Lördagsintervju 61, 1-3, med Per G. Berglund om hur 11 septemberattackerna förändrade världen.

Detta är del 1 av 3 om följderna av 11 septemberattacken och beskrivning av hur flygplanen användes.

Per G. Berglund arbetade som nationalekonom i New York vid tidpunkten för 11 septemberattacken år 2001. Attacken skedde i New York alldeles intill Wall Street och USAs riksbank, Federal Reserv.

En effekt av attacken är att övervakningen har ökat över hela världen. Per ser det som ett ”före” och ett ”efter” den 11 september. Attacken blev ett startskott för den globala kontrollen av människorna. Kontrollen överträffar allt som tidigare har förekommit i historien där alla mail, telefonsamtal, inlägg på sociala medier och transaktioner lagras.

En annan process som pågår är diskussionen om penningtvätt och skatteflykt. De hemliga s.k. ”Panamadokumenten” som släpptes till medierna används för att skapa en opinion för global kontroll och globala personnummer. Detta ligger i linje med önskemålet om global beskattning vilket är en agenda som löper parallellt med den globala maktstruktur som är målet för klimatskrämseln.

Per Berglund har intrycket att de personer som är valda av oss och som vi tror styr, i själva verket inte alls är de som bestämmer. Samhället börjar likna ett rum med en envägsspegel där vissa personer tittar ut och styr ifrån ett hemligt rum som man inte kan se in i.

Vi går över till händelsen den 11 september och kopplingen till avancerade vapen. Per uppfattade tidigt att det inte var något som inte stämde i beskrivningen av förloppet. Senator Bob Kerry satt med i undersökningskommissionen. Han hoppade av och sa att rapporten är en permanent mörkläggning.

Det uppstod därför en ”sanningsrörelse” med många entusiaster och denna rörelse var enligt Per i själva verket styrd av personer med kopplingar till CIA och ”djupa staten”. De spred orimliga teorier som skapade förvirring.

Per beskriver i programmet olika indicier som pekar på att de flygplan som användes i attacken inte var de reguljära flygplan som normalt trafikerade sträckorna. De kan ha bytts ut till flygplan som var avsedda speciellt för detta ändamål vilket förklarar att flygningarna kunde genomföras, trots att terroristerna inte hade kompetens för detta.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik, Video

Etiketter:,

1 svar

%d bloggare gillar detta: