Många tecken pekar på en överhängande finans tsunami, större än Lehmans

2019-09-23, Veckobrev
Benjamin Fulford

https://benjaminfulford.net/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Veteranobservatörer på finansmarknaden kommer att berätta för dig att avvikelser på finansmarknaderna i förra veckan pekar på att någon sort av svart svan-händelse hägrar vid horisonten. Detta kan vara – håll tummarna och ta i trä – tecknen på den efterlängtade implosionen av den amerikanska företagsregeringen. Den kan också vara signalen för en ny omstart i Bretton Woods-stil för världens finanssystem.

För att förstå, ta en titt på dessa två grafer från den 19 september. Den första är Repo-marknaden och den andra är SOFR (Secured Overnight Financing Rate) – ersättningen för Libor.

Repo-marknaden är i princip en marknad där banker etc. använder långsiktiga högkvalitativa finansinstrument som amerikanska statsobligationer som säkerhet för att låna här / nu kontanter. Den andra är den takt som bankerna lånar till varandra. Hoppet från 2 % till 10 % på Repo-marknaden på en enda dag innebär antingen att insiders tror att amerikanska obligationer håller på att bli värdelösa, eller så kommer någon stor  bank att gå bankrutt och därför vill ingen överlämna några kontanter till dem.

Den andra, SOFR, flyttade 282 basispunkter, på en marknad där människor vanligtvis flippar ur redan av en förändring på 20 poäng. SOFR-rörelsen indikerar på att åtminstone en megabank eller flera megabankar inte kunde erhålla pengar från andra banker. Den här typen av rörelse sågs senast vid Lehman-chocken.

Den privatägda Federal Reserve har försökt att lugna ner saken genom att erbjuda att dela ut 75 miljarder dollar per dag mellan idag och den 10 oktober. Det är en intressant tidpunkt, eftersom den amerikanska företagsregeringen har en betalningsfrist till den 30 september och den kunde förlängas till cirka den 10 oktober (eller senast den 17:e) för att komma upp med pengarna ifall de inte lyckades betala den 30 september.

En brittisk kunglig familjemedlem förklarade, ”Finansbranschen har blivit konkursmässig på grund av …

… ett beslut av det amerikanska rättsväsendet om att tillåta grupptalan mot dem. Instabiliteten är bara ett efterskalv till det, ”förklarar han.

Länkarna nedan visar att många banker, inklusive J.P. Morgan, Deutsche Bank, Barclays, Bank of New York Mellon, Société Generale, Commerzbank och andra nu behandlas som organiserade brottsliga gäng och drabbas av RICO och andra antigänglagar. (Klicka på rubrikerna så kan du läsa artiklarna)

morgan

icap

europa

Naturligtvis kommer dessa brottmål att leda till bankrättsliga rättegångar från offren för dessa ekonomiska felaktigheter.

Dessa lagliga åtgärder är inte det enda tecknet på att finanssystemet kollapsar. En titt på de amerikanska lånemarknaderna visar på att en fullständig katastrof redan har börjat. Det finns nu 3 128 miljarder dollar i lån med hög risk eller lån till antingen sub-prime fastigheter eller osäkra företag.

Det är nästan dubbelt så mycket som sågs strax innan Lehman-chocken. Den amerikanska finanstillgången är nu också 5,6 gånger större än det amerikanska BNP, vilket innebär att de måste falla nästan med 80 % för att bli lika stort som BNP.

Kom ihåg att detta inte inkluderar de över 200 miljarder dollar (10 gånger BNP) i ofördelade skulder som den amerikanska regeringen har.

pension

Ytterligare en chock: De amerikanska statligt ägda bostadsfinansieringsbolagen Fannie Mae och Freddie Mac har totalt 6 miljarder dollar (3 miljarder dollar vardera) som kapitalbuffert, men de äger eller garanterar nästan 5 biljoner dollar i inteckningar. Det betyder att de utgör en hävstång från 1 000 till 1. Med andra ord, om bostadspriserna sjunker till och med 0,01 %, är de bankrutt – och gissa vad, gott folk; det finns tecken på att bostadspriserna faktiskt har börjat sjunka redan.

hus

end.jpg

Inte konstigt att finansgurun Jim Rogers förutspår att hela finanssystemet kommer att kollapsa inom två eller tre år. Han är förmodligen en optimist.

Image result for wework

WeWork

Det kan vara så att det åtminstone vilda övervärderade, om inte det riktigt bedrägliga ”fastighetsföretaget” WeWork kan vara den omedelbara utlösaren till kollapsen.

Ta en titt på detta diagram över deras obligationspris:

Detta är väldigt intressant, eftersom det tar oss till Saudiarabien och den japanska investeraren Masayoshi Son:s ”Visions-fond”  med 100 miljarder dollar. WeWorks kollaps kan i slutändan försätta Son i konkurs, och detta i sin tur kan leda till en verklig regimförändring i Japan (Son äger Musashi Engineering, företaget som hjälper till att stjäla japanska val för att behålla den kriminella regimen med premiärminister Shinzo Abe vid makten).

Son’s huvudsponsor, den saudiske kronprinsen, skådespelaren Mohammed bin Salman (den verkliga MBS är död), försökte i förra veckan närma sig ovannämnda brittiska kungligheter för att söka ekonomiskt stöd. ”MBS (eller vem det än var) … gjorde en begäran om direktkontakt, men eftersom begäran kom från ”en overifierad källa”, avvisades den, säger han.

Så det är bakgrunden till de plötsliga bränderna i oljeraffinaderierna i förra veckan i Saudiarabien, Italien, Indien, Kina, Mexiko, etc. Det verkar som att ägarna till det imploderande petrodollarsystemet säger: ”Fortsätt, eller så skär vi ner på din olja”.

Dessutom berättar flera japanska källor att flera hot om (jordbävningar, kärnvapenbomber etc.) görs mot Japan för att tvinga dem till att håva in mer pengar till U.S. Corporation.

risk

Sedan har vi den Rockefeller-kontrollerade Världsbanken och Världshälsoorganisationen  som indirekt hotar med att döda 80 miljoner människor.

I själva verket berättar Pentagon-källorna: ”Zimbabwe-ledaren Robert Mugabes död, sanktioner mot Irans centralbank, saudiska oljestörningar och Kinas handelskrig kan påskynda tidtabellen för att [USAs President Donald] Trump tillkännager en återgång till guldstandarden”.

shelton

Om du är intresserad av detaljerna angående Trumps planer för en guldstandard kan du läsa denna uppsats av Judy Shelton, som Trump nyligen nominerade till chef för Fed.

benny-gantz.jpg

Benny Gantz

Amerikanska militären stärker under tiden sin hand i Mellanöstern för att förbereda kommande världsförändringar. Vår Pentagon-källa rapporterar, ”Israels fd försvarsmaktschef Benny Gantz kan mycket väl vara Israels nästa premiärminister, vars parti innehåller två andra tidigare IDF-chefer.” Detta betyder, att ”Pentagon-inflytandet sträcker sig nu officiellt från Saudiarabien och Egypten till Israel, ” tillägger han.

Detta kommer att vara bra för freden i Mellanöstern, förklarar källan, för “Gantz behöver stöd från Joint List Arab parties, och pappers-tigern IDF [Israel Defense Forces] är rädd för förluster från överlägsna ryska och iranska vapen, så detta borde avskräcka varje framtida aggression”.

”När Bibi (Benjamin Netanyahu) avsatts, anti-Sisi protesterar i Egypten och amerikanska trupper har sänts till Saudiarabien för att” skydda MBS, regerar Trump över sina tre diktatorer som får acceptera ett nytt Mellanöstern under Ryssland, Kina, Iran och Turkiet”, konstaterar källan vidare.

Det andra som Pentagon-källan rapporterade om i den här veckan var, att ”De tre militärindustriella komplexa företagen var emot repen mot Lockheed F-35-dysfunktioner, problemen med Boeing 737, 787, 777 och Raytheon Patriot-missilförsvars- skräpet.” Detta är dåliga nyheter för sionisterna och den Djupa staten, men bra för freden i en multipolär värld, säger han.

Vi fick också en mycket intressant, om än bisarr rapport den här veckan från en amerikansk-baserad CIA-källa som jag bestämde mig för att inkludera ordentligt här nedan för att jag har självständigt hört mycket liknande saker från flera insiders på hög nivå:

”Detta kommer från en källa på MJ-nivå och jag anser den vara helt korrekt. För att Killary (Hillary, red.anm) ska kunna åtalas, måste hela CIA behöva avskaffas och hela det falska nationella säkerhetssystemet (som inrättades för att ge skydd för brott som användes till att skaffa fram pengar till svarta operationer, täckningen av många hemliga operationer och sanktioner, såväl som personliga berikningar hos toppkontrollanter) måste förklaras kriminellt och sedan begränsas med cirka 95 %.

Image result for hillary+bill

Clintons var CIA, gick deras ärenden, George HW Bush; Killary var utsedd för en hemlig ockult avelsceremoni förmodligen av en topp inom Rothschilds, och Bill, den utomäktenskapliga sonen till Nelson Rockefeller, tänkte på samma sätt; därmed deras stora makt.

”CIA vidtog undantag från nationell säkerhet till det amerikanska DOJ (Försvarsministeriet) så att alla bevis mot Killary och Bill och Clinton Foundation skyddades under nationell säkerhet och inte kunde användas för att åtala någon. Killarys e-postmeddelanden var en hemlig åtgärd mot kineserna, som uppgav e-postmeddelandena och agentens namn (glada att bli av med dem) för att erhålla förtroende och för att ge någon felaktig information för att vilseleda kineserna.. Killary spelade rollen som dubbelagent för att lura kineserna samtidigt som  hon hjälpte till med att bygga upp dem, lät hon dem senare bli parasiterade av City of Londons privata bankirer.

”Just nu pågår ett inbördeskrig bland de olika grupperna i toppen”.

“Trump utarbetades av USN-amiralerna (?)

”Killary representerar det sataniska / pedofila nätverket och är en satanistisk Moloch-häxa och medlem av en grupp i Californien där hon brukar delta i månatliga ockulta ceremonier. Pizzagate-berättelserna är alla sanna och är kopplade till Epstein, NXIVM och många fler mänskliga komprometterade pedofilnätverk, och det ockulta systemet med barnoffer över hela världen.

”Bush / Scherf-kabbalen är en del av det nazistiska fjärde riket (dyrkare av den svarta solen och drivs av COL Zios, relaterade till olika ockulta kretsar från John Dees och Aleister Crowleys dagar, som fusionerade brittiska Intel med enheter från den mörka sidan).

”Anledningen till att handeln med barnsex och offer är så viktigt, är att dessa brottslingar tror att de måste använda detta för att kompromissa och kontrollera alla högre tjänstemän och företagsledare samtidigt som de matar negativ livskraft och energibehov till Baal / Moloch, för att på lämpligt sätt få befogenheten att styra världen och behålla sig väldigt rik. Vissa är beroende av offrens blod och hormoner.

”Jag tror att snart kommer hela den sionistiska kabbal-gruppen att skjutas åt sidan av Chabad med hjälp av Sanhedrin-rabbinerna, och de kommer att införa Noahide-lagarna (de är redan förmodligen ”lag” i USA; Ronald Reagan antas ha utgjort spjutspetsen för den, kanske behövs ett PDD [president besluts direktiv]. Alla synliga befintliga ekonomiska och maktstrukturer, särskilt ”Mystery Babylon” – Babyn – som är Vatikan / COL / DC-systemet är baserade på den amerikanska petrodollarn – och kommer att skjutas bort från makten.

Det här är vad toppen hos Den Nionde Cirkelns kontrollörer berättade (vissa säger att de inte är mänskliga eller är ”hybrider”) har som sin agenda just nu. Att manipulera Ryssland och Amerika till att förgöra varandra medan sionister / Israel och islamister i Mellanöstern förgör varandra, och sedan kommer Kina att bli världens främsta makt och kommer att ta över Mellanöstern efter att de har slutfört Silkesvägs-systemet, vilket kommer att bli den största ekonomiska utvecklingen sedan andra världskriget i Amerika”.

Under tiden skickade en CIA-källa i Ostasien följande:

”Jag fick höra i går av en av mina mycket goda kontakter att en stor falsk flagg-operation har planerats under en tid nu. Och ja, Australien är involverad, eftersom evenemanget är planerat att äga rum nära Australien. Premiärminister Scott Morrison besökte Trump för mycket mer än en trevlig statsmiddag. Han är där fram till den 27 september. Kan detta vara då händelsen inträffar – medan premiärministern inte befinner sig i Australien? Australien var den första ”testbädden”, så att säga, för NWO-lagar och olika socialtekniska projekt”.

Det här är rått intellekt, gott folk, så ta det med en nypa salt, men källorna är verkliga och det kan utan tvekan vara något stort på gång.

Den amerikanska militären måste gripa de 120 000 personerna som anges i förseglade ASAP-åtalet och ta dem till FEMA-lägren som de byggde för oss.

 

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , , , ,

1 svar

  1. Hoppas verkligen att satanister hamnar i Fema eller Helvetet innan de lyckas att fixa kaoset och Tredje världskriget. …
    Det är dags för ny Värld system utan Roskild, Rockfeler ….mafia

    Gilla

%d bloggare gillar detta: