Manifestation den 10 augusti 2019 kl 12 i Stockholm för visselblåsarna Assange och Manning och yttrandefriheten

Manifestationerna till stöd för visselblåsarna visselblåsarna Assange och Manning och yttrandefriheten fortsätter i centrala Stockholm på vissa lördagar!

Plats: Soltorget utanför Akademibokhandeln, mitt emot Sergels Torg.

Tre viktiga händelser senaste tiden:

* En domstol i USA har bedömt att befattandet med och publiceringen av uppgifter från Demokraternas högkvarter DNC inför presidentvalet i USA 2016 inte var brottsligt utan tillåtet enligt First Amendment (Första tillägget) till USA:s konstitution. The Canary

* Publicisten Julian Assange vid Wikileaks har fått det 4:e årliga DANNY-priset – Danny Schechter Global Vision Award för Journalism & Activism – för journalistik av icke-vinstdrivande utbildningsstiftelsen Global Center. Defend Wikileaks

* Enligt en FN-rapport för drygt 2 månader sedan har Julian Assange utsatts för långvarig psykologisk tortyr av Sverige, USA, Storbritannien och Ecuador. FN-rapport: Julian Assange har utsatts för psykologisk tortyr av Sverige, USA, Storbritannien och Ecuador.

Den kände journalisten John Pilger publicerade följande tweet den 7 augusti
“Do not forget Julian #Assange. Or you will lose him.
I saw him in Belmarsh prison and his health has deteriorated. Treated worse than a murderer, he is isolated, medicated and denied the tools to fight the bogus charges of a US extradition. I now fear for him. Do not forget him.”

Jag svarade: “In Sweden the Coalition Committee for support of Julian Assange has had about 5 manifestations in central Stockholm since May, next on Saturday.”https://www.globalpolitics.se/ny-manifestation-i-stockholm-till-stod-for-julian-assange-och-yttrandefrihet-13-juli/”

Julian Assange och Chelsea Manning sitter i fängelse medan de ansvariga för krigsbrott, går fria. Enligt folkrätten ska Bush, Blair, Obama och Trump stå till ansvar för sina krigsbrott i Irak, i Afghanistan med flera länder. Krigsbrott som olagligt angreppskrig, tortyr och massbombningar av civila.
Visselblåsarna har använt sin lagenliga yttrandefrihet för att informera om dessa brott.
Vi hoppas att många kommer och lyssnar och deltar!

Program:
* Banderoller
* Tal
* Stina Bengs och Jonathan Lewald sjunger, kular (1,) och spelar för visselblåsarna.
1. kula: Kvinnors sätt att kalla på korna på fäbodarna. Både sång och rop på samma gång.

Stina Bengs, kulerska och sångerska
Jonathan Lewald, musiker och konstnär

Arrangör. Stödkommittén för Julian AssangeKategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: