Insändare som kan nyttjas av alla under eget namn

Skriven av Pernilla Hagberg, men får användas av alla som vill ”belasta” lokaltidningar med den, då under eget namn.

……………………………

Vi som gick i skolan innan 90-talet fick lära oss om naturens kretslopp och hur fotosyntes fungerar. Dagens barn får lära sig något annat, nämligen att den livsviktiga gasen koldioxid är farlig och måste utrotas. Men hur fungerar det då? Människor och djur andas ut koldioxid som tas upp av alla växter och träd vilka i sin tur producerar syre tillbaka till oss. Blir det mycket koldioxid en period så ökar växtligheten, och jorden har en chans att återhämta sig från all skövling som ständigt pågår, och öknarna har fått en större växtlighet. Men om koldioxiden däremot skulle skulle minska så bryts det livsviktiga kretsloppet och en allvarlig obalans uppstår och syrenivån kommer att minska.

I början på 70-talet så var det många klimatlarm och då var det främst tidskriften National Geographic som publicerade sina vetenskapsbelägg för klimatförändringar. Men skillnaden från nu är att de då varnade för en snabbt kommande istid istället, om inget gjordes som bromsade det.Tyvärr har det inte varit någon temperaturökning på 18 år och i somras var packisen i norr så tjock och utbredd att klimatforskarna inte kom fram, vilket inte hänt på 20 år.

Så domedagsprofetior har alltid funnits men nu är faran en annan. Nu har nämligen många statschefer samlats igen, och det är troligen inte för att prata om någon påstådd klimatkris, utan för att komma överens om hur en världsregering ska se ut. Det kommer att bana väg för frihandelsavtalet TTIP. Vilket i praktiken innebär att multiföretag som bl.a  Monsanto och Nestlè med stor sannolikhet kommer att tömma länder på deras naturtillgångar, och förgifta miljö och människor med GMO produkter. Och eftersom det då är företagen som har makten så har de rätt att kräva skadestånd i miljardklassen om någon motsätter sig deras vilja.

Vi människor får inte längre vara så naiva av vi köper en propaganda som aldrig får ifrågasättas.

 

>Namn<Kategorier:klimatet, Naturen, naturförstöring

Etiketter:,

2 svar

Trackbackar

  1. Vår livgivande koldioxid | corneliadahlberg
%d bloggare gillar detta: