Om vi ​​måste välja mellan kompromiss och folkmord, kommer vi att välja våra invånare

Det pågår ett ständigt propagandakrig för att ”rättfärdiga” de krig som blossar upp i världen. Här låter jag kurdernas befälhavare komma till tals och ge hans syn på det nyligen uppblossade kriget i Syrien med en turkisk invasion.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Turkiska-stödda syriska kämpar evakuerar en sårad kamrat nära den syriska gränsen.

Turkiskt-stödda syriska soldater evakuerar en sårad kamrat nära gränsstaden Ras al-Ain den 13 oktober

Kurdernas befärhavare förklarar varför hans styrkor äntligen är redo att samarbeta med Assad och Putin.

AV 

 | 

Världen hörde först om oss, de syriska demokratiska krafterna (SDF), mitt i kaoset i vårt lands inbördeskrig. Jag tjänar som vår befälhavare. SDF har 70 000 soldater som har kämpat mot extremitet av jihad, etniskt hat och förtryck av kvinnor sedan 2015. De har blivit en mycket disciplinerad, professionell stridskraft. De sköt aldrig en enda kula mot Turkiet. Amerikanska soldater och officerare känner oss nu väl och berömmer alltid vår effektivitet och skicklighet.

Jag har alltid sagt till våra styrkor, detta krig är vårt! Islamiska statens jihadterrorister kom till Syrien från hela världen. Vi är de som borde slåss mot dem, eftersom de har ockuperat våra länder, plundrat våra byar, dödat våra barn och förslavat våra kvinnor.

Vi förlorade 11 000 soldater, några av våra bästa kämpar och befälhavare, för att rädda vårt folk från denna allvarliga fara. Jag har också alltid instruerat våra styrkor att amerikanerna och andra allierade styrkor är våra partners, och därför bör vi alltid se till att de inte skadas.

Mitt i krigens laglöshet fastnar vi alltid med vår etik och disciplin, till skillnad från många andra icke-statliga aktörer. Vi besegrade al Qaida, vi utrotade den islamiska staten och samtidigt byggde vi ett system för bra styrning baserat på liten regering, pluralism och mångfald. Vi tillhandahöll tjänster via lokala myndigheter för araber, kurder och syriska kristna. Vi krävde en pluralistisk syrisk nationell identitet som är inkluderande för alla. Detta är vår vision för Syriens politiska framtid: decentraliserad federalism, med religionsfrihet och respekt för ömsesidiga skillnader.

De styrkor som jag befäster är nu avsedda att skydda en tredjedel av Syrien mot en invasion av Turkiet och dess jihad legosoldater. Det område i Syrien som vi försvarar har varit en säker fristad för människor som överlevde folkmord och etniska rensningar som Turkiet begick mot kurderna, syrier, assyrierna och armenierna under de senaste två århundradena.

Vi bevakar mer än 12 000 terroristfångar från Islamiska staten och bär bördan på deras radikaliserade fruar och barn. Vi skyddar också denna del av Syrien från iranska miliser.

När hela världen inte lyckades stödja oss räckte USA ut sina händer. Vi skakade hand och uppskattade dess generösa stöd. På Washingtons begäran kom vi överens om att dra tillbaka våra tunga vapen från gränsområdet med Turkiet, förstöra våra defensiva befästningar och dra tillbaka våra mest rutinerade kämpar. Turkiet skulle aldrig attackera oss så länge den amerikanska regeringen var sann mot sitt ord med oss.

Vi står nu med våra kistor nakna mot de turkiska knivarna.

President Donald Trump har lovat länge att dra tillbaka amerikanska trupper. Vi förstår och sympatiserar. Fäder vill se sina barn skratta på sina varv, älskare vill höra rösterna från sina partners som viskar till dem, alla vill gå tillbaka till sina hem.

Vi begär dock inte att amerikanska soldater ska vara i strid. Vi vet att USA inte är världens polis. Men vi vill att USA ska erkänna sin viktiga roll för att uppnå en politisk lösning för Syrien. Vi är säkra på att Washington har tillräcklig hävstångseffekt för att förmedla en hållbar fred mellan oss och Turkiet.

Vi tror på demokrati som ett kärnbegrepp, men mot bakgrund av Turkiets invasion och det existentiella hotet som dess attack utgör för våra människor, kan vi behöva ompröva våra allianser. Ryssarna och den syriska regimen har lagt fram förslag som kan rädda livet för miljoner människor som lever under vårt beskydd. Vi litar inte på deras löften. För att vara ärlig är det svårt att veta vem man ska lita på.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

3 svar

  1. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
    Det borde vi svenskar säga med.

    Gilla

Trackbacks

  1. Om vi ​​måste välja mellan kompromiss och folkmord, kommer vi att välja våra invånare – Suzie Weathers
%d bloggare gillar detta: