Greta Thunberg kastar ut journalister från klimatsummit vid universitetet i Lausanne

Image result for ”Smile for Future”

  • 09/08/19
  • BLICK – Swiss News

https://www.thegwpf.com/green-mini-dictator-greta-throws-news-journalists-out-of-climate-summit/?fbclid=IwAR1LSF77boEWgJ295wwPFMVyd1DmvwLNbXIuD3lky6pRjFlwVns6vFxcqnc

Related image

Nu börjar t om ungdomar protestera mot Greta. Har de också fattat galoppen med att det inte finns ett klimathot?

 

16-åringen lät helt enkelt kasta ut journalister från konferenssalen. Anledningen var att de rapporterat om gräl som uppstått då ett flertal ungdomar ifrågasatt Greta.
De borde vetat bättre. Man ifrågasätter inte gudar.

Under den sista dagen av klimatmötet ”Smile for Future” blev stämningen bland tonåringarna spänd. Sedan föregående dag, när det under mötet stundtals uppstått gråt och våldsamma gräl, var klimatsekteristerna särskilt uppmärksamma på detta.

Friktionen mellan ungdomarna föll inte i god jord hos Greta Thunberg. Tvärtom:
På fredagsmorgonen brast hennes tålamod. Hon fick personligen de närvarande journalisterna utkastade från hallen.

Frustration över gräsrotsdemokrati
Konferensens femte och sista dag inleddes med en omröstning. Micael, en av deltagarna, satte fingret på en av aktivisternas svaga punkter: ”Det saknades struktur och det var svårt att enas om någonting.”

Det föreföll som om Micaels klagomål delades av många av de närvarande ungdomarna. ”Gräsrotsdemokrati …”mumlar en annan deltagare tyst. ”När någon säger nej, kan du inte ta det – riktat mot Greta.” Frustrationen under klimatmötet var djup bland tonåringarna.

De får det att framstå att vi grälar
Efter en stund ger någon från de bakre raderna i hallen upphov till sin stämma. Det var klimatikonen Greta Thunberg som oblygt ansåg att media varit skyldiga till den dåliga stämningen. Thunberg meddelade frankt att journalisterna utesluts från mötet ”eftersom de annars beskriver det som om vi grälar”.

Redan under onsdagen hade tidskriften BLICK rapporterat om gapet mellan Greta-lärjungarna och de tvehågsna. Rubriken i tidningen orsakade en en smärre storm och nyheten plockades snabbt upp av tidningar utomlands. Thunberg var inte nöjd med att bilden av besvärliga och gråtande tonåringar väckte stor uppmärksamhet. Hon avvisade också påståendet om toppstyre från en artikel av ”Buzzfeed”.

U-sväng efter några minuter
Majoriteten av de 450 ungdomarna i salen räcker upp händerna som ett tecken på godkännande för Thunbergs beslut. Samtliga nyhetsmedier måste lämna hallen. Journalisterna är förstås bedrövade och förstår ingenting.

BLICK-journalisten Fabienne Kinzelmann satt i första raden när hon blev ombedd att lämna hallen. Frågan om varför förblev obesvarad av Thunberg och hennes följare. ”Hur ska vi kunna rapportera om toppmötet, om vi inte får vara här?”, frågar Wolfgang Wanner, som hade rest till Lausanne som schweizisk korrespondent för den tyska TV-stationen ARD.

Gretas åtgärd att sopa problemen under mattan höll inte speciellt länge och bojkotten avbröts. Journalisterna fick återvända till hallen. När en BLICK-journalist frågade om orsakerna till att de kastats ut, säger toppmötets medarrangör Kelmy Martinez (21):
”Vi är bara mänskliga och ibland behöver vi integritet. Som rörelse strävar vi dock efter att vara så transparenta som möjligt.”

Ja, eller hur?Kategorier:klimatet, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: