Nyligen avklassificerade amerikanska regeringsdokument: Väst stödde skapandet av ISIS

Image result for isis

By Washington’s Blog
Global Research, October 04, 2019

Washington’s Blog 24 May 2015

Judicial Watch har – under många år – erhållit känsliga amerikanska regeringsdokument genom fri informationsbegäran och stämningar.

Regeringen har precis lagt fram handlingar till Judicial Watch som svar på en anhållan om informationsfrihet som visar att väst har länge stött ISIS. Dokumenten skrevs av det amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA) den 12 augusti 2012 … flera år innan ISIS inträdde på världsscenen.

Här är skärmdumpar från dokumenten. Vi har markerat de relevanta delarna i gult:

ISIS1

B. Salafister, Muslimska Brödraskapet och Al Quaida är de främsta krafterna som driver på otryggheten i Syrien

C. Väst, Gulf-staterna och Turkiet stöder oppositionen, medan Ryssland, Kina och Iran stöder regimen.

ISIS 2

utbilda dem på den irakiska sidan, förutom att hantera flyktingar (Syrien)

C. Om situationen uppenbarar sig finns det en möjlighet att utöva ett deklarerat eller odeklarerat salafistiskt furstendöme i det ostliga Syrien (Hasaka och der Zor), och det är exakt vad stödmakterna till oppositionen vill ha för att isolera den syriska regimen, som de anser är det strategiska djupet för shia-expansionen (Irak och Iran).

D. Försämringen av situationen har stora konsekvenser för den irakiska situationen och är som följer:

–1 Detta skapar en idealisk atmosfär för al Qaida att återvända till sina gamla hålor i Mosul och Ramadi och kommer att ge dem ett förnyat momentum under förutsättningen av att frigöra jihad bland sunnier i Irak och Syrien, och resten av sunnierna i arabvärlden som de finner som sina fiender, ISIS kan också utlysa en islamisk stat genom sin förening med andra terroristorganisationer i Irak och Syrien, vilket kommer att skapa allvarlig fara när det gäller ett förenande av Irak och skyddet av dess territorium.

Ja, du läste det korrekt:

… det finns möjlighet att upprätta ett deklarerat eller odeklarerat salafistiskt furstendöme i östra Syrien (Hasaka och Der Zor), och det är exakt vad stödmakterna till oppositionen vill ha för att isolera den syriska regimen …

Med andra ord, makterna som stöder den syriska oppositionen – Väst, våra Gulf-allierade och Turkiet ville ha ett islamiskt kalifat för att utmana den syriska presidenten Assad.

Visst, de bästa amerikanska generalerna – och vice president Joe Biden – har sagt att USA:s närmaste allierade stödjer ISIS. Och amerikanska medier genom mainstream har begärt ett direkt stöd för ISIS.

Men de avklassificerade DIA-dokumenten visar att USA och Väst stödde ISIS redan från dess början … som ett sätt att isolera den syriska regeringen. Och se detta.

Det här är en stor sak. En före detta brittisk armé och metropolitisk polis inom underrättelsetjänsten för terrorism och en före detta MI5-officer bekräftar att de nyligen släppta dokumenten är ”smoking gun”.

Det här är en kaotisk situation som det tog lång tid att förverkliga: https://washingtonsblog.com/2012/07/false-flags-in-syria.html

I den här videon medger Hillary Clinton att den amerikanska regeringen skapade och finansierade Al-Qaida för att bekämpa Sovjetunionen.

 

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

4 svar

 1. Används svenska vapen mot kurderna? Sverige har tiodubblat vapenexporten till Turkiet på 5 år.
  https://www.globalpolitics.se/anvandes-svenska-vapen-mot-kurderna-sverige-har-tiodubblat-vapenexporten-till-turkiet-pa-5-ar/

  Israel enda landet som inte fördömer Turkiets syriska folkrättsbrott. Mossad + CIA bakom ISIS
  http://www.whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/2359.html

  Gilla

 2. Turkiet och familjen Erdogan gjorde stora pengar på IS stulna olja. Erdogans son var ledare för transport och försäljning av IS olja till Europa och värden genom Ukraina, Ryssland-Krim, Rumänien, Albanien….
  ”Clinton gänget” gjorde enorma pengar på kriget i Mellanöstern för övrigt.
  ”Vita hjälmar” och ”läkare utan gränser” sysslade med organ stölder och mord!!!- det fanns massor videor som de själva presenterade som hjälp insatser, men de tar oss alla för idioter och i video-snuttar vad detaljer om hur de lägger skrikande syriska barn på bord, ställer metall behållare under kroppar för att skära bort organ från fortfarande levande barn /människor och mörkhåriga gubbar, som slaktare håller de fast vid proceduren.
  Israel och Turkiet var huvud aktörer för sadistiska och avskyvärda organstölder. Turkiet kommer så pass på smaken av blodpengar att de började droga europeiska turister som de valde. lägga de på sjukhus, och meddela att de dog där av plötsliga åkommor, sedan när döda kropparna levererats till respektive länder upptäcktes att kropparna saknade organ (engelska turister även hade nästintill alla viktiga organ bortopererade), unga människor som passade till beställningar var mördade på turkiska sjukhus och organ stulna. Man borde slutta resa från Europa och Norden till Turkiet – där barbariska förbrytelser just nu försiggår i skuggan av krig och flykting strömmar.

  Gilla

  • Just därför man upptäcker att den svenska självutnämnda ”eliten” av skådisar, clowner, rövslickare hos div. miljonärer som Bindefeld – hela den inne beundrar klubben av degraderade och verklighetsbedövade hjärndöda skaran av korrupta talanglösa och som har sina karriärer eller ”kändisskap” skapad av att vara en i debil-gänget… reste för fest till Israel… sponsrade av Bindefeld …. där förmåner och skattepengar genom fifflande rinner in… för att göra de ännu rikare och dum-media skapar PR för idioter….

   Gilla

%d bloggare gillar detta: