Världens första flygplan – tillverkat av hampa och drivs på hampolja – är 10 gånger starkare än stål

Hempearth, det kanadensiska cannabisföretaget, har designat världens första plan tillverkat och drivet av hampa – den icke-psykoaktiva medlemmen av cannabisfamiljen som är tio gånger starkare än stål. Intressant nog är allt från sätena, vingarna, planväggarna och till och med kuddarna är gjorda av hampa. Flygplanet, med en vingbredd på 36 fot (ca 11 m), kan rymma en pilot och fyra passagerare. Vad mer? Den körs helt på 100 % hampolja!

Hampa är lättare än traditionella flyg- och rymdmaterial (som aluminium och glasfiber) och kräver därför mycket mindre bränsle för att nå en hög höjd. Det viktigaste är att hampa är giftfritt, hållbart, kräver mycket mindre vatten och mark för att odla än bomull, och jämfört med stål eller kolfiber har det nästan ingen miljöpåverkan.

Hempearth VD Derek Kesek säger:

”Detta planprojekt är vårt första experiment med industriell hampa och vi planerar att utforska många andra användningsområden. När vi har upprättat strukturella tester och information från detta projekt kommer vi att tillämpa den på andra konstruktions-former. Detta är den typ av framtid som vi alla vill ha här på jorden. Himlen kanske inte är gränsen”.

Hempearth utvecklar också hampkompositer i Montreal, vilket skulle kunna ersätta allt glasfiber inom luftfart och andra industrier – till exempel byggande. Det avslöjade nyligen Dupont eftersom de ” inte och aldrig kommer att underteckna eller arbeta med fascistiska företag som är förknippade med militären, The Rockefellers, The Rothchilds och eller Military Industrial Complex”.

”Jag bygger saker organiskt och tar en sak åt gången,” tillägger Kesek. ”Richard Branson är min största inspiration eftersom han visar att det inte är affärer som vanligt längre: om du vill ha något så får du det.”

När det första hampplanet är avslutat, kommer dess första flygning att ske vid The Wright Brother’s Memorial i Kitty Hawk North Carolina – flygfödelsens födelseplats.Kategorier:Rymden, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: