Exklusivt: Obamas Deep State-band till italienarna når dagsljuset


De nyligen avskedade topparna av italienska spioner var troligen relaterade till Obama och en komplott för att binda kandidat och president Trump vid en Hillary-e-skandal. Vi rapporterade om detta redan i maj och nu verkar det som om denna historia äntligen når dagsljuset!

Image result for premiärminister conteI maj bad den italienska premiärministern Conte om att fyra av de högsta underrättelsetjänstemännen skulle avskedas efter hans samtal med president Donald Trump.

Därefter rapporterades att de nyligen avskedat dessa bästa italienska underrättelseministrarna från sina positioner som toppmän inom regeringen efter att de hade avslöjats.

Vår berättelse började i januari 2017 när Computer World skrev om påstådda brott som begåtts av italienska Giulio Occhionero:

Image result for Giulio Occhionero:Giulio Occhionero och hans syster Francesca Maria arresterades på tisdagen för vad som verkar vara det största och högst profilerade hackningen av institutionella konton och företagskonton som någonsin har rapporterats i Italien.

Syskonen har planterat Pyramid Eye fjärråtkomst, en Trojan, på datorer med en spjutfiskningsteknik under flera år, stod det i arresteringsordern.

De attackerade minst 18 000 högprofilerade mål, inklusive de tidigare premiärministrarna Matteo Renzi och Mario Monti, Europeiska centralbankens president Mario Draghi, samt anställda och chefer för olika ministerier inklusive inrikes frågor, finansministeriet, finans och utbildning.

Men Giulio Occhionero hävdade att han och hans syster, Francesca Maria, var inrättade. Ett stycke som rapporterats av Frederico Punzi  i Atlantico, noterar att de förnekar anklagelserna och mer:

Occhionero klagade till åklagaren i Perugia och skrev till den amerikanska kongressen och FBI. Det finns faktiskt ett antal motsägelser och misstänkta omständigheter i fallet.

Occhionero tillhandahöll brevet där han hävdar att han skickade det till den amerikanska kongressen och FBI: Brevet kan läsas på  länken här nedanför

https://www.neonrevolt.com/2019/05/24/operation-charlemagne-the-silent-ones-and-eyepyramid-italys-role-in-framing-trump-spygate-qanon-greatawakening-neonrevolt/

Occhionero hävdar och det rapporteras att:

Medlemmar av italiensk underrättelse kontaktades av Hillary Clinton, Obama-administrationen och Deep State för att inrama Trump genom att PLANTA EVIDENCE på amerikanska servrar med avsikt att tvinga Trump att avgå från sitt ämbete.

Med andra ord, medlemmar av italiensk underrättelse hittade ett mål i Occhionero, en republikansk-sympatisör som hade två servrar för sitt företag, Westland Securities, beläget i Amerika. Den ena fanns i Washington State och den andra i West Virginia.

Planen var att italiensk intelligens skulle hacka dessa servrar, plantera klassificerade e-postmeddelanden från Hillarys servrar i dessa servrar på amerikansk mark och sedan varna FBI.

FBI skulle sedan göra räder mot dessa platser, ”upptäcka” dessa e-postmeddelanden, undersöka, och koppla dessa servrar till Trump …

Och sedan tvinga Trump att avgå.

Occhionero tror att Obama och den tidigare ledaren för Italien, Matteo Renzi, arbetade tillsammans om denna plan och han ger rapporter om deras möten i Italien före valet 2016 och i början av 2017.

Det finns nu rykten om att den italienska regeringen har täckt sitt engagemang för att spionera på kandidat Trumps team och ansträngningar för att plantera in information på Occhioneros servrar genom att märka handlingarna som statshemligheter. Occhionero och hans syster har undersökts (och är för närvarande) för Art. 256 i den italienska strafflagen; kopplad till handlingen om kunskap / innehav av handlingar som omfattas av ”statlig sekretessklassificering”.

Så här täckte Renzi-regeringen det. Det är inte heller första gången detta inträffar.

Vad man ska veta om den italienska premiärministern Matteo Renzis besök i Vita huset

BY KATE SAMUELSON 

 

Den röda mattan rullas ut av Vita huset på tisdag för att välkomna den italienska premiärministern Matteo Renzi, som träffar president Barack Obama på den sista statliga middagen som han är värd för.

Många detaljer angående den högprofilerade statliga middagen förblir inslagen, men det som är uppenbart är vikten av USA:s / italienska förhållande till de båda politiska ledarna. Här är de viktigaste sakerna man bör känna till om Renzis besök i Vita huset:

1. Den italienska premiärministern står inför en avgörande folkomröstning

Renzi träffade Obama mindre än två månader innan en kritisk folkomröstning som kommer att avgöra deras öde som ledare, på samma sätt som den tidigare brittiske premiärministern David Cameron träffade den amerikanske presidenten inför EU-folkomröstningen i juni.

Italienarna röstar den 4 december om Renzis förslag att ändra den italienska konstitutionen och urvattna den italienska senatens makt och storlek. Om Renzi inte säkrar en seger för sina konstitutionella förändringar, har han meddelat att han kommer att avgå – även om han under de senaste veckorna har avböjt att upprepa detta löfte.

Om han avgår, kan det få större konsekvenser för Europeiska unionen, rapporterar Euro News, ”eftersom det skulle öppna dörren för möjligheten att den euroskeptiska Femstjärnerörelsen kommer till makten, vilka inte har gjort någon hemlighet av att vilja hålla en folkomröstning om att Italien ska lämnar euron”.

Även om många har citerat de föreslagna reformerna som en positiv förändring för landet, inklusive den amerikanska ambassadören i Rom, tyder opinionsundersökningar nyligen på att Renzi inte kommer att bli framgångsrik. Även om Obama inte kommer att uttala sina åsikter om folkomröstningen öppet, kommer hans stöd att förstås och denna middag kan hjälpa Renzis chanser. Som sagt är det värt att komma ihåg att Obamas medling inför ”Brexit” -kampanjen gav inte Cameron den seger han ville ha.

2. Renzi och Obama har en nära relation

Renzi har beskrivits som Justin Trudeau i Italien och delar ett liknande band med presidenten till den canadensiska premiärministern.

Renzi har varit en av Europas mest högröstade anhängare av frihandelsavtalens förkämpar tillsammans med Obama, som kallade Renzi ”en ledande röst i Europa”, efter ett Vita husmöte med den italienska politikern ifjol. ”Jag har varit mycket imponerad av energin och visionen och de reformer som han strävar efter för att släppa loss det italienska folket och den italienska ekonomin,” sade han, rapporterade Washington Post vid den här tiden.

Den italienska premiärministern har använt Obamas tidigare kampanjchef Jim Messina i sin folkomröstningskamp, och han var den förste europeiske ledaren som stöttade Hillary Clinton för Vita huset.

Renzis uppgång har också paralleller till Obama. I en TIME-artikel med namnet Har Italiens vänster hittat sin egen Obama?, som publicerades i februari 2009 jämförde tidningen de två ledarna och avslöjade att ”i [Renzis] primärkrig körde han en klassisk gräsrotskampanj med Internet, Facebook och andra taktiker dragna från Obamas framgångsrika presidentvalskampanj”.

3. Banden mellan Italien och USA stärks

Även om den tyska kanslern Angela Merkel förmodligen förblir Obamas närmaste allierade i Europa, fortsätter förhållandet mellan Italien och USA att stärkas, särskilt när det gäller Libyen och anti-ISIS-ansträngningar.

Renzi har tillåtit den amerikanska militären att använda italienska baser för attacker i Libyen, och först i förra veckan tillkännagav Rom att man anslutit sig till en ny Nato-styrka i Östeuropa som har gjort Ryssland upprörd och betraktas med misstänksamhet av Italiens vänster, rapporterar Reuters.

”Italien är en nyckelmedlem i vår mot-ISIL-koalition,” sade Vita husets presssekreterare Josh Earnest till journalister på måndagen, rapporterar Politico. ”Earnest sa att Italien har en” viktig roll för att försöka hjälpa sina europeiska partners att konfrontera migrationskrisen ”, och han nämnde också landets” speciella relation ”till Libyen och insatser i Syrien,” fortsatte rapporten.

4. Alla stopp dras ut vid statsmiddagen

Vita huset ställer upp med en ganska stor festmiddag för den italienska ledaren. Maten tillagas av den amerikanske kocken Mario Batali, som är känd för sitt italienskt-inspirerade kök. Även om menyn inte har avslöjats, berättade tjänstemän till New York Times att de 500 gästerna kunde förvänta sig ”traditionella italienska rätter som har kommit in i amerikansk mat”. Underhållningen kommer att tillhandahållas av sångaren Gwen Stefani (vars far är italiensk-amerikansk) och Guardian beskrev händelsen som en ”starkt förväntad … glamorös affär.”

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

1 svar

Trackbacks

  1. Exklusivt: Obamas Deep State-band till italienarna når dagsljuset — Bakom kulisserna – Life, Death and all between
%d bloggare gillar detta: