Sverige snurrar utom kontroll

Utländska medier rapporterar om situationen i Sverige:

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Image result for sverige+brott

by Judith Bergman

Från början av 2019 till slutet av juli förekom det 120 bombningar i Sverige, enligt polisstatistiken.

Enbart i Uppsala, en pittoresk svensk universitetsstad, där 80 % av flickorna inte känner sig säkra i centrum, ägde fyra våldtäkter eller våldtäktsförsök rum i början av augusti inom fyra dagar.

”Stoppa våldtäkterna – ni sviker kvinnorna …. Att kvinnor inte har samma möjlighet att röra sig fritt på gator och torg utan att behöva oroa sig för att bli utsatta för brott, är en allvarlig begränsning av kvinnors frihet och självbestämmande”.Josefin Malmqvist, riksdagsledamot för Moderaterna; Aftonbladet, 24 augusti 2019.

I den södra svenska staden Landskrona – en plats med ungefär 35 000 invånare – har sedan december 2018 förekommit sju explosioner eller bombningar. I augusti sprängdes ingången till Landskronas stadshus (bild)

”Löfven, du har tappat kontrollen över Sverige”, skrev ledaren för det största oppositionspartiet, Moderaterna, Ulf Kristersson, nyligen i en artikel i dagstidningen Aftonbladet, där han kritiserade Sveriges statsminister Stefan Löfven för att ha misslyckats med att lösa några av Sveriges största problem.

Enligt Kristersson: ”Två områden som vi [Moderater] prioriterar mycket är lag och ordning och integration. Eftersom Sveriges största problem finns här”.

”Ifjol inträffade 306 skjutningar och 45 personer dödades. Enligt polisen har antalet dödade fördubblats sedan 2014. Under samma period har antalet personer som har utsatts för sexuella övergrepp tredubblats enligt BRÅ [Sveriges Brottsförebyggande Råd] …

”Konkreta reformer är nödvändiga. Vi har föreslagit dem – socialdemokraterna säger nej

Samtidigt har vi en integrationskris: Mer än hälften av alla arbetslösa är födda utanför Sverige. I våra utanförskapsområden, finns det skolor där inte ens hälften av eleverna klarar alla ämnen … Många barn, födda i Sverige pratar knappast svenska, och det finns omfattande förtryck [i namnet av] hederskultur. Även här har vi begärt reformer, men socialdemokraterna säger nej.

”Integration och invandring är sammankopplade. Därför krävs en långsiktig och strikt invandringspolitik. Tillfälliga uppehållstillstånd och krav på ekonomisk självförsörjning för familjeåterföreningar bör vara huvudregeln.

”Krav på kunskap om svensk och ekonomisk självförsörjning [bör vara ett villkor] för ett permanent uppehållstillstånd.”

Kristerssons kritik visar på att den politiska MSM-median i Sverige är helt medveten om landets grundläggande problem. Denna kritik är särskilt betydande från Moderaterna. Kristerssons föregångare, Frederik Reinfeldt, som var Sveriges statsminister från 2006 till 2014 och ordförande för Moderaterna från 2003 till 2015, delade inte dessa bekymmer. År 2014 uppmanade Reinfeldt svenskarna att ”öppna dina hjärtan” för världens flyktingar.

”Nu ber jag det svenska folket om att vara tålmodigt med detta. Att ha solidaritet med omvärlden … På lång sikt skapar vi en bättre värld på detta sätt … Det kommer att kosta pengar, vi har inte råd med så mycket annat, men [det här är] verkligen människor som flyr för sina liv”.

Till skillnad från den nuvarande svenska regeringen verkar Kristersson ha vaknat upp till Sveriges verklighet.

En av verkligheterna, enligt  – den statliga Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) – är terrorism nu ett hot överallt i Sverige, och därför måste ännu mindre kommuner vara beredda på att terrorhandlingar kan hända.

”Först och främst”, säger Jonas Eriksson, som ansvarar för säkerheten i den offentliga miljön på MSB, ”måste du vara medveten om att detta kan hända i mindre städer … Då måste du tänka på vad som finns i kommunen som kan vara sårbart och känsligt. ” Uttalandet kom efter att polisen avlyssnat en potentiell terroristhandling i Östersund i augusti. Den misstänkte försökte köra in i en folkmassa och köra över människor, enligt Aftonbladet. Han utreds också för kopplingar till Rakhmat Akilov, en terrorist som dömdes för att ha dödat fem personer genom att köra en lastbil in i ett varuhus i centrala Stockholm i april 2017.

Från början av 2019 till slutet av juli förekom det 120 bombningar i Sverige, enligt polisstatistiken. Siffran representerar en ökning med 45 % jämfört med samma period förra året, då 83 bombningar ägde rum. Södra Sverige har drabbats särskilt hårt med 44 bombningar. ”För närvarande kan man bara spekulera i orsakerna till varför. Vi har ett ökat problem med brottslighet och utestängning,” sade Petra Stenkula, chefsutredare vid polisregionen söder. ”Det är möjligt att utbudet av dynamit är bra, medan utbudet är något mer begränsat när det gäller vapen idag jämfört med tidigare.”

Enbart i den södra svenska staden Landskrona – en ort med ungefär 35 000 invånare – sedan december 2018 har det förekommit sju explosioner eller bombningar. I augusti sprängdes ingången till Landskronas stadshus.

”De som gör detta vill störa det organiserade samhället; vi kommer inte att låta det hända”, sade kommunfullmäktigeledamoten Torkild Strandberg från Liberalerna.

I augusti upplevde en annan stad i södra Sverige, Linköping, sin andra sprängning i år. Polisen hittade ett föremål som de misstänkte var explosiva ämnen. När den förstördes av den nationella bombskyddsgruppen inträffade en kraftig explosion. Den förstörde ett polislager och skadade flera andra byggnader. I början av juni, även i Linköping, sprängde en explosion ett bostadshus. På ett mirakulöst sätt dödades ingen, men 20 personer skadades. Polisen misstänker att händelsen var gängrelaterad.

Den ständiga osäkerheten som dessa incidenter ger innebär att efterfrågan på säkerhetsvakter och andra säkerhetstjänster har dramatiskt ökat. Både privata företag och kommuner har bett om att anställa fler säkerhetsvakter. Enligt Hans Tjernström, presschef på Svenska Handelskammaren, spenderar en genomsnittlig livsmedelsbutik cirka 600 000 kronor (62 000 dollar) per år på vakter och andra saker som har med säkerhet att göra. Enligt en säkerhetsbranschkälla kommer säkerhetsföretag under de kommande tre åren att rekrytera 5 300 fler anställda.

Våldtäkt och sexuella övergrepp fortsätter också. Enbart i Uppsala, en pittoresk svensk universitetsstad, där 80 % av flickorna inte känner sig säkra i centrum, ägde fyra våldtäkter eller våldtäktsförsök rum i början av augusti inom fyra dagar. I Stockholm inträffade två våldtäkter under ungdomsfestivalen ”Vi är Stockholm” i augusti, utöver ett dussin andra sexuella brott. På sommarfestivalen ”Piteå Dansar och Ler” i Piteå ägde en annan våldtäkt rum med tio män.

I en nyligen offentliggjord artikel i Aftonbladet vädjade en riksdagsledamot för Moderaterna, Josefin Malmqvist, till Morgan Johansson, som fungerar som justitieminister och minister för migrationspolitik, att ”Stoppa våldtäkterna – du sviker kvinnorna .”

I sin artikel skrev Malmqvist:

”Exponering för sexuella brott har ökat kraftigt under Morgan Johanssons tid (S) som justitieminister: för tredje året i rad ökade antalet rapporterade våldtäkter 2018 till 20 rapporterade våldtäkter per dag. Hittills i år har antalet rapporterade våldtäkter ökat med 14 procent … I Sverige – ett av världens jämlikaste länder – minskar kvinnors frihet. Att kvinnor inte har samma möjlighet att röra sig fritt på gator och torg utan att behöva oroa sig för att bli utsatt för brottslighet, är en allvarlig begränsning av kvinnors frihet och självbestämmande. Medan fler kvinnor rapporterar om sexualbrott, stiger antalet ouppklarade brott och den är fortfarande skrämmande låg. En översyn av våldtäkterna som rapporterats under de senaste åren visar att endast 5 av av 100 rapporterade våldtäkter leder till fällande dom”.

Hon drog slutsatsen:

”Nu är det dags att sluta prata och börja agera. Moderaternas och Kristdemokraternas budget höjde finansieringen för polisen, men mer måste göras. I maj 2018 godkände en majoritet i Riksdagen Moderaternas förslag på skärpta straff för våldtäkt. Sedan dess har ingenting hänt. Det är hög tid för justitieministern att börja agera för Sveriges kvinnor”.

En annan befolkningsgrupp som har lidit under bristen på lag och ordning i Sverige är barn. Enligt BRÅ har det skett en betydande ökning av rån mot ungdomar under de senaste åren. På bara några år har antalet rapporter om rån mot personer under 18 år ökat avsevärt, från 1 084 rapporterade rån 2015 till 1 896 år 2018 – en ökning med 75 %. Hittills har det varit 1 247 rapporter om rån mot ungdomar 2019.

Enligt Sven Granath, en kriminolog hos den svenska polisen, kan ökningen av rån mot ungdomar bero på att det har blivit svårare att råna äldre eller att stjäla från butiker. ”Det har blivit svårare och sedan följer de en grupp som inte kan skydda sig. De har också vad andra ungdomar vill ha, som mopeder, telefoner och smycken”, säger Granath.

Det verkar som att statsminister Löfven verkligen har tappat kontrollen över Sverige.Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, ,

3 svar

 1. Vi är mer förtryckta av offentliga tabun idag än vi var 1950. I ljuset av här redovisad (tabubelagd) statistik är de offentliga företrädare som talar om ökad anmälningsbenägenhet värre än cyniker.

  Gilla

 2. Den,av politrukerna,som INTE fattar att det pågår ett asymetrisk krig i landet bör lämna sitt uppdrag…redan i
  går!
  Man har med vidöppna ögon,oavsett politisk riktning,importerat dem som utövar denna verksamhet(krig) i 4 decennier.
  Hur förklarar man detta med hedern i behåll???
  OM <3% är sk flyktingar,vad gör resten här(2 543 420 ind. SCB 2018)?

  Gilla

Trackbacks

 1. Sverige snurrar utom kontroll — Bakom kulisserna – Life, Death and all between
%d bloggare gillar detta: