaktiga bevis av det indragna papperet av Resplandy et al. (2018). ”

Dessutom är det tvivel om IPCC: s slutsats om att uppvärmningen av havets värme har påskyndats de senaste åren. Enligt den egna rapporten var det totala upptaget av havsvärmen mellan 0-2000 m nästan 10 % högre under 1993-2017 än under andra hälften av den perioden, 2005-2017, vilket tyder på att OHU kan ha minskat något snarare än att accelerera över senaste 25 åren.

Mot bakgrund av dessa brister uppmanar GWPF IPCC att korrigera de uppenbara felen och minska dess konfidensbetyg i enlighet därmed.

Brev till IPCC (pdf)Kategorier:klimatet

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: