Falska fakta sprids om polarisarnas utbredning

Landisarna är upp till 3 km tjocka. På den höjden är det 20 grader kallare. De smälter därför bara längst ner i fronten, vilket inte ändras mycket om så klimatet blir 4 grader varmarehttps://klimatsans.com/2018/01/16/falska-fakta-sprids-om-polarisarnas-utbredning/?fbclid=IwAR0Jm0Jk934uLXfsadbZi-qBY-DAe1e3ZFsU3I2jBBkycQ8gu1p17lk7Pn8

2018-01-15

Enligt de stora nyhetsbyråerna, håller polarisarna på att försvinna med katastrofalt stigande hav som följd. Det är ”Fake-News”:

På havet i Arktis har somrarnas minsta utbredning av isen varit nära konstant i 10 år. Ett par år har den varit mindre, men repat sig året därpå. Dagligen kan man se storleken på Danmarks Meteorologiske Instituts hemsida, dmi.dk. Sedan oktober har den varit c:a en miljon kvadratkilometer större än i fjol och sedan juni nära följt de tre tidigare åren.

Då anför man att utbredningen minskat de senaste 30 åren, vilket är sant. Men det är en naturlig svängning, som många ”forskare” är okunniga om.

När varmt vatten i haven strömmar mot norr, minskar isen i Arktis. Men då minskar mängden varmt vatten i söder, så att isen runt Antarktis växer under 30 år, vilket är precis vad som skett. Nu har strömmarna vänt, så att vi får 30 år av tillväxt i norr och minskning i söder.

Landisen på Grönland förlorar hundratals kubik-kilometer is varje sommar då isen smälter och glaciärerna kalvar. Men DMI visar att den växt ovanligt mycket under förra säsongen och hittills även denna säsong.

I mer än två miljoner år har den överlevt både varmare och kallare epoker. Det finns inget som antyder att den kan börja minska så att havet stiger mer än c:a en decimeter till 2100. Då försöker vissa ”forskare” skrämmas med att klimatet kan bli 2 eller 4 grader varmare, vilket skulle öka avsmältningen, så att havet kan stiga en meter eller mer. Men de demonstrerar bara sin okunskap: Isen är 2 – 3 km tjock och på de höjderna är det 12 – 20 grader kallare än vid marken. Isen smälter bara längs marken i sydligaste Grönland. Det kan inte höja havet med mer än två decimeter till 2100.

Nu har Solen gått in i en passiv fas, vilket tidigare resulterat i kallare klimat.Kategorier:klimatet, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

3 svar

 1. It’s very simple to find out any matter on web as compared to books, as I found this paragraph at
  this web site. This is a topic which is near to my heart…
  Many thanks! Exactly where are your contact details though?

  It’s the best time to make some plans for the future and
  it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or tips.
  Maybe you could write next articles referring to
  this article. I desire to read more things about it!

  Gilla

 2. Ahaa, its fastidious discussion on the topic of this article here at this weblog, I have read all that, so at this time me also commenting here.
  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement
  account it. Look advanced to far added agreeable from you!
  However, how could we communicate? Wow, this piece of writing is pleasant, my younger sister is analyzing
  these kinds of things, thus I am going to inform her.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: