Rättvisa! Viktig läcka arresterad av FBI

Image result for Henry Kyle Frese

OCTOBER 10, 2019

https://thehornnews.com/justice-major-trump-leaker-arrested/

President Donald Trump-administrationen har plågas av läckor sedan presidenten tillträdde sitt ämbete – och Vita huset kämpar tillbaka.

En stor läcka inom underrättelsetjänsten som åklagare säger riktades ”av mediemedlemmar” välkomnades på onsdagen med ett par handbojor, sa Justitieministeriet.

En tjänsteman från Defense Intelligence Agency (DIA) arresterades och anklagades för att ha läckt information om sekretessbelagd underrättelse till två journalister, inklusive en reporter han träffade.

Henry Kyle Frese, 30, arresterades av FBI när han anlände till arbetet vid en DIA-anläggning i Virginia. Han anklagades för att avsiktligt ha avslöjat information om nationellt försvar.

Image result for Henry Kyle Frese

Frese, som har en topphemlig, av regeringen säkerhetsgodkänd certifierad, påstås ha fått  tillgång till minst fem sekretessbelagda rapporter och tillhandahållit topphemlig information om ett annat lands vapensystem och gett dem till reportern som han hade ett förhållande med.

Arresteringen är den senaste i en serie åtal under Trump-administrationen av regeringsmedarbetare som anklagas för att tillhandahålla icke-offentlig information till journalister.

Under 2017 lovade då riksadvokaten Jeff Sessions att ta ställning mot läckor, och Justitieministeriet har väckt åtminstone sex fall av utredning om läckage under de senaste två åren.

Image result for Henry Kyle Frese

Ingen av reportrarna identifierades med namn i domstolsdokumenten, men en analys av nyhetsartiklar och inlägg på sociala medier indikerar på att de är Amanda Macias från CNBC och Courtney Kube från NBC News. Dessa inlägg inkluderar ett foto av Macias och Frese på Instagram från 2017.

Justitiedepartementet vägrade att ge ytterligare information om den klassificerade informationen som läckte ut, men artiklarna är fokuserade på Kinas missilsystem.

Reportern, som tros vara Macias, publicerade åtta artiklar med klassificerad försvarsinformation mellan maj och juli ifjol, säger åklagare.

Image result for courtney kube

I april 2018, efter att Frese fått tillgång till en av underrättelserapporterna, skickade Marcias honom ett privat meddelande på Twitter med frågan om han skulle vara villig att prata med en annan journalist som åklagaren sa att arbetade för en annan nyhetsbyrå som ägs av samma företag, säger domstolens handlingar. Den andra journalisten tros vara Courtney Kube.

Frese svarade att han skulle hjälpa om det kunde vara till hjälp för att främja den första reporterns karriär eftersom han ville se hennes ”framsteg”, säger dokumenten.

Regeringen avlyssnade också ett samtal i september där Frese påstås läsa klassificerad nationell försvarsinformation för den andra journalisten, säger dokumenten.

Image result for john demers doj

John Demers

”Frese förrådde det förtroende som hölls av det amerikanska folket – en svek som riskerade att skada detta lands nationella säkerhet,” sade biträdande riksadvokaten John Demers, som leder Justitiedepartementets nationella säkerhetsavdelning.

Federala utredare tror att Frese ”tog order från mediemedlemmarna” eftersom han sökte efter underrättelsedokumenten som fanns utanför hans expertområde, uppger Alan Kohler, specialagenten som ansvarar för kontraspionaget vid FBI:s fältkontor i Washington.

Image result for g. zachary terwilliger

G. Zachary Terwilliger

Även om tjänstemän inte skulle utesluta möjligheten att väcka straffrättsliga anklagelser mot journalisterna, sade den högsta åklagaren vars ämbete bedriver fallet att utredarna är ”fokuserade på läckan, inte journalisten”.

Frese var inblandad i ”ömkligt och kriminellt uppförande på bekostnad av vårt land”, säger G. Zachary Terwilliger, US-advokat för Eastern District of Virginia. Han sa att Freses beteende var ”inte osjälviskt eller heroiskt, det är kriminellt.”

Det var inte direkt klart om Frese hade en advokat som kunde kommentera för hans räkning. Ett meddelande kvar på Frese mobiltelefon besvarades inte omedelbart. Frese förväntas göra en första inställelse i den federala domstolen i Virginia nu på torsdagen.

Representanter för CNBC, NBC News och Defense Intelligence Agency svarade inte omedelbart på begäran om kommentar.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: