Republikanerna stormar förhör bakom lyckta dörrar för att protestera mot undersökning om riksrätt

SE: här är videon där närmare två dussin GOP-medlemmar, ledda av
@mattgaetz
gick in i det säkra hörsalen (SCIF) för att avbryta vittnesmål i #Impeachment Enquiry där de kräver tillträde, trots att de inte är medlemmar i utskottet. De klagar över att det är en ”process i sovjetstil”.

AV MIKE LILLIS , REBECCA KLAR , OLIVIA BEAVERS OCH JULIEGRACE BRUFKE
– 

blob:https://www.bloomberg.com/4b75b135-1b30-4e4f-8c98-16de31b73038

Image result for laura cooper ukraineLaura Cooper, biträdande vicesekreterare för försvaret, vittnade vid onsdagens stängda dörrar-förhör i presidents Donald Trumps undersökning av Representanthuset, även om sessionen försenades av en protest som leddes av republikanska lagstiftare.

Här är de senaste utvecklingen:

Nationella säkerhetssiffror att vittna (23.35)

Flera nuvarande och före detta Trump-administrationens tjänstemän har planerats att vittna, sade en tjänsteman som arbetar med undersökningen om riksrätt sent på onsdag kväll.

Related image
Charles Kupperman och John Bolton

Vittnen inkluderar Charles Kupperman, en tidigare biträdande nationell säkerhetsrådgivare, förväntas dyka upp på måndagen. Han har länge varit associerad med John Bolton, Trumps nationella säkerhetsrådgivare som tvingades avgå i förra månaden. Bolton, enligt vittnen, motsatte sig starkt Rudy Giulianis (Trumps advokat) verksamhet å Trumps vägnar i Ukraina.

Timothy Morrison, seniordirektören för Europa och Ryssland vid National Security Council, ska vittna på torsdag.

Philip Reeker, den fungerande assisterande sekreteraren för europeiska och eurasiska frågor vid statsdepartementet, kommer att dyka upp på en lördagssessionen, säger en tjänsteman som är bekant med planerna.

Det blir inga utfrågningar på torsdag och fredag på grund av hyllningar och begravningar för representanten Elijah Cummings i Maryland, ordföranden för övervakningskommittén, som dog (läs: avrättades, red.anm) i förra veckan.

Giuliani försvarar sig själv och Trump på Twitter (9:40 p.m.)
Rudy Giuliani, Trumps personlige advokat som varit i centrum för en serie anklagelser om sin verksamhet i Ukraina, försvarade sig på Twitter på onsdag kväll:

”Med alla Fake News, låt mig göra det klart att allt jag gjorde var att upptäcka bevis för att försvara min klient mot falska anklagelser,” skrev Giuliani. ”Dems skulle bli förskräckta av attackerna på mig om min klient var en terrorist. Men de tror inte att @realDonaldTrump har rättigheter”.

Det var inte klart vad han exakt hänvisade till, men från handlingar, texter och vittnesbörd i undersökningen om förhör om riksrätt framkom det att Giuliani hade bedrivit en skuggig utrikespolitik utanför etablerade diplomatiska kanaler.

Händelser angående Trumps och Giulianis utvidgade ansträngningar för att få Ukrainas ledare att utreda Joe Biden och hans son, ledde till undersökningen om riksrätt. Två av Giulianis medarbetare har åtalats för att ha brutit mot lagar om kampanjfinansiering, och han har granskats som en del av den undersökningen, säger en person som är bekant med saken.

Giuliani, en före detta borgmästare i New York som strävade efter att bli Trumps statssekreterare, avslutade sitt tweet med ”Justice will prevail”.John Harney

Republikanerna säger att visselpipan inte kommer att vittna (7:30 p.m.)

De främsta republikanerna i de tre kommittéerna som ledde undersökningen om riksrätt sa att de har fått höra att visselpipan som utlöste utredningens fokus på Ukraina, inte kommer att kallas in för att vittna.

”Vi är förvånade över ditt tillkännagivande om att kommittéerna inte kommer att få vittnesmål från den anonyma anställda för underrättelseorganet vars klagomål initierade den så kallade impeachment-utredningen”, skrev GOP-lagstiftarna på onsdagen i ett brev till underrättelseordföranden Adam Schiff, demokrat från Californien.

President Donald Trump har begärt att visselpipan ska ifrågasättas offentligt. De republikanska lagstiftarna hävdade att de kommittéer som är inblandade i utredningen har information som strider mot vissa av visselpipans påståenden, och de kräver i brevet att visselpipan görs tillgänglig för vittnesmål.

De tre främsta republikanerna i Intelligence, Oversight and Reform, and Foreign Affairs committees, är Devin Nunes från Californien, Jim Jordan från Ohio och Michael McCaul från Texas.

Patrick Boland, en talesman för Schiff, avböjde att kommentera onsdag kväll. – Billy House

Pentagon försökte blockera förfrågningsvittne (17:27)

Cooper vittnar under stämning efter att försvarsdepartementet gav henne anledning att inte dyka upp för sin privata utfrågning på onsdagen, säger en tjänsteman som informerades i frågan.

De tre kommittéerna har utfärdat så kallade ”vänliga stämningar” i sådana fall – i huvudsak avtal med advokater som företräder vittnen – som delvis ger befintliga regeringspersoner rättslig täckning för att vittna. Att genomföra den slutna förhandlingen under stämning sätter också strängare begränsningar för vad som medlemmarna kan diskutera offentligt.

Cooper-vittnesmål börjar efter störning av GOP (3:36 p.m.)

Cooper har påbörjat sitt privata vittnesmål under ed inför tre huskommittéer, säger Californiens representant Harley Rouda, en demokrat.

Vittnesmålen försenades efter att republikanska representanter ockuperade det säkra hörsalen för att kräva att demokraterna tillåter till och med medlemmar som inte sitter i underrättelsekommittéerna, tillsyn och utrikesfrågor, att delta i den stängda förhandlingen.

Taylor, det amerikanska topsändebudet i Ukraina, vittnade på tisdagen att Sondland, när han diskuterade presidentens krav, sa att Trump är en affärsman. ”När en affärsman håller på att underteckna en check till någon som är skyldig honom något, sa han, ber affärsmannen den personen att betala innan han undertecknar checken,” sa Taylor och beskrev Sondlands ord.

Vita husets taleskvinna Stephanie Grisham fördömde Taylors vittnesbörd som ”bara mer hörsägen av tredje part och selektiva läckor från demokraternas politiskt motiverade, stängda dörrars, hemliga utfrågningar”.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

1 svar

%d bloggare gillar detta: