FBI sprängde omfattande fentanyl-ring inom Departementet för konsument- och regleringsfrågor

SEPTEMBER 30, 2019
Matt Agorist
https://www.activistpost.com/2019/09/fbi-busts-massive-fentanyl-ring-running-out-of-dept-of-consumer-and-regulatory-affairs-in-d-c.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=08727e4fd2-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-08727e4fd2-388317605

FBI-agenter slog till mot en statlig myndighet i förra veckan för att ut utföra en undersökningsorder som letade efter bevis på en fentanyl-narkotikaring. Under räden mot Departementet för konsument- och lagstiftningsfrågor, fann FBI-agenterna fentanylen de letade efter och upptäckte en omfattande heroin- och fentanylring som utgick från regeringsbyggnaden bara några meter från en grundskola.

Enligt utredarna upptäckte man att undercover-agenten Darrell Marcellus Pope som driver en massiv drogring där fentanyl och heroin till ett värde av tusentals dollar såldes. FBI rapporterade att drogringen sträckte sig över flera stater, allt från Woodbridge i Virginia till Washington DC och vidare till Popes Clinton-hem i Maryland.

Enligt domstolsdokument ”observerades Pope utanför sin kontorsbyggnad till fots när han gick upp för att möta” en hemlig tjänsteman. Vid flera tillfällen sålde Pope till detektiven varierande mängder fentanyl eller heroin – vissa transaktioner var så små som två gram, och andra var så stora som 30 gram, säger ett vittne under ed.

NBC4 reports:

Operationen anställde förare som regelbundet körde från Prince William County till Washington DC för att köpa droger av Pope, uppger domstolsdokument. Läkemedlen såldes för 100 dollar per gram. Vid minst ett försäljningstillfälle sågs påven med en Glock 9mm-pistol.

FBI-agenter hittade ett uns av de dödliga drogerna hemma hos Pope och fann också fentanyl på hans arbetsbord inne på DCRA:s huvudkontor, där påven arresterades. När han togs i förvar, hade Pope 30 gram fentanyl på sig, uppger domstolens handlingar.

Även om fentanyl upptäcktes på platser inne i byrån där andra anställda hade tillgång till lokalerna, meddelade FBI att de inte trodde att hela byrån stod bakom ringen.

”I går genomförde Federal Field of Investigation’s Washington Field Office en undersökningsorder som är relaterad till en pågående utredning, ”berättade vice borgmästaren för Operations and Infrastructure Lucinda Babers till DC-tidningen i ett e-postmeddelande. ”Undersökningen utfördes på den anställdes arbetsplats vid distriktets Department of Consumer and Regulatory Affairs. Arbetstagaren tog ur tjänst i dag. Undersökningen är inte relaterat till någon tjänsteverksamhet”.

Tanken på att FBI upptäckte en läkemedelsring som fungerar från DCRA är oerhört ironisk, med tanke på att byråns uppdrag är att ”skydda invånarnas hälsa och säkerhet.” Men det borde inte vara förvånande. Regeringsagenter är ofta många gånger de största gärningsmännen i statens krig mot narkotika.

Som TFTP rapporterade ifjol, arresterades en polis vid New York Police Department efter att hon åkt fast för en storslagen herionhandel över hela landet, samtidigt som hon använde sin polisbricka som en täckmantel för att hålla poliserna borta från operationerna.

Drug Enforcement Administration började utreda NYPD-tjänstemannen Yessenia Jimenez, 31, i januari 2018 efter att de hittat telefonnumret till hennes pojkvän, Luis Soto, 33, med telefonnumret till en misstänkt narkotikalangare.

Undersökningen drog slutsatsen att Jimenez och Soto genomförde heroinhandel med utgångspunkt från Mexiko till New York. New York Daily News rapporterade att paret arresterades efter att de åkt till Massachusetts för att träffa en heroinlangare.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: