Fredagen den 13:de – olycksdag för många runt om i världen – många arresteringar

Transcript av videon:

Statsåklagare Barr beordrade nyligen arresteringar av dem. 281 anhållna till ett värde av 3,7 miljoner dollar. Statsåklagare Barr släppte just klubban och beordrade att nästan 300 brottslingar skulle arresteras. Department of Justice (DoJ) meddelade den här veckan att de arresterat 281 e-post bedragare i 10 länder till ett värde av cirka 3,7 miljoner dollar.

Den massiva operationen var återigen bedragare som hade stulit miljoner dollar genom internetbedrägerier och andra former av monetära stölder. De flesta av arresteringarna skedde i Nigeria, men många rapporterades också från Ghana och Turkiet.

Över 250 000 identiteter hade stulits för att inregistrera över 10 000 bedrägliga skattedeklarationer och för att erhålla mer än 91 miljoner dollars i återbetalningar. Andra bedrägerier inkluderade sysselsättningsbedrägerier där människor uppenbarligen hade fått för mycket betalt för arbete som de utfört och sedan bad man dem om att återbetala det överbetalda beloppet till företaget innan några pengar kunde faktiskt utbetalas till deras konto.

Image result for jeffrey rosen

Jeffrey Rosen

DoJ har ökat sina ansträngningar för att vidta aggressiva verkställighetsåtgärder mot bedragare som riktade sig mot amerikanska medborgare och deras företag genom  affärsmeddelanden i komprometterade system och andra cyber-aktiverade ekonomiska brott, sade vice generalsekreterare Jeffrey Rosen i ett uttalande. FBI arbetar varje dag för att störa och avveckla brottsföretagen som riktar sig mot våra företag och våra medborgare, säger FBI-direktör Christopher Wray i ett uttalande genom att återkoppla till operationen.

Vi skickar ett tydligt meddelande till de kriminella som orkestrerar dessa ICI-system. Vi kommer att fortsätta med att komma efter dig oavsett var du befinner dig, rapporterade Fox News. Det största antalet arresteringar ägde rum i Nigeria där 167 personer arresterades. Ytterligare 74 personer arresterades i USA, 18 i Turkiet och 15 i Ghana.

Image result for fbi christopher wray

Christopher Wray, FBI

Enligt DoJs utredare började man rikta in sig på personer som var involverade i detta bedrägeri med återkopplade operationer och upptäckte att konspiratörerna stal mer än 250 000 personers identiteter och lämnade in mer än 10 000 bedrägliga skattedeklarationer i ett försök att få ut mer än 91 miljoner dollar i återbetalningar.

Dessa så kallade affärsmeddelanden som komprometteras som BEC-bedrägerier, är ofta relaterade till och görs tillsammans med andra typer av bedrägerier såsom kärleksrelaterade bedrägerier, hyressvindel, lotteribedrägerier och anställningsmöjlighets-bedrägerier, berättade utredarna. Bedrägerierna sker ofta genom anställningar genom jobbannonser där personer hyrs in för arbete hemifrån. De blir sedan överbetalda för det arbetet och blir därefter ombedda att betala tillbaka överskottet innan den första lönen går igenom.

E-postbedrägerier har blivit allestädes närvarande. FBI rapporterade den här veckan, att mellan juni 2016 och juli 2019 fanns det mer än 166 000 inhemska och internationella rapporter om e-postbedrägerier, vilka resulterade i mer än 26 miljarder dollar i förluster och DoJ har varit mycket upptagen den senaste tiden med att arrestera kriminella.

Fall River Mayor, No Stranger to Scandal, Is Charged With Taking Bribes From Marijuana Vendors

Jasiel F. Correia II, the mayor of Fall River, Mass., with his lawyer, Kevin Reddington, in Boston on Friday.

Jasiel Correia

I förra veckan arresterades en demokratisk borgmästare i Massachusetts för anklagelser om att han hade konspirerat för att utpressa hundratusentals dollar från företag som försökt driva affärer med marijuana, berättade en federal myndighet. Den demokratiska borgmästaren i Fall River, Jasiel Correia, accepterade kontantbetalningar i utbyte mot att utfärda officiella brev som behövdes för att få licens för att starta en kruktillverkning. DoJ sa, att företagare hade betalat åtminstone 600 000 dollar totalt i mutor till borgmästaren och han hade använt pengarna till att finansiera en påkostad livsstil och för att betala sina egna omkostnader.

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: