120 års klimatskräck: Global nedkylning, global uppvärmning och nu klimatförändring

Till alla er som fortfarande tror på ”global uppvärmning” och Greta-effekten ska ta sig en titt på vad som sagts och gjorts under ett tidsperspektiv om 1885 – 2019 (alltså 120 år), och inse att ni är grundlurade.  Alla andra kan ta det som ett bevis av fakta – om hur det gestaltat sig i verkligheten.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

2019-10-10

http://humansarefree.com/2019/10/120-years-of-climate-scares-global.html?lm=61568b9bf41488a3caeca28bd791f521&ls1=8fbe41eec6ca05bb17e3a778985302b415ba7048&ls2=ae52def4047b28e6db9f70c188470615aa128943229cf8be57252b8032978d4f

Forskare som söker finansiering och journalister som som söker läsare håller med: panik säljer.

 

”Global nedkylning kommer att döda oss alla!” ”Nej, vänta: global uppvärmning kommer att döda oss alla!”

Allt som saknas är ett fram och tillbaka av ”Du håller käften!” ”Det är reserverat för dem som tvivlar på behovet av panik.

Och nu när världen varken har frusit fast eller förintats i lågor är det ”klimatförändringar” – du vet, för alla kommer att vara överens om klimatförändringar. Klimatet har förändrats sedan de första dagarna på vår planet, miljoner år innan människor till och med existerade, och det kommer att fortsätta att förändras på obestämd tid, eftersom det är vad klimatet gör.

Här är kärnan i en fantastisk kronologi från de senaste 120 år av skrämseln om klimatet, sammansatt av butnowyouknow.net och publicerat av den uppskattade Anthony WattsWattsupwiththat, som uppdaterar den till nutid. Den är verkligen förbluffande:

1895  –  Geologer tror att  världen kan frysas igen  –  New York Times, februari 1895

1902  – ”Försvinnande glaciärer … försämras långsamt, med en beständighet som betyder på deras slutliga förintelse … vetenskapligt faktum … säkert försvinner.” –  Los Angeles Times

1912  –  Professor Schmidt varnar oss för en inkräktande istid  –  New York Times, oktober 1912

1923  – ”Forskare säger att arktisk is kommer att utplåna Canada” – Professor Gregory från Yale University, amerikansk representant för Pan-Pacific Science Congress, –  Chicago Tribune

1923  – ”Upptäckterna av förändringar i solvärmen och glaciärernas dragning söderut under de senaste åren har gett upphov till antaganden om att en ny istid är möjlig” –  Washington Post

1924  –  MacMillan rapporterar tecken på ny istid  –  New York Times, 18 september 1924

1929  – ”De flesta geologer tror att världen blir varmare och att den kommer att fortsätta att bli varmare” –  Los Angeles Times , Kommer en annan istid?

1932  – ”Om dessa saker är sanna, är det därför uppenbart att vi bara måste spilla på en istid” –  The Atlantic  magazine,  This Cold, Cold World

1933  –  Amerikas längsta varma period sedan 1776; Temperaturlinjen registrerar en 25-årig ökning  –  New York Times, 27 mars 1933

1933  – ”… vidsträckt och ihållande tendens till varmare väder … Förändras vårt klimat?” –  Federal Weather Bureau  ”Månadsvis vädergranskning.”

1938  – Global uppvärmning, orsakad av att människan värmer upp planeten med koldioxid, ”kommer sannolikt att vara gynnsam för mänskligheten på flera sätt, förutom att tillhandahålla värme och kraft.” – Quarterly Journal of the  Royal Meteorological Society

1938  – ”Experters pussel över 20 års kvicksilverökning … Chicago är i främsta rankningen av tusentals städer utanför världen som har påverkats av en mystisk trend mot varmare klimat under de senaste två decennierna” –  Chicago Tribune

1939  – ”Gaffers som hävdar att vintrarna var hårdare när de var pojkar har helt rätt … meteorologer har ingen tvekan om att världen åtminstone för tillfället blir varmare” –  Washington Post

1952  – ”… vi har lärt oss att världen har blivit varmare under det senaste halva seklet” –  New York Times, 10 augusti 1962

1954  – ”… vintrarna blir mildare, somrarna torrare. Glaciärer avtar, öknar växer ”-  US News and World Report

1954  –  Klimat – värmen kan avta  –  Fortune Magazine

1959  – ”Arctic Findings in Specific Support Theory of Rising Global Temperature” –  New York Times

1969  – ”… den arktiska packisen isar och havet vid Nordpolen kan bli ett öppet hav inom ett decennium eller två” –  New York Times, 20 februari 1969

1969  – ”Om jag var en spelare skulle jag till och med spela om pengar som att England inte kommer att existera år 2000 ″ –  Paul Ehrlich  (medan han nu förutspår en undergång pga den globala uppvärmningen, får detta citat bara ett hederligt omnämnande, eftersom han talade om sin galna rädsla för överbefolkning)

1970  – ”… ta ett bra grepp om dina avlägsna släktingar, hatare av kallt väder – det värsta kan komma att ske … det finns ingen lättnad i sikte” –  Washington Post

1974  – Global nedkylning under de senaste fyrtio åren –  Time Magazine

1974  – ”Klimatologiska kassandras blir allt mer oroande, för väderavvikelserna de studerar kan vara en föregångare från en annan istid” – Washington Post

1974  – ”När det gäller den nuvarande kyltrenden har ett antal ledande klimatologer dragit slutsatsen att det är väldigt dåliga nyheter” –   Magasinet Fortune , som vann en Science Writing Award från American Institute of Physics för sin analys om faran.

1974  – ”… fakta om den nuvarande klimatförändringen är sådana att de mest optimistiska experterna skulle tilldela med nästan säkerhet till större missväxt… massdödsfall genom svält, och antagligen anarki och våld” –  New York Times

Cassandras blir allt mer oroliga, för väderavvikelserna de studerar kan vara en föregångare från en annan istid

1975  –  Forskare funderar på varför världens klimat förändras; En stor kylning som allmänt anses vara oundviklig  –  New York Times, 21 maj 1975

1975  – ”Hotet om en ny istid måste nu stå vid sidan av kärnkrig som en sannolik källa till grossistdöd och elände för mänskligheten” Nigel Calder, redaktör,  New Scientist  Magazine, i en artikel i International Wildlife Magazine

1976  – ”Även amerikanska gårdar kan drabbas av svalnande trend” –  US News and World Report

1981  – Global uppvärmning – ”av en nästan aldrig tidigare skådad storlek” – New York Times

1988  – Jag skulle vilja dra tre huvudsakliga slutsatser. Nummer ett, jorden är varmare 1988 än någon gång i historien visar instrumentella mätningar. Nummer två är den globala uppvärmningen nu tillräckligt stor för att vi med en hög grad av förtroende kan tillskriva en orsak och effekt i förhållandet till växthuseffekten. Och nummer tre visar våra datorklimatsimuleringar att växthuseffekten redan är tillräckligt stor för att börja påverka sannolikheten för extrema händelser som sommarvärmevågor. –  Jim Hansen ,  juni 1988 vittnesbörd  inför kongressen, se  Hansen senare citat  och Hansens överordnade invändning  för sammanhang.

1989  – ”Å ena sidan är vi som forskare etiskt bundna till den vetenskapliga metoden, i själva verket lovar att säga sanningen, hela sanningen och ingenting annat än – vilket innebär att vi måste inkludera alla tvivel, varningar,om, men och ifall.

Å andra sidan är vi inte bara forskare utan också människor. Och som de flesta människor skulle vi vilja se världen som en bättre plats, som i detta sammanhang översätter vårt arbete för att minska risken för potentiellt katastrofala klimatförändringar. För att göra det måste vi få lite bredare stöd, för att fånga allmänhetens fantasi. Det innebär naturligtvis att vi måste få massor av mediatäckning. 

Så vi måste bjuda på läskiga scenarier, göra förenklade, dramatiska uttalanden och nämna så lite tvivel vi kan. Denna ”dubbla etiska bindning” som vi ofta befinner oss i kan inte lösas med någon formel. Var och en av oss måste bestämma vad rätt balans är mellan att vara effektiv och att vara ärlig. Jag hoppas att det innebär att vi är båda. ”-  Stephen Schneider , huvudförfattare till Intergo Governmental Panel on Climate Change, Discover  magazine, oktober 1989

1990 – ”Vi måste köra den globala uppvärmningsfrågan. Även om teorin om den globala uppvärmningen är fel, kommer vi att göra rätt sak – när det gäller ekonomisk politik och miljöpolitik ”– Senator Timothy Wirth

The actual Global Warming Advocates' chart, overlayed on the "climate change" hysterics of the past 120 years. Not only is it clear that they take any change and claim it's going to go on forever and kill everyone, but notice that they often get the trend wrong...

1992 höll Romklubben en möte i Rio där man bestämde att klimatet skulle bli en politisk fråga. 

 

1993  – ”Den globala klimatförändringen kan förändra temperatur- och nederbördsmönster, fruktar många forskare, med osäkra konsekvenser för jordbruket.” –  US News and World Report

1998  – Oavsett om vetenskapen [om global uppvärmning] är falskt. . . klimatförändringar [ger] den största möjligheten att åstadkomma rättvisa och jämlikhet i världen. ”–Christine Stewart, canadensisk miljöminister,  Calgary Herald , 1998

2001  – ”Forskare tvivlar inte längre på att den globala uppvärmningen sker och nästan ingen ifrågasätter det faktum att människor är åtminstone delvis ansvariga.” –  Time Magazine, måndag 9 april 2001 

2003  – Betoning på extrema scenarier kan ha varit lämpligt vid en tidpunkt då allmänheten och beslutsfattare var relativt omedvetna om den globala uppvärmningsfrågan, och energikällor som ”synliga bränslen”, skifferolja och tjärsand fick stark hänsyn”-  Jim Hansen , NASA: s aktiva globala uppvärmning,  kan vi använda den globala uppvärmningstidsbomben? 2003 

Next time you see the usual "global warming" chart, look carefully: it is in tiny fractions of one degree. The ENTIRE global warming is less than six tenths of one degree. Here is the Global Warming Advocates' own chart, rendered in actual degrees like sane people use. I was going to use 0-100 like a thermometer, but you end up with almost a flat line, so I HELPED the Climate Change side by making the temperature range much narrower.

2006  – ”Jag tror att det är lämpligt att ha en överrepresentation av faktiska presentationer om hur farligt det är, som man har predikat för att öppna allmänheten till att lyssna på vad lösningarna är och hur hoppfullt det är, kommer vi att lösa denna kris. ”- Al Gore,  tidningen Grist, maj 2006 

2006  – ”Det är inte en debatt om jorden har värmts under det senaste århundradet. Jorden värmer eller kyls alltid, åtminstone några tiondelar av en grad … ”- Richard S. Lindzen , Alfred P. Sloan  professor i meteorologi  vid  MIT 

2006  – ”Det vi i grunden har glömt är enkel grundskolevetenskap. Klimatet förändras alltid. Det är alltid … värmer eller kyler, det är aldrig stabilt. Och om det vore stabilt skulle det faktiskt vara vetenskapligt intressant eftersom det skulle vara första gången på fyra och en halv miljard år. ”- Philip Stott , emeritusprofessor i biogeografi vid  University of London 

2006  – ”Sedan 1895 har media växlat mellan global medkylning och uppvärmningsskräck under fyra separata och ibland överlappande tidsperioder. Från 1895 till 1930-talet trampade medierna under en kommande istid. Från sena 1920-talet till 1960-talet varnade de för global uppvärmning. Från 1950-talet till 1970-talet varnade de oss igen för en kommande istid. Detta gör den moderna globala uppvärmningen till det fjärde godsets fjärde försök att främja motsatt rädsla för klimatförändringar under de senaste 100 åren. ”- Senator James Inhofe , måndag 25 september 2006

2007 – ”Jag höll ett föredrag nyligen (om fall av global uppvärmning) och tre medlemmar av den kanadensiska regeringen, miljökabinettet, kom upp efteråt och sa: ‘Vi håller med dig, men det är inte värt våra jobb att säga någonting.’ Så det som skapas är en enorm industri med miljarder dollar av statliga pengar och människors jobb är beroende av dem. ”-  Dr. Tim Ball , Coast-to-Coast, 6 februari 2007 

2008  – ”Hansen blev aldrig förvirrad trots att han kränkte NASA:s officiella byråposition för klimatprognoser (dvs. vi visste inte tillräckligt för att förutse klimatförändringar eller mänsklighetens effekt på det). Hansen generade således NASA genom att komma med sina påståenden om global uppvärmning 1988 i sitt vittnesmål inför kongressen. ”-  Dr. John S. Theon , pensionerad  chef för forskningsprogrammet för klimatprocesser  vid NASA , se ovan för Hansen-citat

Avsnitt uppdaterat av Anthony:

  • 2009  –  Klimatförändringar: smältande is leder till våg av naturkatastrofer.  Forskare vid en konferens i London nästa vecka kommer att varna för jordbävningar, laviner och vulkanutbrott när atmosfären värms upp och geologin förändras. Till och med Storbritannien kan bli utsatt för tsunamier – ”Det är inte bara hav och atmosfär som konspirerar mot oss, vilket ger bakningstemperaturer, kraftigare stormar och översvämningar, men jordskorpan under våra fötter verkar sannolikt också gå med” –  Professor Bill McGuire , chef för Benfield Hazard Research Centre, vid University College London, –  The Guardian, september 2009 .

 

2010  –  Hur global uppvärmning ser ut.  Det var mer än 5 ° C varmare än klimatologi i Östeuropa inklusive Moskva. Det fanns ett område i östra Asien som var på samma sätt ovanligt varmt. Den östra delen av Förenta staterna var ovanligt varm, men inte till graden av hotspots i Eurasien. James Hansen  –  NASA GISS, 11 augusti 2010 .

2011  –  Vart gick global uppvärmning?  ”I Washington har” klimatförändringar ”blivit en blixt, det är ett ord med fem bokstäver,” sa  Andrew J. Hoffman , chef för University of Michigan’s Erb Institute for Sustainable Development. –  New York Times, 15 oktober 2011.

2012  –  Global uppvärmning nära att bli irreversibel-forskare.  ”Det här är det kritiska decenniet. Om vi ​​inte får kurvorna att vända under det här decenniet kommer vi att korsa de linjerna, ”säger  Will Steffen , verkställande direktör för Australian National Universitys klimatförändringsinstitut, och talar på en konferens i London. Reuters, 26 mars 2012

2013  – Den  globala uppvärmningen ”beviset” förångas.   Orkansäsongen 2013 slutade precis som ett av de fem tystaste åren sedan 1960. Men förvänta dig inte att någon som pekade på fjolårets orkaner som ”bevis” på behovet av att agera mot den globala uppvärmningen ber om ursäkt; warmisterna fungerar inte så. New York Post, 5 december 2013

2014   –  Klimatförändringar: Det är ännu värre än vi trodde.  För fem år sedan målade den sista rapporten från klimatförändringspanelen en dyster bild av vår planets framtid. När klimatforskare samlar bevis för nästa rapport, som kommer att läggas ut 2014, ger Michael Le Page sju skäl till varför sakerna ser ännu mörkare ut. – Ny forskare  (odaterad 2014)Kategorier:klimatet, Naturen, naturförstöring, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. DEN PÅGÅENDE KOGNITIVA KOLLAPSEN – http://blueshift.nu/den-pagaende-kognitiva-kollapsen/
    – Måhända visste Hollywood något om framtiden, när de börjar massproducera filmer och TV-serier, på premissen av en nation av zombier? !!!!

    – det var filmserie under 1984-86 om lobotomerade samhällen globalt som byggde vädermöllor för att få elektricitet på ”naturenligt” sätt och förvandlades till medeltida slavläger … och som blev förbjuden sedan av SVT, då det var precis den läge med miljö falska gudar MP och NWO som vi befinner oss nu var uppvisad – inblick till framtida galen verk… där vi befinner oss nu!!! och NWO planerade framtid med kannibalism och zombie slavar som tydligen blir civilisationens död för alla som rik som fattig – satanism

    Gilla

%d bloggare gillar detta: