Julian Assange är långsamt döende i brittiskt fängelse

Var är alla medborgarkämpar, var är alla som tror på demokrati, var är alla som låtsas kämpa för frihet, för allas rätt till det fria ordet… tystnaden är total!

Assange var en verklig journalist, varför håller världens hela journalistkår nu käften?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

av Stephen Lendman ( stephenlendman.org – Hem – Stephen Lendman )https://stephenlendman.org/2019/08/killing-julian-assange-slowly/

Sedan den 11 april, dras Assange olagligt ut från Ecuadors London-ambassad till fångenskap, har Assange försvunnit under drakoniska förhållanden i en brittisk fängelsehåla på Trump-regimens begäran som vill ha honom prövad i USA för ”brottet” hos en sannings-talande journalistik. Mer om detta nedan.

Mörka krafter i USA, och i andra västerländska stater, Israel och de flesta överallt annars, fruktar i stor utsträckning allmän kunskap om deras felaktigheter mot vanliga människor för att gynna privilegierade.

De vill att det ska hållas borta från mainstream, särskilt inte på TV eller i tryckta publikationer med utbredd läsekrets.

Om den fjärde statsmakten gav nyhetskonsumenterna en daglig diet om vad som är viktigt att veta om inhemska och geopolitiska frågor, skulle en annan värld vara möjlig – plogdelar som ersätter svärd, social rättvisa över neoliberal hårdhet, och rättvisa för alla, nationer som passar alla och är säkra att leva i för alla deras medborgare och invånare.

Särskilt i det hegemoniska Amerika, om vanliga människor förstod den tvåpartsiska handlingen mot deras rättigheter och välfärd i tjänsten för monetära intressen, skulle en nationell protest kunna följa, ett eventuellt revolutionerande uppror, kanske gula västar- protester som involverar miljoner människor som kräver rättvisa.

Det är därför som mörka krafter i Amerika vill att visselblåsare som Chelsea Manning och utredande journalister som Julian Assange tystas och straffas.

Digital demokrati är den sista gränsen för fritt och öppet uttryck, det enda pålitliga oberoende utrymmet för riktiga nyheter, information och analys – vilket gör att alla fritt kan uttrycka synpunkter i alla ämnen.

Statlig censur är en olycksbådande möjlighet. I Amerika och andra västerländska samhällen finns demokratier bara till namnet, det verkliga förbudet, censur i allt högre grad blir den nya normen.

Det som händer är kännetecknet för totalitär styrning – kontroller av meddelandet, eliminera vad som står i konflikt med det, särskilt i stora geopolitiska frågor.

Att förlora rätten till att fritt uttrycka äventyrar alla andra. När sanning och dissens betraktas som hot mot den nationella säkerheten finns det inte längre fria och öppna samhällen – den hala sluttningen som Amerika och andra västerländska samhällen går utför.

Den 11 augusti  rapporterade Activist Post.com att ”läckta dokument visar att” Vita huset planerar (en) verkställande order om att censurera Internet”.

Om planen verkligen planeras innebär Trump-regimens komplott att låta företagskontrollerade FCC och FTC bestämma vad som är tillåtet och förbjudet online, en skrämmande möjlighet.

I Amerika tittar Big Brother på alla. Kommer samma mörka krafter framöver att avsluta den digitala demokratin som nu existerar genom en verkställande ordning – att bli landets lag om den inte blir rättsligt åsidosatt.

Är saker på väg mot att kriminalisera oberoende journalister som talar sanning och riskerar ett öde som liknar Assange.

John Pilger tweetade följande: ”Glöm inte Julian #Assange. Eller så förlorar du honom. Jag såg honom i Belmarsh-fängelset och hans hälsa har försämrats. 

”Behandlas sämre än en mördare, han isoleras, medicineras och förnekas verktygen för att bekämpa de falska anklagelserna om en amerikansk utlämning. Jag fruktar nu för honom. Glöm inte honom”.

Hans mor Christine tweetade följande: ”Min son Julian Assange mördas långsamt, grymt och olagligt av regeringarna i USA och Storbritannien för att ha fått flera prisbelönta journalistpriser som avslöjade krigsförbrytelser och korruption! Jag tweetar / retweetar #FreeAssangeNOW. ”

I maj sa FN:s särskilda föredragande för tortyr Nils Melzer följande:

”Min mest angelägna oro är att Mr. USA, i USA, skulle utsättas för en verklig risk för allvarliga kränkningar av hans mänskliga rättigheter, inklusive hans yttrandefrihet, hans rätt till en rättvis rättegång och förbud mot tortyr och annat grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning” och tillägger:

”Under de senaste nio åren har Herr Assange utsatts för ihållande, gradvis allvarliga övergrepp, allt från systematisk rättslig förföljelse och godtyckligt fängelse i den ecuadorianska ambassaden, till hans förtryckande isolering, trakasserier och övervakning inuti ambassaden och från avsiktlig kollektivt förlöjligande, förolämpningar och förnedring, för att öppna våldsinförande och till och med upprepade uppmaningar till hans mord”.

Den 9 maj besökte Melzer honom i Londons Belmarsh-fängelse med hög säkerhet, tillsammans med två medicinska experter på effekterna av tortyr och andra former av övergrepp, och förklarade följande:

”Det var uppenbart att Assanges hälsa allvarligt har påverkats av den extremt fientliga och godtyckliga miljön han har utsatts för i många år” – förvärrad av fängelse i Belmarsh på order av Trump-regimen. Förutom dålig fysisk hälsa som inte behövde behandling som inte fått tillräckligt, visade Assange ”alla symtom som är typiska för långvarig exponering för psykologisk tortyr, inklusive extrem stress, kronisk ångest och intensivt psykologiskt trauma.”

Tre månader senare försämrades han troligen ytterligare, förra våren för svag och sjuk för att kommunicera normalt.

Storbritannien befinner sig i medbrottslighet med Trump-regimen kanske vill ha honom död från långvarig fängelsevistelse och försummelse.

De kanske inte vill ha honom utlämnad efter en federala tingsrättens uppsägning av DNC-talan mot Ryssland, WikiLeaks och Trump-kampanjen.

Domare John Koeltl sade ”(att) han DNC kan inte hålla dessa svarande ansvariga för att hjälpa till och stödja publiceringen när de skulle ha haft rätt att publicera de stulna handlingarna själva utan ansvar,”  han betonade och tillade:

Dess stämning var ”helt åtskild” från fakta … (försåld med) materiella rättsliga brister”

”Domstolen har behandlat alla argument som parterna har framfört. (De är) antingen starka eller utan meriter”.

Ett frikännande av WikiLeaks felaktigheter gäller Assange, dess grundare och chefredaktör när den är aktiv – innebär att amerikanska federala domstolar i distriktet, överklaganden och högsta nivå skulle kunna befria honom vid rättegången, med hänvisning till rätten till att fritt uttrycka sig för att ändra Trump-regimens mål att fängsla honom på lång sikt.

Med detta i åtanke kanske de vill att han ska försvinna bakom galler i London, vill att han ska dödas av försummelse för att undvika ett pinsamt rättsligt nederlag om amerikanska domstolar stödjer sitt första ändringsförslag angående mediernas friheter – som tidigare Högsta domstolens beslut upprätthöll.

WikiLeaks är en undersökande journalistisk operation. Mediefrihet är en konstitutionell rätt – oavsett hur oacceptabla eller kränkande åsikter som uttrycks kan vara för vissa parter.

Att avskaffa den rätten äventyrar alla andra. Orättvisa gentemot Chelsea Manning och Assange hotar allas rätt att fritt uttrycka sina åsikter.

Den är den mest grundläggande av alla rättigheter. Utan den, är någon som uttrycker synpunkter offentligt som utmanar den officiella berättelsen i viktiga frågor, känslig för åtal för ”brottet” i tal eller mediefrihet.

BESÖK MIN NYA WEBBPLATS: stephenlendman.org ( Hem – Stephen Lendman ). Kontakta på lendmanstephen@sbcglobal.net .

 

Min senaste bok som redaktör och bidragsgivare heter ”Flashpoint i Ukraina: How the US Drive for Hegemony Risks WW III.”

www.claritypress.com/LendmanIII.htmlKategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

3 svar

 1. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my
  comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing
  all that over again. Anyway, just wanted to say wonderful blog!

  Gilla

 2. I will right away seize your rss as I can’t find your email
  subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any?
  Please permit me understand in order that I could
  subscribe. Thanks. I enjoy what you guys are up too.
  This sort of clever work and reporting! Keep up the amazing works guys I’ve incorporated you guys to our
  blogroll. Howdy would you mind letting me know which hosting company you’re
  utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this
  blog loads a lot quicker then most. Can you suggest
  a good hosting provider at a reasonable price? Thank you,
  I appreciate it! http://alexa.com

  Gilla

%d bloggare gillar detta: