Greta Thunberg, tillsammans med 15 andra ungdomar har stämt Frankrike, Tyskland, Brasilien, Turkiet och Argentina

Det har vi inte hört något om i svenska medier! Råkade komma in på detta av en händelse – liksom så mycket annat som inte ska berättas.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Frankrikes president blir rasande av att Greta stämmer Frankrike, Tyskland för klimatet … Men lämnar Kina och USA utanför.

Frankrikes president Emmanuel Macron blev rasande när Greta Thunberg, den 16-åriga klimataktivisten, lämnade in ett lagligt klagomål som anklagade fem länder för passivitet mot global uppvärmning i strid med den 30 år gamla FN-konventionen om ett barns rättigheter (UN Convention on the Rights of a Child), tillsammans med 15 andra barn från olika nationer. De anklagade länderna är Tyskland, Frankrike, Brasilien, Argentina och Turkiet.

Efter att ha spelat översittare i FN och anklagat dem för att ”stjäla hennes barndom” på måndag, tweetade Thunberg ”I dag klockan 11:30 lämnade jag och 15 andra barn från hela världen ett lagligt klagomål mot 5 nationer angående klimatkrisen genom FN:s konvention om barnets rättigheter”.

Greta Thunberg, tillsammans med 15 barn anklagar länder för koldioxidföroreningar

Thunbergs klagomål uppmanar länder som har ratificerat FN-fördraget, men – enligt henne – inte har upprätthållit sina skyldigheter. Och igen, sa hon ingenting om föroreningar från Kina eller Indien.

Som svar på den svenska aktivisten sade den franske presidenten Emmanuel Macron till Europe1 att ståndpunkten var ”mycket radikal” och sannolikt med avsikt att ”motverka samhällen.”Kategorier:klimatet, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

5 svar

 1. Clinton-Soros sionist gänget återskapar barns korståg och den nya medeltiden samt Inkvisition där barn fått peka på dem de vill hämnas med anklagelser som ”häxor” – vad är detta med svenska media drag och sekt politiker. Hur längre skall vi tåla sådana idiotier…. Stoppa Greta och placera på mental sjukhus för diagnosen – och dessa snorungar borde åtalas och straffas för bedrägerier samman med deras handledare….

  Gilla

 2. Koldioxid en förorening??? En av många anledningar till att de borde vara i skolan …

  Gillad av 1 person

 3. Det här barnet med sina olika diagnoser på störningar är ju ett bisarrt exempel på hur man utnyttjar alla sorters metoder för att skapa oro i världen. Det märkliga är att hennes föräldrar tillhandahåller henne som ikon för denna beklämmande masspsykos som uppenbarligen regisseras och finansieras av krafter som arbetar för The New World Order.

  Gilla

  • Ja vad ska man säga
   Varför behöver inte hon gå i skolan
   som alla andra
   Greta och 15 andra barn har tydligen
   anklagat en del länder för att inte leva upp till en bra miljö
   Asien nämner hon inte
   Varför
   Ska man vara trovärdig så borde man
   inte ena dan åka båț till USA och 4 dagar senare flyga till Canada

   Gilla

%d bloggare gillar detta: