Extinction Rebellion betalade 450 euro i veckan för att leda protester, visar dokument

 

https://voiceofeurope.com/2019/10/extinction-rebellion-activists-paid-450-euro-a-week-to-lead-protests-documents-reveal/

Extinction Rebellion betalar upp till 450 euro (4500 Skr) i veckan för att leda protester som har orsakat oordning och förvirring i städer i hela Storbritannien, har nya rapporter avslöjat.

Gröna extremistaktivister som arbetar för organisationen har betalats nästan 230 000 euro sedan proteströrelsen började förra hösten, rapporterar Daily Mail.

Efter den utbredda förödelse som gruppen förorsakade London i förra veckan har en konservativ parlamentsledamot uppmanat HM Revenue and Customs – Storbritanniens skatteverk – att inleda en utredning av proteströrelsens skattefrågor.

Det sägs att den yttersta vänstergruppen oroar sig för att den kan stå inför en sexsiffrig skattekostnad om de pengar de har betalat ut till aktivister, som har listats som ”utgifter”, betraktas som betalning för utfört arbete å organisationens vägnar.

Även om majoriteten av demonstrationerna för Extinction Rebellion är obetalda aktivister, hävdar journalister på Daily Mail att de har sett dokument i filer inom organisationen som bland annat visar på utgifter för 168 aktivister.

Dokumentationen har också avslöjat att Extinction Rebellion: har betalat mer än 230 000 euro sedan proteströrelsen började, att aktivister söker ”individer med högt nettovärde” för mer finansiering och att kostnaden för betalningar ökade med ”minst 45 000” euro per månad.

Under den senaste veckan av protester har mer än 1100 gröna extremaktivister arresterats.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: